@altinok
Muhtemelen Super Lightweight gibi bir anlamı var SL ekinin. Giant, en üst seviye kadrolarında SL ekini kullanıyor. Yol bisikletleri, kadro ile bütünleşik sele borusu ve SL olmayan modellere göre daha farklı karbon fiber ve reçine kullanıyor.
@Furkan TK
Propel Advanced SL aslında tırmanışa uygun bir kadro. Bisikletin ağır olmasının sebebi de kadro değil, jant seti (1700 gram), lastikler ve gidon boğazı. Kadro, bütünleşik sele borusuna rağmen yalnızca 950 gram ağırlığında. O nedenle, tırmanırken ya da inerken daha önce kullandığım all-rounder bisikletlerden daha farklı hissettirmiyor. Giant'ın SL seviye kadroları, bir alt seviyeye göre çok daha iyi sürüş karakteri sergiliyor, hem komfor hem performans bakımından. Kısacası standart bir Propel'den çok daha farklı bir bisiklet.
Tarmac'ı kullanalı çok uzun zaman oldu, fakat Orca ile rahatlıkla karşılaştırabileceğim bir bisiklet. İkisinden de aynı seviyede keyif alıyorum ki benim için önemli olan da bu. Bu bisikletin tek dezavantajı, Orca'da severek kullandığım 28-29mm genişliğindeki lastiklerin kadroya uymaması.
Jant seti ise biraz tesadüf oldu, bisikleti satın aldığımda üzerinde bu set vardı, fakat kullanınca oldukça memnun kaldım ve değiştirmeyi düşünmedim. Ağır bir set ve sprintlerde yanal esnemesi biraz fazla fakat şu avantajları benim için önemli: İlk olarak çok güzel görünüyor. Çemberler 17c genişliğinde ve bu konforu ve viraj performansını artırıyor. Fakat benim için asıl avantajı, alüminyum olması. Ağustos başından beri Polonya'dayım ve burada turlar yapıyorum. Eylül başında İtalya'ya geçip yaklaşık 20 gün orada bisiklet süreceğim. Bu süreçte kullandığım yolların kalitesi çok değişken olduğu için tubular set riskine giremezdim. Karbon clincher jantların ise uzun inişlerde fren problemi var ve İtalya'daki rotalarımda bana sıkıntı çıkarma olasılığı yüksek. O nedenle, bu set benim için ideal şu an.
@Ertan M.
Teşekkürler. Yüksek profil jant setinin yakıştığına katılıyorum. İleride ikinci bir set satın alacağım kesinlikle ve muhtemelen 40-60mm yüksekliğinde tubular bir set olacak. Fakat şimdi, yukarıda saydığım sebeplerden dolayı bu seti kullanıyorum.