TDF harici vuelta ve giro sayılarının düşük olması bana takımın her yıl dünyanın en prestijli yarışı olan tour de france ı hedeflediklerini gösteriyor.
Önümüzdeki 10 yılı kimse bilemez. Bir bakarız takım bu yılın sonunda dağılır.
Ancak yılların eski Alberto Contador fanı olarak en nefret ettiğim takım olan Sky-İneos un 11 yıllık büyük başarısını görmezden gelmem imkansız.
Eski Sky yeni İneos'un en büyük amacı TDF'dir. Geçen sene olduğu gibi liderleri sakatlanmadıkça da her zaman favorilerden birisidir. Bu arada geçen sene Porte 3. olmuştu bu da bir başarı. Ben de bir Contador fanı olarak söylemek isterim ki gerçekten başarılılar, ruhsuzlar ama başarılılar. Giro'da bir nebze çekiliyor İneos ama TDF de tırmanış etabı daha az olduğu için kesinlikle can sıkıcı hale getiriyorlar yarışı. Pogacar ve Roglic dışında bu sene MVP(olimpiyatlar sebebi ile TDF'den çekilebilirim diyordu ne durumda bilmiyorum) ve Wout van Aert gibi isimler olması ve M.A. Lopez'in Movistar'da performansını yükseltmiş olma ihtimali merak ettiğimiz noktalar.
Son olarak İNEOS ile ilgili asıl can sıkıcı nokta diğer takımlarda olsa Genel klasman için yarışabilecek 4-5 bisikletçiyi düzenli olarak bünyesinde barındırması. Porte en iyi zamanlarını burda geçirdi, şimdi carapaz, geçmişte froome ve Wiggo bir aradaydı. Landa bir dönem buradaydı yine. Şimdi de Carapaz, Egan, Thomas, Sivakov.