Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gidon değişimi ve diğer komponentler için yardım

sedona410

Üye
Tepki
0
İsim
Emre
Bisiklet
Diğer
Arkadaşlar merhaba,
Yeni bir bisikletçi sayılırım. Sedona 410'um var, kadro boyu 51 ve sanırım bana yaklaşık 6-8cm civarında küçük gelmekte. 1-2 saatlik sürüşler sonunda boynumda ve bileklerimde ağrılar oluyor.

Çözüm olarak gidonu değiştirmeyi, yarış gidonuna geçmeyi düşünüyorum. Böylelikle 10cm kadar daha öne uzanarak daha iyi bir sürüş pozisyonu alacağımı sanıyorum. Yanlışsam, bilenler aydınlatsın lütfen. Tabi bu değişiklikte bazı sorular ortaya çıkıyor :

1 - Gidon ve boğazı satın alıp montajını yaptıktan sonra mevcut fren-vites kollarını bükümlü gidon üzerine bağlayabiliyor muyuz? Mevcutta şu an fren-vites kollarım fotoğraftaki gibi. Bu fren-vites kollarını yarış gidonuna bağlayabilir miyiz? Nasıl bağlarız?

2 - Fren-vites kollarının yarış gidonuna uygununu alayım dediğim de olmadık fiyatlar ve sürekli Shimano uyumluluğu görüyorum. SRAM VIA 3x8'e uygun ve tabi uygun fiyatlı fren-vites kol grubunu çözmenin bir yolu var mı?

Fotoğraflarda almayı düşündüğüm gidon, benim fren-vites kolları ve hedefimdeki gidon bitişi var.

Bisikleti 1200TL'ye aldım, gidon çevirme operasyonu sadece fren-vites kolları yüzünden 2000'e doğru gidiyor. Bilen, aklına fikir gelen varsa yardımcı olursa memnun olurum.

Yaz gelirken herkese güzel, keyifli yolculuklar diliyorum.

Dosyalar

• IMG_0008.JPG
    IMG_0008.JPG
    138,8 KB · Okunma: 50
  • 2016-05-30_10-42-15.png
    2016-05-30_10-42-15.png
    45,8 KB · Okunma: 49
  • racing-bike-598195_960_720.jpg
    racing-bike-598195_960_720.jpg
    84,1 KB · Okunma: 49
Scudo
Bence dropbar gereksiz olur. Sti kolların masrafına değmez. Mevcut vites değiştiricileriniz drop bara uymaz. Sti kolları taktığınız zaman v frene uyumsuz olabilir. Biraz daha uzun bir gidon boğazı bulup takmayı denemeniz ve yüksek barend ya da dinlenme barı kullanmanız daha hayırlı gibi.

• Beğen
Tepkiler: sedona410
@sspl teşekkür ederim, sadece boğazı uzatmayı düşünmemiştim, mantıklı aslında.

@sedona410 Rica ederim. Daha az masraflı olur. Değişik sürüş pozisyonları ve daha dik bir duruş için ise kelebek gidon deneyebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: sedona410
Merhaba ,
Belderia 26” bisikletimin gidonu aparatla yükseltilemiyormuş sanırım. Komple direksiyon değişebiliyor mu ? Çözümü var mıdır? Bisikleti komple sıfırdan topladım direksiyon sorunu kaldı sadece. Yardımcı olabilir misiniz ?

CFAE7C3F-8802-4D66-8A70-A48725614151.jpeg

Gidon değişimiyle ilgili en alakalı konu olarak bunu bulduğum için buraya yazmak istedim. Yol bisikletimin üzerindeki 44 cm genişliğindeki gidonu 42 cm gidonla değiştirmek istiyorum. 44 cm gidonun fazla geniş olduğunu hissediyorum. Yani bir yol bisikletine göre fazla geniş gibi duruyor. Ayrıca avucumda 1 saati geçen sürüşlerde hissizlik sorununu da belki bu şekilde çözebilirim. Elimde de hazırda 42 cm FSA markalı ergonomik gidon olunca değiştireyim dedim. Aradaki 2 cm gerçekten fark eder mi? Şuanlık herhangi masraf gözükmüyor bu yüzden rahatım. Denemeye değer mi?

