Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Giant XTC - Kadro Boyları

Kaan Aslan

Aktif Üye
Tepki
56
Merhabalar,

Kısmetse bu haftasonu Giant XTC 1 model bisikletimi alacağım.

Forumda boyutlarla ilgili yazıları okudum. Aslında gayet anlaşılır ancak kafamda bir karışıklık var ve sormak istedim.

Giant XTC 1 modelinde boyutlar S-M-L-XL olarak değişiyor. Rakamsal değerler de 16-18-20-22 inç.

Ara boyutlar yok.

Benim boyum 1,77-1,78.

Rakamsal olarak baktığımız zaman M almam gerekiyor. Ancak alacağım yerde baktığımızda hesaplama yaparken L'nin daha uygun olacağına karar vermiştik. Bugün birisi de pişman olmamak adına iyi araştır dedi.

Şimdi sık kullanım alanım şehir içi olacak ama bu ileride mtb olarak kullanmayacağım anlamına gelmiyor. Dolayısıyla her ikisi için de kullanım açısından L boyutu uygun olacak mıdır? Yoksa ben kesinlikle M mi almalıyım?

Bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Tşk.

Scudo
"M" alın...

Bence "L" alın. Yanılmıyorsam Giant'larda ölçü olayı biraz değişik. Bu nedenle bizim 18" dediğimiz Giant'lar yaklaşık 17" oluyor.
Şimdi kaba bir hesap yaparsak; Ben 1.75 boyundayım, 18" kadroda rahat ediyorum (bacak boyumdan da dolayı). Siz biraz daha uzunsunuz, 19" uygun olur diyebiliriz. Bu şekilde "L" sizin için daha uygun diye düşünsem de, siz denemeden almayın. Aceleye gelmeyecek bir konu bu...

@dgt97

Burada bir yanlışlık olmasın?

Benim boyum 173, bacak boyum da 83 cm. 15,5" (Yani S) boy Scale kadroyu 400 mm sele borusu ve 100 boğaz ile kullanıyordum ve idealdi.
175 boyla 18" kadroda bacak boyundan dolayı rahat bile etsen, ya çok kısa gidon boğazı kullanman gerekir ya da öne doğru çok eğilmen gerekir.

Konunun aslına dönersek, arazi kullanımı için 180-183 civarında olan arkadaşlarım hep M kadro tercih ediyorlar.

Giant'ın kadro ölçü sistemi inç olarak fark yaratsa bile, terimler S, M, L, XL olduğunda diğer firmalarla hemen hemen aynı kapıya çıkacaktır.

Benim boyum 1,77-1,78 demişsiniz.
.
.
.
M boy Giant Xtc kadronun sizin için uygun olacağını düşünüyorum...
L alırsanız üzülürsünüz...
Fikir vermesi açısından; Boyum 1.90cm ve 18.9inç kadro kullanıyorum.

@HaliliOzturk

Evet kısa gidon boğazı kullanıyorum, ama çok da kısa değil. Competitive Cyclist adlı siteye göre yaptım hesaplarımı. Bisikletimi çok fazla arazide kullanmadığım için tam bana göre oluyor. Kullanım alanına göre bu "M" ve "L" seçimi değişir bence...

Bir arkadaşımda M XTC başka bir arkadaşımda ise L XTC var ve kesinlikle "M" alın derim.. Ben 180 boyundayım ve M bana tam oluyor, büyük ihtimalle de size de tam olacaktır.. L alırsanız ileride çok pişman olursunuz..

• Beğen
Tepkiler: Kaan Aslan
Çok teşekkürler. L'yi sipariş etmiştik geldi ama şimdi M'yi sipariş edeceğiz. M alacağım. İleride arazide kullanma ihtimalim de yüksek. O kadar donanımı boşuna değiştirmiyorum. O yüzden M alacağım.

Tekrar teşekkürler...

