Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gidon ayarı (Önemli)

Bileğinizi fazla kırıyorsunuz gibi görünüyor. Resimdeki gibi olursa yük daha dengeli dağılır. Ayrıca sele çok önde, gidon da biraz fazla alçakta gibi görünüyor. Pedli eldivenler de avuc içini agrıtabiliyor. Çunkü pedin olduğu kısımlara fazla yük biniyor, pedsiz kısımlara ise çok daha az yük biniyor. Pedsiz düz eldiven deneyin.

Bremse-richtig-einstellen-3-von-11-780x520.jpg

Scudo
@Pino Kyo
Sele gidon için asla oynatılmaz. Sele bacaklarınıza göre ayarlanmalıdır. Tavsiyem gidonu aşağı indirmeniz yönünde olacaktır. Tabii ki diğer arkadaşların da tavsiyelerini denemek gerekir.

Ek: Bu arada fotoğrafa tekrar bakınca fark ettim sanki çok önde oturuyor gibisiniz dizinizden öyle görüyorum. Sele ileri geri ayarınız yanlış olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Ƥinokyo
Üstatlar bir de bana el atar mısınız rica etsem. Resim çok net değil ama kısaca özet geçeyim. Bu bisiklet bende 50.km den sonra bel de, tam kuyruk sokumunun ordan başlayan bir ağrı yapıyor.
Kısa mesafelerde ise sorun yok. omurga hattımda ki düz duruşu bir sebepten dolayı sağlayamıyorum, gidon boğazı 100 lük, 6 derece de açısı var. Ne yapmalı sizce, daha açılı bir boğaz iş görür mü? ,

193702

@Mortevita
Omurganızda düz duruşu sağlayamıyorum tespitiniz bence doğru. Fakat öncelikle selenin çok yukarıda olup olmadığını kontrol edin, pedal çevirirken kalçalarınız sağa sola sallanıyor mu? Bu da bel ağrısı yapar. Bence kadro size küçük gibi eğer aero bir pozisyon daha uzun bir gidon boğazı bakın derim ben, daha dik bir oturuş isterseniz de yine dediğiniz gibi yüksek açılı bir boğaz tercih edin.

Pedallara olan konumunuz iyi gibi duruyor fakat seleyi biraz geri almayı deneyin bir öncelikle.

@yenhesa

Şöyle toparlıyayım hocam öncelikle kadro bana biraz küçük evet. Boy 1.83, bacak boyum 83 cm.
Pedal konumunu ayarlamak için offsetli sele borusunu ters çevirip seleyi öne aldım ve yüksekliğini ayarladım. Kalçada sağa sola sallanma olmuyor.
Tek sorunum ön taraf olabilir diye düşünüyorum. Omurga da ki düzlüğü sağlamak için acaba uzanma mesafesini mi artırmam gerek yoksa açılı bir boğaz mı? 17 derecelik bir gidon boğazı taksam mesela . 110 yada 120 mm lik. Bunun nasıl bir etkisi olur.

Tek istediğim bisikletle uzun yol yapabilmek.

Son düzenleme:
@Mortevita

Offseti niye öne aldınız aklım almadı; genelde küçük gelen kadro boylarında çok az daha arkada oturulur. Ki orta boru açısı aynıysa ve farklı kullanım tarzı tt vs. denemeyecekseniz hiç değiştirmeniz bile gerekmez offseti. Bana kalırsa öncelikle onu geri alın ve pozisyonunuzu yeniden ayarlayın. Eğer esnekliğiniz yetersiz gelirse çok çok az daha aşağıda kullanabilirsiniz seleyi esnekliğiniz artana ve kendinizi rahat hissedinceye kadar.

Yukarıda yazdığım gibi eğer rahat, endurance traz bir sürüş isterseniz daha açılı; daha agresif, performans,aero bir pozisyon hedefliyorsanız daha uzun bir gidon boğazına yönelin derim.

Şu modele bir bakabilirsiniz:
(link)

(link)

@yenhesa

Hocam çok pozisyon denedim bu sele pozisyonu ile ilgili, en öne aldım , en sona aldım, ne yaptıysam pedala basma açım denk gelmedi . Sebebini bilmiyorum ama her seferinde pedala basmayıp ittiriyordum resmen. Sele ne kadar önde olursa pedala o kadar rahat ve kuvvetli basabiliyorum. Bu da ön tarafın düzenini etkiliyor sanırsam. :)

Gidonu 1-2 santim yükseltmek, fakat uzanma mesafemi de korumak hatta mümkünse daha ilerde ve yukarıda uzanmak.

Droplardan tuttuğumda iyice iki büklüm oluyorum.

