Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Giant xtc1 - Scott scale40

Kayıt
27 Mayıs 2009
Mesaj
29
Tepki
13
Şehir
İstanbul Erenköy
Arkadaşlar kendime yeni bir bisklet almay planlıyorum. Bunun içinde belirlediğim seçenekler başlıktada belirttiğim gibi Giant xtc1 ve Scott scale40. Sizce bu iki güzel bisikletten hangisini seçmeliyim? :)
 
Scudo
Benim kişisel görüşüm giant tan yana
görüntüsü çok güzel
ikiside benzer donanımlara sahipler ancak giant 200 € daha ucuz
ancak kişisel olarak renk görüntü vs. göz önünde bulundurarak
(böyle benzer donanım bisikletlerde) karar vermenizi öneririm
donanım değiştirilebilmesine rağmen kadro pek değiştirilemiyor
ikiside çok kaliteli makineler ve markalar
 
İkiside sizi üzmeyecektir,nasıl olsa iki firmanında ne düzeyde oldukları belli.Ama benim kişisel tercihim herhalde Giant'tan yana olurdu.Giant ülkemize bir aradan sonra yeni yeni tekrar geliyor ve etrafta daha az olduğundan belki de ilgimi daha çok çekiyor.
 
önder abinin dediği gibi gıant alırdım yapılış dayanıklık çok güzel şekil desen scott ın klasik yapısı her bisikletinde kullandığı yapı var.bunun yapısı ve gözalıcılığı daha fazla alırsan memnun kalırsın.
iyi forumlar...
 
lastiklerinin üzerinde dengeli gittiğini hissettiğin birşey istiyorsan gıant...scott kullandım ama gıant daha farklı
 
Arkadaşlar öncelikle fikirlerini ve bilgilerini paylaşan herkese teşekkürler. :) Açıkcası bende giant xtc1'e daha yakınım ama bu gün eray arkadşımn bana getirdiği teklif çok iyi gibi gözüküyor. Eray arkadaşımın getirdiği teklife gelirsek
Kadro: Merida HFS 1000
Komple deore XT hidrolik set
Olacak ama daha maşayı belirleyemedim. Asıl sorum xtc 1, scale 40 ve hfs 1000 kadroları arasındaki farklar nelerdir hangi kadro daha sağlamdır gibi bilgilerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler. :D
 
HFS 1000 D kullanıyorum kadro olarak.Çok da memnunum,bence bu üç kadro arasında en hafif olan da Merida.(18" 1540 gram) Sağlamlık konusunda da endişem yok.Esnemezliği de anlayabildiğim kadarıyla çok iyi durumda.Ben fiyat/performans oranını göz önünde bulundurarak kadromu Merida HFS 1000 D olarak seçtim.HFS 1000'den 3000'e kadar kadrolar aynı,sadece renk farkı var.HFS 3500'den itibaren kadrolara PRO yazısı eklenmiş ve onlarda Merida'nın en üst model alüminyum kadroları.Bunları da belki Specialized S-Works M5 ile kıyaslayabilirsin.
 
1 yıldır XTC2 kadrosu üzerine topladığım Giant kullanıyorum .

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=26341

Linkten bisikletimin detaylarını görebilirsiniz .
Geçenlerde de Trek ve Scott arasında kalan bir arkadaşa Giant tavsiyesinde bulunmuştum .
Ve XTC1 aldığına sevinerek şahit oldum , sonrasında da yazdığı yorumları okuduğumda "acaba" veya "keşke" deme ihtimalinin sıfır olduğunu gördüm . :)
Size de tavsiyem Giant olacak .
Ben de geçen yıl bu zamanlarda Scale 40 kadro üzerine toplanmış bir bisiklet planlarken , Giant ile tanışmış oldum .
Sonuç : hiç "acaba" ve "keşke" demiş değilim . . . :)
Yeni bisikletiniz şimdiden hayırlı olsun , beraber pedallamak dileğiyle .
İyi forumlar dilerim .
 
