Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gidon boyu ne uzunlukta olmalı?

@Serkan Mıstınoğlu
Tüm değişen ayar ve ekipman için katılıyorum bu cümleye. 5 km gidip bir bisikleti - ekipmanı övmenin de yermenin de anlamı yok. (link) bu siteden yaptığım ayarlarla sele ilk denediğimde kabus gibi gelmişti. Ama zamanla doğru ayarların ne kadar işe yaradığını gördüm. Herşeyde olduğu gibi bisiklette de sabır önemli :)

Scudo
İyi günler eski bir bisiklet kullanıcısı olarak city fun 60 aldım.
Bisikletin gidon uzunluğu 64 cm. Daha önce kullandığım eski bisikletin gidonu daha kısaydı ve daha iyi hareket imkanı sağlıyordu.
Şimdi ben bu gidonu iki yanından kesip küçültmek istiyorum. Fakat bu işi batırmadan nasıl yaparım diye size sormak istedim. Omuz genişliğim 40cm. Daha sportif bir kullanım açısından gidonuda aşırı küçültmeden kaç santim kesip küçültmem doğru olur ?

Biraz sabırsız bi bünyem var o yüzden iki yandanda 5cm kısaltmaya karar verdim sonucu tekrar paylaşıcam.
JD7jAW.jpg

Ve sonuç bence harika oldu bisiklet çok daha sportif bir görünüm kazanmasının yanında arabaların arasından geçerken gidon çarparmı derdide kalmadı. Ayrıca manevra kabiliyetininde arttığını düşünüyorum bu akşamüstü pratik olarak bakıcam bakalım. Teoride herşey hoş tabi.

Dosyalar

• 20180604_163614.jpg
    20180604_163614.jpg
    89,1 KB · Okunma: 76
Merhaba,

Fizik marka yol gidonu kullanan var mi? Omuz genisligine 2cm ekleyerek mi almali yoksa tam omuz genisliginde mi?

@Fırat İler merhaba gidon daraldiginda dirsekleriniz tam düz olduğunda daha dik durursunuz (omurganizin zemin ile olan acisi değişir )daha dik olduğunuz için rüzgara daha fazla maruz kalırsınız ama diğer yandan bisikletin manevra tepkisi artar yani kısa gidonla dar alanda ve trafikte yada ormanda daha rahat ilerleyebilirsiniz gidon dönme hareketine uzunca göre daha hızlı yanıt verir ama gidon üzeri yatma ve eğilme pozisyonunuz daralir ve yattığınızda konforunuz düşer

Ben şunu anlamadım. Dik oturursak bele yük binmez mi ve rahatsız etmez mi? Öne yatarak kullanmak yükü kollara verir ve bele yük az biner. Ben böyle biliyorum ama yorumlar tersi gibi. Ben de öne yatık kullanıyorum. Gidon çok mu aşağıda kaldırsam mı diye düşünüyorum ama yorumlar kafa karıştırıcı geldi. Aydınlatabilecek var mı

Ben şunu anlamadım. Dik oturursak bele yük binmez mi ve rahatsız etmez mi? Öne yatarak kullanmak yükü kollara verir ve bele yük az biner. Ben böyle biliyorum ama yorumlar tersi gibi. Ben de öne yatık kullanıyorum. Gidon çok mu aşağıda kaldırsam mı diye düşünüyorum ama yorumlar kafa karıştırıcı geldi. Aydınlatabilecek var mı
Olay sadece dik veya yatık durmak değil. Herkesin esnekliği farklı ve en çok es geçilen nokta bu esneklik oluyor. Boyu, iç bacak boyu aynı / çok yakın olan iki kişi aynı kadro ve gidon boğazı ile rahat edemeyebilir. Çünkü esneklikleri farklıdır. Daha kısa biri çok esnek olup çok daha ileri uzanabilir veya uzun biri dimdik durmak zorunda kalabilir. Bu sebeple bele binecek yük konusu sadece öne yatma / dik durma şeklinde çözülemez. Vücut yapısına bakmak, esnekliğe göre duruş pozisyonu ayarlamak önemli.

Konuyu hortlatıyorum özür dilerim ama 780 mm gidon almaya karar verdim 2 yıllık kelebek maceramdan sonra trafik harici eksisi olur mu bana ?
500 lira civarı gidonlar buldum karar veremiyorum.

Konuyu hortlatıyorum özür dilerim ama 780 mm gidon almaya karar verdim 2 yıllık kelebek maceramdan sonra trafik harici eksisi olur mu bana ?
500 lira civarı gidonlar buldum karar veremiyorum.
Yeni gidonu takınca hortumlar ve teller kısa gelebilir, yeniden çektirmeniz gerekebilir. Dar yerlerden geçerken zorlanma olabilir. Misal kaldırımda bir otobüs durağı önünden geçerken gidonu çarpmadan geçmek imkansız olabilir ya da elektrik direği ile duvar arasından geçerken gibi. Alışana kadar sıkıntı olabilir.

Geri