Scudo Sports

Giriş seviyesi yol bisikleti seçimi

Salcano xrs 030 sram apex konusunda ne düşünüyorsunuz ? 2300 lira diye hatırlıyorum fiyatını

Scudo
@LION_GURKAN

Görkem arkadaşımızın önerdiği bisiklet. Abim almayı düşünüyor bunu. Üzerindeki komponentlere göre uygun fiyatlı bir bisiklet. Kadrosu ne kadar iyidir o konuda bilgim yok ama. Gerçi iyi kadroyla kötü kadroyu ayırt edebilecek seviyede de değilim zaten, ancak yurtdışındaki önde gelen markaların ar-ge bütçelerinin daha fazla olması nedeniyle daha iyi kadrolar ürettiklerine dair bir şeyler okumuştum forumda, doğru yanlış bilmiyorum artık. Ben farklı bir şeyler bakmaya devam ediyorum. 1-2 aya bir şeyler alacağım da acelesi olmadığından yavaş yavaş bakınıyorum. Bazı markalarda da 2013 modelleri henüz mağazalara gelmemiş, merak ettiğim beklediğim bazı modeller var.

Son günlerde 2013 Caad8 5 105'e takıldım biraz. Benim düşündüğüm bütçenin üzerinde ama komponentlerine göre fiyatı makul gibi. Yurtdışı sitelerinden incelemelerini okudum, bu fiyata alınabilecek en iyi bisikletlerden biri olarak değerlendirilmiş. 3'lü ve 2'li aynakollu seçenekleri bulunuyor. Fiyatı yüksek olsa da S50'ye alternatif olarak bunu da düşünüyorum. Bu kadar para harcayasım yok aslında ama yine de ilgimi çekiyor.

(link)

Bende yol bisikletine geçeceğim ama çelik kadro almaya karar verdim. Geçenlerde Sirkeci'de Delta bisikletin dükkanında Reynolds 523 çelikten bir yol bisikleti gördüm. Tahminimden hafifti, boyuma uysaydı hemen alacaktım ama bana bir boy büyük geldi. Çelik bisikletlerin inceliği hoşuma gidiyor ayrıca forumlarda hep olumlu görüşler okuyorum. Eğer Türkiye'de bulamazsam Genesis'den alacağım. Fiyatları çok uygun ve Türkiye'ye göndertmek mümkün.

2013 Scott Speedster S50'nin liste fiyatı 2250 lira göründüğü ve ne zaman geleceği belli olmadığı için Bike&Outdoor'dan 2012 modelini seri sonu indirimi ile 1700 liraya alsam mı diye baya bir git gel yaşadım, ama hem siyah bisiklete beyaz gidon boğazı ve gidonu yakıştırmadığım, hem de 2013 modelinin kadro tasarımını daha çok beğendiğim için bir türlü karar veremedim.

Aktif Pedal'daki 2012 Specialized Allez X3 için nakit 1700 yaparız dediler, ancak onda da kadro boyu sadece 56 ve 58 kalmış, bana büyük geliyor. 56 alsam olur mu olmaz mı derken, büyük gelirse geri dönüşü olmaz, riskli bir iş olur diyip vazgeçtim.

2012 Cannondale Caad8 7 Sora için Delta Bisiklet %5 dışında bir nakit indirimi yapmadığı için 2250 lira fiyat fazla yüksek göründü, o da değerlendirme dışı kaldı.

Ne yapsam, ne etsem, bir iki ay sallasam mı derken, bir önceki bisikletimi aldığım İzmir Seda Bisiklet'ten Bülent Bey 2013 Scott'ların 1 hafta içerisinde Türkiye'ye geleceğini, S50'nin siparişlerinde olduğunu, nakitte 1900'e bırakabileceklerini belirtti. Zaten başından beri gönlümdeki bu olduğu için 2013 Scott Speedster S50'yi almaya karar verdim. Türkiye'ye gelir gelmez teslim alacağım hayırlısıyla.

Merakla bekliyorum yeni bisikletinizi. Bende tur bisikletinden yol bisikletine geçiyorum bu hafta. Ama tur bisikletini elimden çıkarmayacağım ne de olsa her yola yol bisikleti ile gidemiyoruz. Umarım yol tecrübesinden memnun kalırız :)

• Beğen
Tepkiler: Evren Uyanık
2013 Scott'lar Türkiye'ye yeni giriş yapmış, 1-2 güne gelecekmiş benim bisiklet de, ben de heyecanla bekleyişteyim :)

Ben eski bisikleti satacağım. Büyük bagaj takma ve heybe ile tura çıkma ihtiyacı duymuyorum. Tur bisikletinde de zaten sele borusuna bağlanan bagaj veya sırt çantası kullanıyordum, yol bisikletinde de böyle yapacağım. Yol bisikleti kullanan arkadaşlarla da konuştum, asfalt olduğu sürece her yolda yol bisikletiyle gidilir diyorlar. Tur bisikleti sanırım biraz konfor, biraz da ağır yük taşıyabilecek bagaj bağlantı imkanlarına sahip olduğu için tercih ediliyor. Yoksa sabit maşa tur bisikletiyle bozuk yol zaten rahatsız edici oluyor, amortisörlü dağ bisikletinin konforu yok. Böyle bakınca tur bisikletini pek aramayacağım diye düşünüyorum. Lastik ölçüsü nedeniyle konfor olarak kayıplar olacaktır biraz ama onu da performans tarafındaki kazançlar karşısında görmezden gelip, gülü seven dikenine katlanır diyeceğim :)

Abim de yeni yol bisikleti aldı, o da sizin gibi tur bisikletini satmayı düşünmüyor. Onun bisiklette çamurluklar var, bagajlar takılı. Uzun turlarda veya yağmurlu havalarda tur bisikletini kullanırım, kısa süreli performans amaçlı gezilerde yol bisikletini kullanırım diyor. Onda bisiklet koymak için uygun alan var, benim yerim de biraz dar, bisiklet balkonda duruyor. İki bisiklet kalabalık eder diye hanım söyleniyor, bu yüzden de satmam gerekiyor :)

Sizin de yeni bisikletiniz hayırlı olsun. Şimdiden keyifli turlar, yüksek ortalamalı geziler dilerim :)

• Beğen
Tepkiler: Samet Koç
Benimde zaten yol bisikletini kullanma amacım, günübirlik uzun mesafeli asfalt kalitesi yüksek turlar. Onun haricinde doğaya yaptığım turlarda tur bisikletini kullanmaya devam edeceğim :)

Evren bey, biraz kafanızı karıştırayım. bunlara baktınızmı? (link)

Evet Focus modellerini incelemiştim. Hatta tüm marka modelleri inceledim diyebilirim. Baya uzun süre araştırma yaptım. Scott S50 içime sinen bir seçim oldu.

• Beğen
Tepkiler: Samet Koç
Geri