Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gidon yüksekliği

Serdar Kaptı

Aktif Üye
Tepki
68
Bisiklet
Dahon
Herkese merhaba. Arkadaşlar yine bir sorum olacak :) Gidon yüksekliği seleden biraz yukarıda olabilir mi? Yoksa ikiside eşit mi olmalı? Katlanır bisikletlerde biraz daha dik sürüş öne çıktığından kafama takıldı. Ben gidonu seleden biraz daha yüksek kullanıyorum. Ama bikaç video izledim. Sele ve gidon boyları eşitti. Kullandığım bisiklet d8.

Scudo
ben sırt ağrısı sebebi ile yüksek gidonla kullanıyorum dahonumu
ağrısız ve keyifli turlar yapıyorum normal bisikletle yapılamayacak birşey daha

@gokhan.gursel

Ben de kırmızı noktada, sınırda kullanıyorum. Hatta olsa biraz daha yükselteceğim.

@Serdar Kaptı

Gidon seleden yukarıda olabilir nasıl rahat hissediyorsanız öyle kullanın.
Gidonun seleden alçak olması aerodinamik açıdan iyi ne kadar eğilirseniz o kadar rüzgardan az etkilenip az enerji harcarsınız ancak katlanır bisikletlerin öyle bir amacı olmadığı için pek de önemli değil.

@gokhan.gursel

Çok teşekkür ederim.

Çok sağolun arkadaşlar...

Arkadaşlar nedir gidon yüksekliğinin ölçüsü?

Kişinin ne kadar uzun sürüşler yapmak istediğine, esnekliğine, core bölgesinin kuvvetine, boynunda/belinde sorun olup olmamasına ve unutmuş olabileceğim bir çok sebebe bağlı. Tek bir doğrusu yok, 3 saatlik sürüş için sağlıklı bir insan aşırı agresif bir pozisyonda da rahat ederken 4-5 saatlik sürüşe alışkın değilse baya üzülebilir, boyun yorgunluğu ve ağrısı, core bölgesinin kuvvetinin yetmemesinden kaynaklı bel ağrısı, arka bacak kaslarının esnekliğinin yetmemesinden dolayı çok öne uzanmaya çalışmaktan kaynaklı sırt/trapez ağrısı yaşanabilir, bunlardan hiçbiri yaşanmamalı. İlk 6 saatlik sürüşümün 5 saat 30. dakikasından sonra 10 dakikada bir inip kaldırıma uzanmak zorunda kalmıştım boynumun ağrısından, pek keyifli değil :)

Esnekliğinize , sürüş tarzınıza göre değişkenlik gösterir.O yüzden ölçülerinize göre bisiklete binmek en sağlıklısı.Yani bike fit vs gibi ölçümlerden
yararlanılarak size bir elbise gibi uygun yapıda bisiklete bindiğinizde ideal gidon yüksekliğiniz ve diğer ölçüleri yakalarsınız.Saygılar...

Esnekliğinize , sürüş tarzınıza göre değişkenlik gösterir.O yüzden ölçülerinize göre bisiklete binmek en sağlıklısı.Yani bike fit vs gibi ölçümlerden
yararlanılarak size bir elbise gibi uygun yapıda bisiklete bindiğinizde ideal gidon yüksekliğiniz ve diğer ölçüleri yakalarsınız.Saygılar...
Peki buradaki ağrıyan bel boyun vs dayanınca zamanla bahsettiğiniz esneklik gelişiyor mu ?

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Peki buradaki ağrıyan bel boyun vs dayanınca zamanla bahsettiğiniz esneklik gelişiyor mu ?
Bisiklet geçmişinize bağlı olarak geçebilirde, geçmeyebilirde. Sürekli sürdüğünüzden farklı bir bisiklet sürüyorsanız vücudunuz yeni bisiklete uyum sağlar. Tabi bu uyum sürecinde ağrılarınız olabilir.
Ancak ağrı, her şey aynıyken ortaya çıkıyor ve uzun sürüyorsa yardım almak lazım.
Yani bunlar doktor raporu değil. Yanıltmak istemem. Kendi tecrübelerim.

Selenin yüksekliğinden gidon aşağıda kaldığı için gidon boğazını yükselttim. Duruşum için çok rahat oldu fakat bu defa hakimiyetim azaldı. Mevcut tekrar düşürmek zorunda kaldım.

Bu ağrılar eğer size uygun bir bisiklete bindiğiniz halde devam ediyorsa sizde ki ağrıların durumu ile ilgili bir doktorla görüşmelisiniz.Normal şartlarda vücut dinamiğinize uygun bisikletle rahat etmeniz gerekmektedir.Aksi taktirde Doktora gidilmeli.

Geri