Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Giro d'İtalia 2021

TDF harici vuelta ve giro sayılarının düşük olması bana takımın her yıl dünyanın en prestijli yarışı olan tour de france ı hedeflediklerini gösteriyor.
Önümüzdeki 10 yılı kimse bilemez. Bir bakarız takım bu yılın sonunda dağılır.
Ancak yılların eski Alberto Contador fanı olarak en nefret ettiğim takım olan Sky-İneos un 11 yıllık büyük başarısını görmezden gelmem imkansız.

Eski Sky yeni İneos'un en büyük amacı TDF'dir. Geçen sene olduğu gibi liderleri sakatlanmadıkça da her zaman favorilerden birisidir. Bu arada geçen sene Porte 3. olmuştu bu da bir başarı. Ben de bir Contador fanı olarak söylemek isterim ki gerçekten başarılılar, ruhsuzlar ama başarılılar. Giro'da bir nebze çekiliyor İneos ama TDF de tırmanış etabı daha az olduğu için kesinlikle can sıkıcı hale getiriyorlar yarışı. Pogacar ve Roglic dışında bu sene MVP(olimpiyatlar sebebi ile TDF'den çekilebilirim diyordu ne durumda bilmiyorum) ve Wout van Aert gibi isimler olması ve M.A. Lopez'in Movistar'da performansını yükseltmiş olma ihtimali merak ettiğimiz noktalar.

Son olarak İNEOS ile ilgili asıl can sıkıcı nokta diğer takımlarda olsa Genel klasman için yarışabilecek 4-5 bisikletçiyi düzenli olarak bünyesinde barındırması. Porte en iyi zamanlarını burda geçirdi, şimdi carapaz, geçmişte froome ve Wiggo bir aradaydı. Landa bir dönem buradaydı yine. Şimdi de Carapaz, Egan, Thomas, Sivakov.

Scudo
Biraz boş buldular da at koşturuyorlar durumu bence. O kadar bütçe, domestik ama Damiano Caruso gibi genel klasmancı olmayan birinden 01:59 öndeler. Ki son günde de liderliklerini hala kaybedebilirler. Caruso her türlü zaman çalacaktır Bernal'den, bir de üstüne Bernal bir sorun falan yaşarsa liderlik çat diye gidebilir. 30 kilometre bireysel zamana karşı için uzun bir mesafe, sürprizlere gebe olabilir.

Genel klasmancı değil dediğin adam super domestik ve ayrıca 3 büyük turu ilk 10 içerisinde bitirmiş bir adam, ve bu sıralamaları takım kaptanına yardım ederken elde etmiş yani öyle yabana atılacak birisi değil..

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Yorumlar değerli...
Bu sporun pandemiden etkilendiğini hesaba katarsak; Giro dan sonra TDF kadroları daha üst düzey olacak.Ki Giro sonrası Fransa'ya değil İspanya'ya gitmeyi tercih edecek izlediğimiz sporcuların büyük çoğunluğu.
Haliyle haziranın sonuna kadar TDF kadroları form tutmuş olacaktır.
İneos isterse 3 tura 3 ayrı ekiple katılır ve hep başa oynar, bu acı bir gerçek.Çünkü henüz "harcama limitleri" kriteri yeni bir durum. Küresel anlamda takım bütçelerinin nasıl evrileceğini önümüzdeki yıl daha net göreceğiz...
Gelelim bugün kü etaba...
Kişisel beklentimi fazlasıyla karşılayan bir gün oldu.Emek, ızdırap,ter, gözyaşı ve zafer...
Caruso kariyer zirvesini gören bir başka İtalyan oldu ve muazzam bir başarı elde etti.
Pembe mayoyu artık kimse konuşmuyor çünkü yazılan küçük ama anlamlı hikâye sayısı az değil...