Bu açı ayarlı boğaza bugün bakmıştım :) ama çözüm olup olmadığı konusunda tam emin olamadım.

@yenhesa

Hocam buda akıllara zarar drop pozisyonum.
Pedal çevirmek mümkün değil.

193715

196453

merhaba arkadaşlar gidon ayarının yanlış olduğu hakkında forumdan bir arkadaşımız mesaj attı. gidon ayarı nasıl ve nasıl olmalı ?

@ghstrdr61 Merhaba.
Doğru pozisyonu kabaca fotoda anlatmaya çalıştım.
Gidonunuz fazla yukarıda, bu pozisyonda vites kollarından tuttuğunuzda bileğiniz fazla kırılır çok eğersenizde bileğiniz gerilecektir.
Vites kollarınız yere paralel olmalı belki bikac derece yukarı aşağı olabilir.
Gidonu D çizgisine indirebilirseniz, vites kolunuzda gidonda doğru pozisyonda olur. Vites kollarının bağlandığı yerler doğru.

Ayrıca gidon boğazı çok yüksek değil mi? Sele ile aynı hizada, bunlarında ayarlanması lazım.

20190424_180431.jpg

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: ghstrdr61
@Cyanide
bilgi için teşekkür ederim. sabah eve gidince ilk iş ayarlamak olacak.
gidon boğazı evet biraz yüksek gibi. fakat şöyle birşey var. benim ilk yol bisikletim ve bu konuda okuduklarım hariç baya yeniyim. gidonu da bi tik aşağı düşürerek bunu da deneyebilirim. aslında suanki pozisyonda bana göre herşey tam. tabi ayarlamaları yapınca belki çok daha iyi olacak onu bilmiyorum. peki bu fotoya göre dikkat etmem gereken başka birşey varmi dikkatinizi çeken yada yenisin sunada bi bak ayar çek diyebileceğiniz birşey var mı?

@Cyanide
evet şimdi birde video izledim benim gidonu biraz aşağı düşürmem gerekiyor aynı dediginiz gibi. şimdi olayın farkına varıyorum. dün bisiklet yolunda önüme aniden bayan atladı. üst düz taraftan tutuyordum.alttan tutup fren sıkmaya çalıştığımda ise pek verimli frene basamamıştım. o zaman birşeylerin ters olduğunu anlamam lazımdı

Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın.
Siz bisiklet üzerinde bu pozisyonda rahat olduğunuzu düşünsenizde uzun vadede size olumsuz dönebilir, bisiklete erken ara vermenizi istemeyiz. :harika: Temel yapmanız gereken ayarlamalar var; bunlarda ergonomi, bisikletcinin sağlığı ve performansına doğrudan etki edecek hususlar. Gidondan sonra sele ayarınızıda kontrol etmenizi öneririm. Youtube'da izlemiş olduğunuz videoları takip eden benzer videolar bulabilirsiniz. Aklınıza takılan konuları yazabilirsiniz, buradan yada özelden elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

Esen kalın.

• Beğen
Tepkiler: Cyanide
@Mortevita
Öncelikle sizin de farkında olduğunuz üzere kadro size küçük, diğer ayarları bozmadan size uygun hale getirmeniz çok zor. Selenizin ileri-geri, yukarı-aşağı ayarı ile oynarsanız dizinizde sıkıntı yaşama tehlikesi olacak. Gördüğüm bir şey daha var pedala basış şekliniz de yanlış, tabi fotoğraf çekilirken anlık bir durum da olabilir. Aşağıda uygun kadroda doğru duruşa, basışa yakın bir örnek göreceksiniz. Fotoğraf kalitesi iyi olmasa da genel bir fikir verecektir.196472

@hgercek
@CeRKeZ

@celilcetiner

Dostlar konuya teşekkür için uğruyorum. Sele pozisyonum çok öndeymiş. Seleyi yaklaşık 2 cm kadar arkaya aldım ve bu değişiklik sonrası bisikletimiz yaklaşık 600 km kadar denedim ve sorunum %90 oranında çözüldü. Yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim. Sağ olun var olun...... ?

• Beğen
Tepkiler: celilcetiner
Merhaba. Yeni üyeyim sanırım o yüzden konu açamıyorum buraya yazmak istedim. Bisiklet sürmeyi çoğu insan gibi çocukken öğrendim. Yetişkinken bir market alışverişinden hediye kazandığım bisiklete binme denemelerim oldu fakat selesi çok rahatsızdı keyif alamıyordum, kondisyonum çok zayıftı öyleki sanıyorum 2 km bile zor kullanıyordum. Bir ay önce hem aldığım kiloları vermek için hem benzin parasından tasarruf olsun diye markete gitmek için Bisan şehir bisikleti aldık. 7 vites. Zaten şehir içinde kullanacağım ve sepetli olsun diye böyle bir seçim yaptık.