@Tamer Çetiner

Bisikletiniz gerçekten çok güzel kazasız belasız ve keyifli sürüşler gerçekleştiriyorsunuzdur umarım. Beraber pedallamayı çok isterim. Sanırım xtc1'i aldıktan sonra sizinde dediğiniz gibi keşke diyerek pişman olmayacağım. Ancak can alıcı nokta aşağıda belirttiğim gibi yapmam gerekebilecek değişikliklerin faydaları neler olur. :D

1-) xtc1'in mevcut jantlarını ve jant tellerini değiştirmeli miyim? Tabi bu konuda 90-95 kilo civarında olduğumuda belirteyim:)(göbekleri deore xt yapacağım zaten)

2-) Avid Juicy5 fren setini değiştirmeliyim şayet değiştirmem gerikirse hangi model fren seti ile değiştirmemi önerirsiniz. Sizlerinde farklı tavsiyelerinize açığım.Tabi bu değişiklikleri yaparken fiyatı da göz önünde bulundurmalıyım. :D

İlginizi için şimdiden teşekürrler.
 
@M. Bugrahan ALIŞIK


Bu noktada söyleyebileceğim ; alışveriş esnasında size aklınıza takılan konularda detaylı izahat verileceğidir .
Eğer Avrupa Yakasında iseniz Ortaköy Kaçkar Bisiklet'te Aydın veya Yusuf size olası alternatifleri sunacaklardır .
Karşıdaysanız da Serkan aynı şekilde yardımınıza koşacaktır .

Sorularınıza gelirsek de , ben jant olarak XTR göbekler üzerine , Alexrims XCR-100 D 26" Siyah 32 delikli jant çemberi ve DT Swiss Revolution 2,0 SİYAH jant tellerinden oluşan seti hazırlattım .
Her üçü için de görüşler hep olumluydu . Özellikle sizin düşündüğünüz dayanıklılık konusunda ; jant telleri hakkında hep "sağlam" değerlendirmeleri aldım .

Fren seti olarak da bisikletimde XT hidrolik disk sistemi kullanıldı .
Avid'lerle kıyasını şu aşamada yapamıyorum .
Avid kullanmadığımdan dolayı eksik veya yanlış birşey söylemek istemem . Kullandığım kadarıyla XT'den çok memnun olduğumu söyleyebilirim .

Son olarak , bütçeniz dahilinde ve kullanım tarzınıza uygun olarak Kaçkar'daki arkadaşlar değiştirme ve dönüşüm için gereken yönlendirmeleri yapacaktır .
Bu konuda içiniz rahat olsun .
Ben öyle yaptım ve tavsiye edilenlerden yana bir sıkıntı yaşamadım . :)
Görüşmek üzere , XTC 1'inizin fotoğraflarını merakla bekliyoruz :D
 
Anadolu yakasındayım ve kaçakar bisikletten alacağım zaten bisikletimi. Dediğiniz gibi onların tavsiyelerini dinlesem iyi olacak. Ama jant setimi sizinkiler kadar üst gurup komponentler ile toplayamayabilirim. Bakalım ortaya ne çıkacak bende çok merak ediyorum doğrusu. Tekrar teşekkürler sağlıklı ve keyifli pedallar. Diğer arkadaşlarımızında fikirleri ile bana yardımcı olmasını bekliyorum özelliklede jantlar ve fren sistemi konusunda.:D
 
@M. Bugrahan ALIŞIK

İşin doğrusu ben , XTC 1'in üzerindeki donanımın zaafiyet yaratmayacağını düşünüyorum .
Neticede epey üst sınıf bir bisiklet ve uygun ekipmanlarla oluşturulduğu ihtimali yüksek .
Yani mevcut jant seti ve frenlerin beklentilerinizi yeterince , hatta fazlasıyla karşılayacağı görüşündeyim .
Endişeye mahal yok . . . :)
Fakat mesela jant göbeklerinin XT'ye çevrilmesi fark yaratacaktır .
Bana göre jant çemberi ve tellerinde problem olmaz .
Avid Juicy 5 frenler de sanırım Shimano SLX'e eşdeğerdir .
Ve beklentinizi karşılayacaktır .
Ortaya ne çıkacağını merak ediyorum doğrusu :rolleyes:
 
Tamer Bey'in bahsettiği kişi benim bu arada...

