Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gidon Yükseklik Ayarı

başınızı aşağı indirince ağrı varsa belin zorlanmasından olabilir.

başın yukarı bakarak dik pozisyonda bisiklet kullanmanın böyle bir ağrı yapabileceğini sanmıyorum. aksine benim bisiklet çok daha fazla gidonu aşağıda kalıyorken hiç ağrı yapmıyordu, şimdi gidonu maşayı değiştirdim yine fark etmedi. yalnız sürekli mola veririm öyle zorlamam kendimi. ısınma hareketleri vs yapmadan bir anda yüklenmem..

tabi aşırı derece de hiç mola vermeden hareket etmeden pc başında da aynı pozisyonda bakılırsa aynı tip ağrılar görülmesi normal
 
Scudo
bisikletime arka bagaj aldım ve rahatladımç bu tip ağrıları olanlar az bile olsa sırt çantalarından kaçınıp bir bagaj temin etsinler derim. ben de işe yaradı, sizde de yarayabilir. iyi günler dilerim.
 
Aynı sıkıntıyı mayıs ayında bisikleti aldığımda yaşamıştım. Ensemde ve kollarımda öne eğilmekten ağrılar oluşuyordu. Düzenli sürüp kondisyon yapmama rağmen geçmedi. Yıllar önceki bisikletimin gidonu seleden daha yukarıdaydı. Gidon yükseltici alarak bu sorunları çözdüm. (link)
 
@Murat K.

sanırım benim çarem de bu,çünkü sele alcak olunca hiç agrım olmuyordu,ne zaman seleyi yükselttik,ağrılar başladı.
Bu zımbırtıyla gidonu yükseltip ağırlıgı dengelersem sorun çözülecek sanırım.
 
yol bisikletine binenlerin gidonu aşağı da onların neden hiç bir yeri ağrımıyor.

motosikletler de süpersportlar ile uzun yola gidilmez

turing, commuter ve harley tarzı motorlarla çok daha rahat uzun yola gidilir

yalnız bisiklette tam tersi

yarış bisikletleri ile daha uzun etaplarda yarışıyorlar
 
Yeni bir başlık açmak yerine buraya yazmak daha doğru olur diye düşündüm.Yol bisikletine geçiş yaptım ve bisikletimin gidonunu yukarı çekmem gerekiyor.Aşağıya ilgili kısımın birkaç fotoğrafını koyuyorum. Mevcut şekliyle yukarı çekebiliyor muyum? Mümkün değilse spacerler işimi görür mü? Yoksa bir aparat mı almam gerekiyor? Bilgisi olan arkadaşlar zamanını ayırıp cevaplarsa çok sevinirim. Bisikletim canyon, headset acros ai-70 fiber.özellikleri de hemen aşağıda.
i-Lock
16 mm
10+5mm (Spacer)
Weight approx. 73g

(link)
(link)
 
Görebildiğim kadarı ile şu an 2 spacer takılı ve maşada gidon boğazı zaten olabilecek en üst seviyede. Yeni spacere yer yok. Bu durumda açılı gidon boğazı takmanız çözüm olabilir. Ya da maşayı değiştirebilirsiniz ki masraflı olur mantıklı değil.
Ayarlanabilir boğazı MTB bisikletimi eşime adapte etme girişimi sırasında denemiştim. Ağır, Ayrıca yol bisikletinde de pek zarif durmayabilir. Tabi önemli olan sizin rahat kullanmanız tercih edilebilir belki
 
Teşekkürler Caner bey.Estetik durmayacak bence de ama ağrı çekmektense mecbur tercih etmek durumunda kalıcam. Açık bisikletçi bulursam salı günü bir bakıcam artık, belki bizim bilmediğimiz bir detay vardır.
 
Kollar hafif kırık şekilde kullanmak gerektiği görmüştüm bir video da. Siz nasıl kullanıyorsunuz bilmiyorum da eğer öyle yapmıyorsanız öyle deneyin birde.
 
Slmlar, yaşadıklarımdan öğrendiklerimi aktarayım. Ense ağrısı öne eğik sürüş pozisyonlarinda karşıya bakmaktan oluyor, şapka kullanmayın ve arada bir dik durup birkaç saniye dinlendirin , bilek dirsek omuz ve kürek kemiği agrisinin nedeni ise ; selenin öne eğik olması yada sizin kadans degerinize göre öne eğik olmasıdır, nekadar pedal cevirirseniz agirlik okadar ayak tabaninda olur ve el ve kalcaya binen yuk azalır, kalça agrisina gelince ; ecnebilere bakmayın siz , genetik olarak iskiak kemikler arasi mesafemiz geniş olduğu için nispeten 15cm den dar sele almamayı öneririm, tabi ölçüm yapıp almak daha doğru, teşekkürler
 
Geri