Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gıda A.ş - Food Inc. (hamburgere hayır)

soner kalaycıoğlu

Forum Demirbaşı
Kayıt
11 Ekim 2011
Mesaj
501
Tepki
899
Yaş
67
Şehir
Ankara
İsim
soner
Başlangıç
1968—69
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Klasik
Küçük bir çocuğun hamburgerden ölme hikayesinin belgeselleştirilmesidir. Mümkün olduğunca, hazır yiyeceklerden kaçalım ve doğaya doğru dönelim...

 
Scudo
Ülkemizi haliyle insanımızı sevmiyoruz. Anaokulu bebelerini, anaokulları avm ye götürüp hamburger yediriyor. Buna taurus avm denilen yerde birden fazla kez şahit oldum. Çocukların haftasonu ödülü fast food. Verdikleri osuruktan plastik oyuncaklarla çocukları kendilerine çekiyorlar. Çocukerkil bir toplum olduğumuz için, çocuk ne isterse yapan bir çoğunluk var. Oğlum/kızım güneş şapkanı giy dediğiniz çocuk, şapkayı takmazken, fastfood firmalarının verdiği kartondan taçları kafalarından çıkarmıyor.

Tv deki çocuk kanallarında, durmadan şekerleme, cips reklamları var. Nasıl sigara ve içki reklamları yasaksa, nasıl içki dağıtan araların üzerinde artık isimleri bile yazmıyorsa, içeriği eskiden şeker ama son zamanlarda glikoz fruktoz yada bilmem ne şurubu olan bu şeylerin reklamı yasak olmalı. Süpermarketlerde bi tür çöp gıdalar çocukların göreceği şekilde yerleştiriliyor. Bunun da engellenmesi lazım.
 
Maalesef bu durum daha da kötüye gidecek hamburger patates kola (içecek neyse) denilen olayı evde daha sağlıklı yapsa aileler olmaz mı ? Yok olmaz çünkü dışarıda almak daha havalı. Bunu havalı sanan gençler büyüdü ve onarın da çocukları oluyor. Özümüze dönmez isek hiç toparlayamayacağız. (Batı düşmanı değilim ama bunlara karşıyım.)
 
İyisiyle kötüsüyle bilinçlenme çağındayız. Ama bu bilinçlenme böyle kötü şekilde de gerçekleşiyor. Ben çevremde çocukları azda olsa bu cipslerden uzak tutmak için konuşuyorum ama nafile ama yine devam edeceğim. Bu arada annem babam ve benim oturduğum bu evde ne cips ne kola ne de fastfood girmez.
1 ara hatıra kutusuna koyulup 20 yıl bekletilen hamburgeri izledim. Çıkarttıklarında hamburgerin hiç 1 şey olmadığı ve adamın onu ısıtıp yediğini gördüm dediğine göre tadı güzel olduğuymuş...
 
  • Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Yasam seklimizle ilgili sıkıntımız var. Mt2 ye .... kişi yaşanılan bir yer sağlıklı olamaz. Bu gibi kalabalık yerlerde gıda taşıyan araclar aslında ambulans ve itfaiyelerden daha önemli . Ama bizim ülkemizde trafik sorununun en büyük kaynağı. Düşünün sürekli araclarla birşeyler taşınıyor. Atıklar ise yine araclar yada yeraltından uzaklaştırılıyor. Bu konu aslında " Tüketim Çilgınlığı " ile de bağlantılı , ekonomiyle de siyasetle de sağlıkla da.
2 +2= 4 ama
2000+ 2000 ' in sonucu hem 4000 den farklı bir rakam hem de yanında sözel , kimyasal sonuçlar da veriyor.
Insanların tavuklar gibi bir yerlere sikistirilmasinin herkese çok çeşitli zararı varken ; birkaç kişiye ise bir kaç faydası var ki o da sonunda olumsuza bağlanıyor aslında.
 
  • Beğen
Tepkiler: Selcuk27
Bence de, hatta çocuklara yönelik bütün reklamlar kaldırılmalı. Çünkü bu reklamlar tanıtıcı değil, çocuğa direk ulaşıp müptela yapıp anne babaya baskı kurdurmak üstüne kurulu. Ayda 17 lira verip netflix alın reklam hiç çıkmıyor. Veya trt çocuk da reklam artık yok.
 
doga mı dedınız? gdo su ile oynanmamış tohum var mı? bilginiz yok sanırım tohumları israilden ithal ediyoruz.... tarım ülkesi olan turkıye artık çok eskılerde kaldı...geleceğimiz için çocuklarımız için aşırı endişe içindeyim...
inanır mısınız dün bimde bakliyatları inceleme fırsatım oldu..pirinç çinden nohut meksikadan yeşil mercimek kanadadan kırmızı mercımek başka bir ülkeden barbunya oda çinden... kazakıstan bıle vardı...sadece bulgurun menşei turkıye idi onunda tohumu yerlı degıl menşei israil...
durum gerçekten vahim....
 
  • Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@avcioglu
Trt çocukta başka şeyler var ama :) sanırım ülkemiz işgal altında. Sanki çepeçevre kuşatıldık. Bu sefer imha edecekler gibi.
 
Devamlı yiyenleri My 600 pound life'da görüyoruz. Devam etsinler bu da doğal seçilim.
 
2018 izmir-urlasından bir detay vereyim size. ithal domates tohumu ile domates yetiştiriyor çiftçi tanıdıklarımız. bu sene, bir örümcek musallat olmuş, bit dedikleri bir hastalık yapıyor domateslerde. sabah ve akşam domateslere, ithal ilaç kullanıyorlar ürün telef olmasın diye. gdo lu domatesi, bir de kimyasal ilaç ile sabah akşam duşa sokuyor yıkıyoruz. topraklar da kirleniyor, zararlı canlılar daha da güçleniyor.

süt verimi almak için ithal yem yiyor inekler. karamsar olmamak lazım ama gerçekler şindilik bildiğim kadarıyla böyle.
 
evet hamburgere hayır kolaya hayır ama windowsa evet,apple'a evet,iphone'a evet marvell ve dc ama çocuklar zehirlenmesin tabi,tabi.;)
 
@Turcu_75
bubaa ben örümcek adam oldum diyip kendini balkondan atan çocuklar falan.
 
Cargill'i de unutmamak lazım yediğimiz her türlü hazır gıdadalar şerefsizler.
 
  • Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@Knight Rider
Cargill rica etti de şeker fabrikalarını sattık ya. Unutulur mu cargill hiç?
 
Geri