Gelin görün ki selesi çok rahat :) Bisiklet sürmekten inanılmaz keyif almaya başladım. Şu an her yere bisikletle gidip gelmek istiyorum. Tabiiki kondisyonum çok iyi değil, art arda pedal çevirmiyorum. Markete gitmeden biraz turluyorum sonra alışverişten sonra yolu uzatıp öyle dönüyorum eve. Günde 10km yapıyorum ama tabiiki hepsi pedal çevirme değil. Hatta bazen yokuşlarda çok zorlanıyorum yarısını yürüdüğüm de oluyor :)

Mesaj yazma amacım bu değil elbette ama geçmişimi anlatayım dedim fikir sahibi olmanız açısından. Birkaç gündür sırt ağrıları çekiyorum bunu kulkanırlen değil ertesi gün yaşıyorum genelde. Bu kondisyon zayıflığından mı yoksa ayarları iyi olmadığından mı kaynaklıdır? Servis nasıl ayarladıysa öyle geldi. Bu ayarı nasıl yapacağımı araştırdım fakat bulamadım bir türlü. Yardımcı olabilir misiniz?

@n.a.z.l.i.c.a öncelikle boyunuzu, bisikletin boyunu yazarsanız, sonra gidon yüksekliğini, sele yüksekliğini fotoğraflarsanız daha kolay yardımcı olunur.

@n.a.z.l.i.c.a öncelikle boyunuzu, bisikletin boyunu yazarsanız, sonra gidon yüksekliğini, sele yüksekliğini fotoğraflarsanız daha kolay yardımcı olunur.
Bunu bir videomdan ekran görüntüsü aldım yeterli olur mu? Yoksa illaha yakın plan çekip, ölçüleri mi yazmam lazım? Onu nasıl ölçeceğim hem sözelciyim hem de bu konuda oldukça cahilim ona göre anlatın lütfen :) Mezro ile sağından solundan aşağıdan yukarıdan mı ölçeceğim? :)
Boy 1.55
Sanırım bu forumdaki en kısa insan benimdir :)
Ayrıca sele zaten en kısa ayarında ve oturunca yere parmak uçlarım değiyor anca :)
:)

Bisikletin aldığım yerde yazan ölçülerini de ekliyorum.

Bisiklet Tipi: Şehir Bisikleti
Fren Tipi: V Fren
Jant: 26 inç
Kadın Tipi Kadro: Evet
Kadro Boyu: 17,5 inç - 44 cm
Kadro Malzemesi: Çelik
Orta Amortisör: Yok
Ön Amortisör: Yok
Vites7 Vites

Dosyalar

• Screenshot_20200430-135635_Video Player.jpg
    Screenshot_20200430-135635_Video Player.jpg
    34,8 KB · Okunma: 48
  • 20200415_184055.jpg
    20200415_184055.jpg
    720 KB · Okunma: 48
  • 20200415_184037.jpg
    20200415_184037.jpg
    720,5 KB · Okunma: 47
  • Screenshot_20200430-141023_Chrome.jpg
    Screenshot_20200430-141023_Chrome.jpg
    50,5 KB · Okunma: 42
Son düzenleme:
@n.a.z.l.i.c.a merhaba, kadro çok hafif büyük görünse de aman aman rahatsız edecek kadar değil. Sırt ağrısı alışma sürecinden olabilir, ağrı bel kısmındaysa çok dik oturuşla uzun süre binilirse de olabilir, ama bence alıştıkça geçer. Eşimin de benzer bisikleti vardı çok dik oturuş kısa mesafede konforlu ama biraz fazla binince bel ağrısı yapabiliyor.

@n.a.z.l.i.c.a merhaba, kadro çok hafif büyük görünse de aman aman rahatsız edecek kadar değil. Sırt ağrısı alışma sürecinden olabilir, ağrı bel kısmındaysa çok dik oturuşla uzun süre binilirse de olabilir, ama bence alıştıkça geçer. Eşimin de benzer bisikleti vardı çok dik oturuş kısa mesafede konforlu ama biraz fazla binince bel ağrısı yapabiliyor.
Ağrı bel kısmında değil daha çok omiriliğin üst kısmında oluyor. O halde kondisyonum zayıf oldugundan oluyor diyebiliriz. Çok teşekkür ederim. :)

@n.a.z.l.i.c.a Selam,
Banada fotoğrafta biraz fazla dik oturuyorsun gibi geldi. Dirseklerini hafif kırarsan daha rahat edersin, diye düşünüyorum.

Geri