Gidon değişimiyle ilgili en alakalı konu olarak bunu bulduğum için buraya yazmak istedim. Yol bisikletimin üzerindeki 44 cm genişliğindeki gidonu 42 cm gidonla değiştirmek istiyorum. 44 cm gidonun fazla geniş olduğunu hissediyorum. Yani bir yol bisikletine göre fazla geniş gibi duruyor. Ayrıca avucumda 1 saati geçen sürüşlerde hissizlik sorununu da belki bu şekilde çözebilirim. Elimde de hazırda 42 cm FSA markalı ergonomik gidon olunca değiştireyim dedim. Aradaki 2 cm gerçekten fark eder mi? Şuanlık herhangi masraf gözükmüyor bu yüzden rahatım. Denemeye değer mi?
Kesinlikle değer.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan

Gidon bisikletle temas noktalarımız içinde belki de en önemlisi olduğu için kesinlikle ayarlamaların vücuda uygun yapılması gerekir.

İdeal gidon genişliği omuz eklemlerinin merkez noktaları ölçülerek bulunur bildiğimiz gibi. Bununla beraber bazı pro sporcuların daha aerodinamik bir sürüş pozisyonuna sahip olmak için gerekenden daha dar bir gidon kullandıklarını da biliyoruz.

İdeal ölçüden daha geniş bir gidon omuz ve boyun eklemlerinde ağrılara, daha dar bir gidon ise bunlara ek olarak göğüs kafesinde sıkışmaya neden olabilir.

Eğer elinizde hazır gidon varsa, gidon bandını da gözden çıkarabiliyorsanız kesinlikle denemekte fayda var.

Gidon bisikletle temas noktalarımız içinde belki de en önemlisi olduğu için kesinlikle ayarlamaların vücuda uygun yapılması gerekir.

İdeal gidon genişliği omuz eklemlerinin merkez noktaları ölçülerek bulunur bildiğimiz gibi. Bununla beraber bazı pro sporcuların daha aerodinamik bir sürüş pozisyonuna sahip olmak için gerekenden daha dar bir gidon kullandıklarını da biliyoruz.

İdeal ölçüden daha geniş bir gidon omuz ve boyun eklemlerinde ağrılara, daha dar bir gidon ise bunlara ek olarak göğüs kafesinde sıkışmaya neden olabilir.

Eğer elinizde hazır gidon varsa, gidon bandını da gözden çıkarabiliyorsanız kesinlikle denemekte fayda var.
Çok güzel bir açıklama. Sadece en önemlisi gidon kısmına katılmıyorum. (Sele :))

Aslında gidon bandım hala iyi durumda yani gözden çıkaramam. Sökerken çok dikkatli söksem tekrar saramaz mıyım? Birkaç yerde tekrar kullanılabileceğini görmüştüm de. Ölçü konusunda 42 cm gidon omuz ölçülerime daha uygun olacaktır. Teşekkür ederim.

Aslında gidon bandım hala iyi durumda yani gözden çıkaramam. Sökerken çok dikkatli söksem tekrar saramaz mıyım? Birkaç yerde tekrar kullanılabileceğini görmüştüm de. Ölçü konusunda 42 cm gidon omuz ölçülerime daha uygun olacaktır. Teşekkür ederim.
Ben defalarca söküp takıyorum, ancak bandın yapışkanı bazen hızlı çıkarırsanız üst üste gelen yerlerde bandı parçalıyor, çok yavaş sabırla sökmek lazım.

Benzer bir değişimi geçtiğimiz günlerde yaptım. Trainer da kullandığım bisiklet üzerindeki 44cm lik gidonu 42cm gravel gidonlar değiştirdim. Özellikle el bileklerimdeki ağrı kayboldu.

Geçtiğimiz günlerde 44 cm genişliğindeki gidondan 42 cm genişliğindeki gidona geçiş yaptım. İlk sürüşümde bisikletle bir bütün olduğumu hissettim. Manevralarım çok daha atikti. Yol bisikletini alalı yaklaşık 4 ay olmasına rağmen ilk defa şimdi yol bisikletine bindiğimi hissettim. Gidon bandını ise nazikçe söktüğüm için herhangi hasar oluşmadı. Bugünkü sürdüğüm 3 saatlik parkurda daha önce yaşadığım avuç içindeki uyuşma ve ağrılardan eser kalmamıştı. Kısacası ben sonuçtan çok memnun kaldım. Kolları sürdükçe ayarlayayım diye düşündüğüm için bandı sarmadım şimdilik fakat kol ayarlarım da güzel.