Konuyu görünce ben de cevap vereyim istedim. Bundan 2 hafta öncesinde ben de sizin durumunuzdaydım. Tüm cevapları burada vermeden sizi direk aşağıda bisikleti aldıktan sonra açtığım başlığa yönlendireyim.

Umarım kararınızda yardımcı olur.

Şimdiden hayırlı olsun.

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=42229
 
  • Beğen
Tepkiler: Tamer Çetiner
@Kaan Aslan

Gerçekten çok güzel bir bisikletiniz var umarım sağlıklı ve keyifli yollar geçirirsiniz.
Ve bende bisikletimi alınca (hayırlısı ile:D) beraber pedallamayı çok isterim ki biki tane xtc1 yanyana çok güzel durur. Acaba siz bisikletinizin üstünde yaptığınız yükseltmeler için ne kadar harcadınız?
 
@M. Bugrahan ALIŞIK

Çok teşekkürler. İnşallah kısa zamanda beraber pedallarız diyelim öyleyse :)

Kısaca özetlemek gerekirse bisikletin fiyatı 1.500 Euro ise bana 2.000 Euro'ya geldi. Ancak buna pompasından tutun, kilidi, sele altı çantası, blackburn 4.0 kilometre saati ve eldiven de dahil. (Kask hariç)
 
@Kaan Aslan

Bilgi verdiğin için teşekkürler bence sizin yaptığınız yükseltmeler çok hoş olmuşlar. bende sizin yaptıklarınızı yapmak isterdim ancak alt üst forma ve kask alacağım için bütçemi sonuna kadar kullanmış oluyorum. Bu nedenle de fren sistemini Avid Juicy 7 yapıp göbekleride deore XT ile değiştirmeyi düşünüyorum birde jantların sadece çemberlerini değiştirmeliyim?:D Belki gidonu, gidon boğazını, seleyi ve sele borususunu beyaz yapsam zaten güzel olan görüntüsünü daha da güzelleştirebilir miyim diye düşünüyorum sizce nasıl olur?:)
 
Ben de görselliğe önem veriyorum açıkçası. O yüzden jant ve lastikleri değiştirdim. Continental Race King'in görüntüsü jantlarla birlikte çok yakıştı. Juicy 7 da kesinlikle mükemmel tercih olur. Bu bisiklete Juicy 5 yakışmıyor. Ana mekanizmanın renginin hafif gri metalik olması pek güzel değil. Juicy 7'ın rengi siyah. Siyah çok daha güzel duruyor bisikletin genel rengine göre baktığımızda.

Bence görsellik olarak değiştirmeyi düşündüğünüz şeyler güzel olabilir. Ancak sele borusu beyaz güzel durur mu emin değilim. Belki gidon güzel durabilir. Ben de artık onları daha ileride değelendireceğim.

Tabi ki herkesin kendi göz zevki farklı olacağından siz kendinizin en çok beğendiği şekilde oluşturun. Ben öyle yaptım ve mutluyum :)
 
Evet sizinde dediğiniz gibi görsellik önemli ve bunun içinde gidonu ve boğazını beyaz yapacağım. Kesin olarak Avid Elixir R veya param yeterse Avid Ultimate yapacağım. Bisiklet rüyalarıma girmeye başladı artık bakalım nasıl bişey çıkacak ortaya çok merak ediyorum. :D Bu arada tavsiyelerin ve fikirlerin için çok teşekkürler. :)
 
Fren sistemi konusunda Avid Elixir ya da Ultimate fikri benim de aklımdan geçti. Ama Juicy 7 tavsiye ederim. Gerçekten diğerlerine vereceğin farkı başka bir şeye harcayabilirsin. Çünkü Juicy 7 gerçekten çok kaliteli. Yeterli de demiyorum fazla bile denecek kadar iyi. Görsellik olarak da iyi olduğunu düşünüyorum. Ama bu benim fikrim tabi. Ben vites sistemi ve vites kollarını komple xtr yapmayı tercih ettim o farkı vererek.

Bakın bakalım sonuçta neler çıkacak göreceğiz hep beraber :)
 
Geri