@Kaan Aslan

Bu kadar tecrübeli insan M diyorsa büyük ihtimalle M doğru ölçüdür. Arkadaşların mesaj sayılarına da bakarsan benden daha tecrübeli olduklarını görürsün. Arazide kullanacaksan işler çok büyük ölçüde değişir. Ama benim aklıma yatmadı. Benim tercihim L olurdu. Hayırlı olsun...

Aslında ağırlık arazide olmayacak. Şu anda gerçekten şehir içi kullanım için alıyorum İstanbul'da. Ama boy oranıma baktığımda sayılar da almam gereken oranın 18 olduğunu gösteriyor. Yani 20" çok büyük kalmaz mı sonuçta?

Ben de biraz yorumların çoğunluğunu düşünerek hareket ettim. Ama rakamsa olarak da bana uygun olan boyut M gibi gözüküyor.

@d.berkay

Sizin L olan arkadaşınızın boyu kaçtır yaklaşık olarak?

Ama ben bunun mantığını anlayamadım gitti. Niye o zaman 20" yazıyorlar anlayamıyorum. Cumartesiye kadar 1.5 günüm var. Hem M boyutu hem de L boyutu olacak alacağım yerde. Şu anda M diyorum ama o güne kadar kararımı net vermem gerekiyor.

Şunu düşünüyorum. Gidona takılan boru ile sanırım biraz daha mesafe uzatılabiliyor. Mesela L alırsam kısaltmam zor olabilir ama M alırsam ve ileride biraz uzatmak istediğim zaman daha uzun bir boru ile o mesafeyi arttırabilirim.

Dolayısıyla M tercih edilmeli diye düşünüyorum hala. Ama gerçekten pişman olmak istemediğim için detaylı araştırıyorum.

Kaan, boyum 180 olmasına ve Anthem lerin üst borusu XTC lerden 1.5cm kadar daha kısa olmasına rağmen M boyu tercih ettim ben. 120mm boyun ve riser gidonla bisiklet tam benim ölçülerimde. 90-100mm lik bir boyunla M boy kadronun tam sana göre olacağını ben de garanti ederim.

• Beğen
Tepkiler: d.berkay
@Güney Tuncer

Teşekkürler, yavaş yavaş yaklaştım diyebiliriz tam boyutuma :)

Yalnız M alırsam şehiriçi düz yollarda da uzun süreli kullanımlarda rahat olacaktır değil mi?

Bu arada aşağıda linkini verdiğim adreste Anthem'ların "D" üst borusu ile XTC'lerin üst borusu arasında pek bir fark yok gözüküyor M boyutta. Ama sonuç olarak benden uzunsunuz ve M size uygun ise bana da uygun olacaktır.

(link)

Rahat edersin bir şüphen olmasın, hatta düz yollarda bile L boya göre daha rahat edeceğini düşünüyorum. Kadro zaten senin ölçünde.
Kadro ölçerken göbekten sele borusuna kadar olan kısımdan daha ziyade dikkat etmen gereken yer üst boru uzunluğu ve kadronun açıları. M boy Giant'lar sele borusu kısmına bakıldığında 17" lik bir bisikletmiş gibi görünürler ama üst boru uzunluğunda bazı 18" kadrolardan daha uzun olabilirler. Ayrıca senin düşündüğün modelin açılarına bakıldığında üst borunun hissedilen uzunluğunu biraz daha fazla olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Kaan Aslan
Peki bilgiler için teşekkür ederim tekrar. Bu durumda M boyuna bakacağım. Alırken de oturup bakacağım zaten bir kere... Bakalım o zaman daha iyi anlaşılır..

Arkadaşlar Gaint XTC kadro boyları ile ilgili yorumlarınızı okudum. Benimde almak istediğim bir bisiklet bu aslında. Kafama takılan nokta Gaint'in kadro boylarıydı. Böylece aydınlanmış oldum ama yinede sormak istiyorum. 186 cm boyum olduğuna göre 20'lik kadro boyu benim için uygunmudur. TEŞEKKÜRLER.

Geri