Herkese selamlar,
15-16 yaşımdan beri bisikletim olmamıştı, bir kaç arkadaşımın yardımları ve bi gazla Giant Escape 1 Disc modeli'ni dün alarak aranıza katıldım. 2 haftadır bisiklet bakıyordum bütün markaları gezdim dolaştım, bütçemi ayarladım farklı farklı modellerde kafa karışıklıkları yaşadım en son forumdan bir arkadaşın Giant Escape Rx3 paylaşımına tabiri caizse hasta olup almaya gittim fakat bisikleti yakından görünce benim için fazla narin olduğunu düşündüm, birkaç motorsiklet kazam olmuştu (motordan düşme diyelim) yoldaki ıslaklıklar sebebiyle o yüzden RX3^ün dümdüz lastiği beni biraz korkuttu. Giant Showroom'daki arkadaşların da yönlendirmesiyle bütçeyi iyice esnetip Escape 1 Disc'i alıp çıktım. açıkcası rengi ve tasarımı espace 1 ve rx3 kadar hoşuma gitmedi ama sele borusunun ve ön maşasının karbon olması daha yüksek konfor sağlar dediler, disk fren biraz daha sağlıklıdır dediler, öyle dediler böyle dediler ben de aldım. (Bike&Outdoor mağazası çalışanlarına ve Ozan Bey'e teşekkürler)
Aldığım gibi de kendimi dışarı attım, dün yaklaşık 12 km üsküdar sahil- kadıköy arası sürme fırsatım oldu bisikleti, pek bi yorum yapamıyorum, başka bi tecrübem olmadığı için ama istanbul'da allah bisiklet binenlere sabır versin diyorum kesinlikle, kaldırımda gitmek suç, yolda gitmek suç, yolun sağından gitmek tehlikeli, solundan gitmek daha tehlikeli, kapısını bakmadan açanlar, 5 kişi yanyana yürüyüp istifini bozmayanlar, rampaya parkedenler, arabayı çekilmen için üstüne sürenler , çukurlar vs derken evime döndüm sabır çeke çeke.
Dünden beri bacaklarım ciddi şekilde ağrıyor yürüyemiyorum doğru düzgün iyice hamlamışım. Şimdi bir anca düzelse de yine bi çıkıp gezsem diye bekliyorum.
Konuya çok acemiyim, bolbol sorularım olacak inşallah biraz daha kondusyon arttırırsam gezilere de katılmak ve sizlerle tanışmak isterim.
Alp.
(link)
(link)
(link)
(link)