Geçtiğimiz günlerde 44 cm genişliğindeki gidondan 42 cm genişliğindeki gidona geçiş yaptım. İlk sürüşümde bisikletle bir bütün olduğumu hissettim. Manevralarım çok daha atikti. Yol bisikletini alalı yaklaşık 4 ay olmasına rağmen ilk defa şimdi yol bisikletine bindiğimi hissettim. Gidon bandını ise nazikçe söktüğüm için herhangi hasar oluşmadı. Bugünkü sürdüğüm 3 saatlik parkurda daha önce yaşadığım avuç içindeki uyuşma ve ağrılardan eser kalmamıştı. Kısacası ben sonuçtan çok memnun kaldım. Kolları sürdükçe ayarlayayım diye düşündüğüm için bandı sarmadım şimdilik fakat kol ayarlarım da güzel.
Öncelikle hayırlı olsun. Birer cm daralmayla o kadar büyük bir fark hissetmeniz mantıksız geldi.
Yeni gidon almanın heyecanıyla psikolojik olarak çok fark yaşamış olabilirsiniz.
3-4 tur daha yaptıktan sonra tekrar izlenimlerinizi duymak isterim 👍

Ben geniş gidon ölçüsü kullanıyorum, 44 cm.. Bisiklette omzu geniş olan sürücüler için fayda sağlayan bir uzunluk aramak için 42 den 44 cm ye geçmek önemli oluyor. Ancak 2 cm ne kadar da büyük bir farkmış diyebilir miyiz? Aslında denebilir. Çünkü sele borusu dahi 2 cm yükselmesi / alçalması dizleri, bel ya da popo ağrısı yapabildiğine göre gidon ölçüsünde çok önemli olabilir. Oturuşumuzu etkileyen bu kompenentlerin sadece yan profilden değil ön ya da arka profilden de Optimumluk endeksi önemli oluyor..ideal ölçülerde kalmak, sürüş karakteri ve güzergahına, süresine göre bile değişirken : "heh, işte şimdi sele yüksekliğimi buldum, bu boğaz ölçüsü kesin ölçüm. Bundan sonra bu seleyi değişmem" gibi çıkarımlar biraz inandırıcılığı zayıflıyor.. Kişisel düşüncem

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Öncelikle hayırlı olsun. Birer cm daralmayla o kadar büyük bir fark hissetmeniz mantıksız geldi.
Yeni gidon almanın heyecanıyla psikolojik olarak çok fark yaşamış olabilirsiniz.
3-4 tur daha yaptıktan sonra tekrar izlenimlerinizi duymak isterim 👍
Ben de 2 cmnin fark edeceğini hiç düşünmüyordum. Biri uzun sürüş diğer kısa sürüş iki defa denedim. İlk binişimde zaten farkı hissettirdi. Söylediğim gibi bisikletle artık bütün halindeyim. Ayrıca 3 saatlik sürüşün ardından hiçbir avuç uyuşması yaşamadım. 44 cm gidon takılıyken yarım saati geçen sürüşlerde 1 gün parmaklarım uyuşuk geziyordum. Ayrıca gidonum yeni değil. Grupseti alırken yanında hediye olarak vermişti yani öyle heyecanlı bir durum söz konusu değil. Yine de bu tarz değişim düşünenler için biraz daha kullandıktan sonraki farkları yazabilirim.

Merhabalar. Gidon değişimi yapmak istedim, di2 olan sistemde gidon içinden kablolama olan yeni gidon aldim ama bu sefer de resimde göründüğü gibi fren kablosunun ucundaki parçayı sokemedim. Aslında onu sökmek problem değil de tekrar nasıl takabilirim onu bilmiyorum.. Yardimci olabilecek var ise tavsiyesini bekliyorum...1000127728.jpg

Parçanın adı olive (zeytin). Tekrar kullanımı pek önerilmez.
Tekrar kullanmak için hortumu kesip, daha sonra kalan hortum parçasını yakarak zeytin ve içindeki pimi sökebilirsiniz. Ucuz bir malzeme riske girmeyin yenisini alın.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve ufuq81
Arkadaşlar lütfen banada yardım eder misiniz yeni Gidon boğazı taktım ama maşa ile kadro am uyumlu olmadı havaya kaldırınca vs. Haraket ediyor17227739712705433546222750639671.jpg

Arkadaşlar lütfen banada yardım eder misiniz yeni Gidon boğazı taktım ama maşa ile kadro am uyumlu olmadı havaya kaldırınca vs. Haraket ediyor320001 dosyayı görüntüle

Resme bakınca bir spacer daha istiyor gibi görünüyor ama parlamadan dolayı yanlış görüyor olabilirim (az daha yukarıdan parlamasız bir fotoğraf iyi olurdu). Öyle değilse, tepedeki kapak maşanın şaft borusuna değil de gidon boğazına veya varsa üstündeki spacer'e basıyorsa gidon boğazının vidalarını gevşetin, tepedeki kapaktaki vidayı yavaş yavaş, boşluk kalmayıncaya kadar ara ara kontrol ederek sıkın, sonra gidon boğazının vidalarını tekrar sıkın.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Geri