Katılmıyorum. Geçen sene TdF'ta yok oldular. Bu sene de Giro'da bu kadar parlamalarının sebebi kimsenin domestiği falan kalmamasından dolayı. Çok fazla kaza ve abandone oldu. Biraz boş buldular da at koşturuyorlar durumu bence. O kadar bütçe, domestik ama Damiano Caruso gibi genel klasmancı olmayan birinden 01:59 öndeler. Ki son günde de liderliklerini hala kaybedebilirler. Caruso her türlü zaman çalacaktır Bernal'den, bir de üstüne Bernal bir sorun falan yaşarsa liderlik çat diye gidebilir. 30 kilometre bireysel zamana karşı için uzun bir mesafe, sürprizlere gebe olabilir.

Giro'yu düzenleyen RCS'e de helal olsun, 2 senedir son güne kadar taşıyabiliyor genel klasman çekişmesini.
Katılıyorum. Bernal seviyesinde genel klasmancı gelmedi Giro'ya. Jumbo sağlam bir takımla gelseydi, ne Bernal kalırdı, ne Ineos. Hoş, tdf'de bunu göreceğiz zaten.
Boş buldular dediğiniz İneos 2010 dan bu yana 7 adet TDF,1 adet Giro,2 adet Vuelta, 6 adet Paris-Nice, 4 adet Giro del trentino,6 adet Dauphine, 3 adet Tour de Romandie, 11 adet klasik ve monument yarışı kazanmış.
Fenerbahçe de 19 şampiyonluk almış ama on yıldır ortada yok. 😆

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
20. Etap

Çok lezzetli bir etaptı. inişler , çıkışlar , firketeler derken görüntüler gerçekten muhteşemdi. Sadece görüntüler değil elbette Bisiklet yarışı olarak izlediğim en iyi beş etaptan biri olmuştur bana göre. Caruso nun domestiğine teşekkür etmesi beni çok duygulandırdı. Hiç görmüyoruz böyle şeyleri. takım otobüsünde yaşananları bilmiyoruz ama bu adamlar 200km boyunca önünde sürüp etabı kazanman için kendini feda ediyor. Caruso hareketi bize Yarışta unutulan bir şeyleri hatırlattı.

PRO Bisiklet Takımlarına dair.

Bu takımların kurgulanma şekli süre gelen düzen sadece para üstüne kurulu. Dün SKY bugün INEOS ortaya senelik 35m€ koyabiliyorsan tüm sezonu süpürüp alıyorsun. o parayı veremediğin ilk sene takımın yok oluyor. Gerçek manası ile yok oluyor. Bakın astana takımından devlet desteğini kesecek deniyor seneye varlar mı belli değil. Diğer devlet takımlarını saymaya gerek varmı ? koca takımlar bir kişinin iki dudağının arasından çıkacak iki kelama bakıyor.

Ben şahsen hiç bir bisiklet takımına sempati beslemiyorum. Bisiklet dünyasın bir Manchester United a bir Los Angeles Lakers a ne bileyim Boston Red Sox a felan ihtiyacı var. Yani geçmişten gelen ve geleceğe doğru yürümeye devam eden takımlara ihtiyacı var.

Bisiklet dünyasında takımların hiç bir gelir kalemi yok. Bu çok şaşırtıcı Reklam geliri yok yayın hakkı yok. yok yok yok sonra zengin bir "sör" gelip bir takım kuruyor ve bütün yarışları domine ediyor. Üstüne düşünülmesi gereken bir mesele bu.

Birde UCI kardeşim şu bisiklet üreticileri az rahat bırak ya. Biraz daha farklı bisiklet tasarımları görelim. Gelişimin önünden çek artık şu elini.

Son düzenleme:
Katılıyorum. Bernal seviyesinde genel klasmancı gelmedi Giro'ya. Jumbo sağlam bir takımla gelseydi, ne Bernal kalırdı, ne Ineos. Hoş, tdf'de bunu göreceğiz zaten.

Son yazdığınız cümledeki mantığı geliştirmek için çok düşündünüz mü?

• Beğen
Tepkiler: kallone

Geçen TDF de gördük sağlam takımla gelen Jumbo’yu. Pogacar tek başına yetti hepsine. :)

Finale..
Malumun ilamı...
İki ve üç kim olura kaldık..
30.3 k.m. lik "Bireysel Zamana Karşı" etabı ile nihayete eriyoruz...
xONvLvTkY4ENZTrKUJ6M_220421-021409.jpg
Yayın 16:00 - 19:00 arası.

Geçen TDF de gördük sağlam takımla gelen Jumbo’yu. Pogacar tek başına yetti hepsine. :)
Eh, ben de bunu söylüyorum zaten. Ineos ne yapabildi Pogacar'a? Son etabın son yokuşunda Roglic'ten iyi performans göstermesi onu çok iyi bir bisikletçi yapar, Jumbo'yu kötü bir takım değil. Giro'ya gelseydi Bernal'i de dağıtırdı. Jumbo'yu örnek olarak yazdım. Ineos kadar güçlü bir takım çünkü. Ineos ta yenilmez bir takım değil. Paranın gücü her şeye yetmiyor.
Son yazdığınız cümledeki mantığı geliştirmek için çok düşündünüz mü?
Yoo, aklıma gelen ilk örnekti. Bir takımın aldığı kupaları saymak onun geçmişteki gücünü gösterir, şu andaki değil. Üstelik para saçmak açısından da son derece benzeşen bir örnek. İşte, bir Pogacar çıkıyor, tek başına yeniyor sizi. Bir Rogliç çıkıyor, Van Aert ile birlikte paramparça ediyor Ineos'u . Bir Sergen Yalçın çıkıyor... neyse boş ver 😆

Son düzenleme:
Beklendiği gibi GIRO 104 kazananı INEOS sporcusu bernal oldu. Eh okadar domestik ile bir zahmet kazan ama dimi yani :)

1622399637943.png
1622399776382.png

Zamana karşı etabını lastik patlatmasına rağmen silip süpüren Ganna yı da kutlamak gerek. Yüzlerce km pelatonu tek başına çekti zaman karşı etapların da rakip tanımıyor resmen. Şuan karşısında duracak biri yok sanırım. 1.93 cm ve 82kg duruşu ile bisiklet terminatör ü gibi. İtalyanlar sporcuları ile gurur duyuyordur.

1622399950732.png

giro da buraya kadar TDF 107 başlığında görüşmek üzere.

Başından sonuna kadar takip edip izlediğim ilk tur oldu bu. Etaplarda geçilen güzergahlar çok hoştu. Mini bir turistik gezi gibi oluyor. Bu konuda darısı TUR'un başına :ckskc: Velogames'de liglerde yarışmak da ayrı bi heyecan kattı.:harika:

Etaplar İtalyanları memnun etti, sprint kralı Sagan, tırmanışçı Bouchart olurken, Bernal hem genç sporcu hem tur galibi, takımı İneos da en iyi takım oldu...
Kazalar, sakatlıklar, havlu atanlar olunca mayoların favorileri azaldı.
Somut bir gerçek var ki ; erken yaşta keşfedilmiş, disiplinli bir şekilde hazırlanmış gençler bu sporun daha çekişmeli olacağının habercisi..
Z kuşağı geliyor, hem de ne gelmek...

Etaplar İtalyanları memnun etti, sprint kralı Sagan, tırmanışçı Bouchart olurken, Bernal hem genç sporcu hem tur galibi, takımı İneos da en iyi takım oldu...
Kazalar, sakatlıklar, havlu atanlar olunca mayoların favorileri azaldı.
Somut bir gerçek var ki ; erken yaşta keşfedilmiş, disiplinli bir şekilde hazırlanmış gençler bu sporun daha çekişmeli olacağının habercisi..
Z kuşağı geliyor, hem de ne gelmek...
Geldi bile. 😊 Ineos'un iki senedir domine edememesi bu yüzden. Hepsini satın alamıyor. 😆

Meşhur virüsün yeni adresi şampiyon..
(link)

• İnanılmaz
Tepkiler: Özcan
Geri