Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Giro d'Italia 2023

Yaprak dökümü oldu resmen bu yılki Giro..

Scudo
Nefis mücadele var etap için valla. Son 7 km..
Etap sonu düzenlemesi diyelim:
Cepeda’nın o karakterle ilk üçlünün en arkadan geleni olması beni çok mutlu etti. Pinot’a yazık oldu iyi çalıştı ama kazanan kafasını da kullanarak kazandıği için bir şey diyemiyorum.
Az daha bomboş geçebilecek bir gün olacakken sonunda da olsa güzel bi 15-20 km izledik bence, fena değildi..

Son düzenleme:
Görünüşe göre 3. haftanın korkusu genel klasmancıların üzerine kabus gibi çökmüş durumda. Geçen hafta en önemli atak fırsatı olan 7. etap Gran Sasso finişinden sonra bugünü de kardeş kardeş geçirdiler. Gerçi bugün kısalıp düz duvardan başlayan etapta atak yapmak zordu ama böyle genel klasmancı olunuyor. Bence başına iş gelmemiş bir Pogacar burada olsaydı bu etapta pembe mayoyu sırtına geçirirdi.

Cepeda pelotonda mimli isimlerin arasına girdi. Elde ettiği üçüncülük buna değdi mi kendi karar verir artık. Son sezonunda etabı Pinot alsaydı çok şık olurdu ama Moviestar'a gitmesi de fena olmadı.

Kısa ve acısız bir gündü.
Hava koşulları ve bekleyerek geçirilen zaman, startla başlayan tırmanış, kitabı ortasından okumak gibiydi.
Turun en antipatiği "yatarak" finişe geleceğini sanan Cepeda olurken Pinot' ile düellolarını izleyip son nefeste çizgiyi geçen Rubio oldu.
O da ilk büyük tur etap galibiyetini aldı.
Genel klasmancılar birbirini kolladı, sıralama ve mayolar değişmedi..

Gerçi bugün kısalıp düz duvardan başlayan etapta atak yapmak zordu ama böyle genel klasmancı olunuyor.
Etabın hemen başında kimdi o tam hatırlamıyorum, kaçmak için pedala bastı zinciri koptu adamın. Tam genel klasmancı olacakken zincirinin azizliğine uğradı 😝

En kıdemli bisikletçiler bile yatarak, rakiplerini yıpratarak kendi çıkarına bisiklet sürerken güzel;
adı duyulmamış, daha önce podyumu olmayan bir çömez yapınca tu kaka.
Millete mayo kaybettirmek için yapınca stratejik bisiklet zekası demeyi biliyorlar.
Bence ağlak tibopinoya karşı pozitif ayrımcılık var. Emekli olsun artık.
Cepeda ona çalışsaydı da etabı pino alsaydı güzel olacaktı, öyle mi :( İkisi didişirken üçüncünün alması bence daha renkli oldu :)

Etabın hemen başında kimdi o tam hatırlamıyorum, kaçmak için pedala bastı zinciri koptu adamın. Tam genel klasmancı olacakken zincirinin azizliğine uğradı 😝

Geçen hafta Gran Sasso'da birinciliği son 100m içinde Davide Bais'e kaptıran Corratec sporcusu Çekya'lı Karel Vacek.

Zamana karşı antrenmanında aynakol vidalarını koparan Jonathan Milan ile beraber pelotonun watt canavarları.

En kıdemli bisikletçiler bile yatarak, rakiplerini yıpratarak kendi çıkarına bisiklet sürerken güzel;
adı duyulmamış, daha önce podyumu olmayan bir çömez yapınca tu kaka.
Millete mayo kaybettirmek için yapınca stratejik bisiklet zekası demeyi biliyorlar.
Bence ağlak tibopinoya karşı pozitif ayrımcılık var. Emekli olsun artık.
Cepeda ona çalışsaydı da etabı pino alsaydı güzel olacaktı, öyle mi :( İkisi didişirken üçüncünün alması bence daha renkli oldu :)

Elbette kaçışa giren rakip takımın sporcuları son kilometrelere kadar ittifak yapmak zorundadır diye yazılı bir kural yok. Lakin bisikletin görgü kuralları içinde böyle bir bölüm var.

Etabın galibi olan Einer Rubio'nun da önde fazlaca çalışmışlığı yok, fakat bunu Cepeda gibi gözümüze sokar gibi yapmadığı için kimsenin tepkisini toplamadı. Aksine kartlarını açık etmeyip diğer iki sporcunun arkasında kendisini iyi gizlediği için onu takdir ediyoruz.

2021 yılında aynı şeyi Remco'ya yaparak Paris-Roubaix kazanan Sonny Colbrelli için de gayet rahat bir biçimde hödük tabirini kullanabiliyorum.

Yine 2021'de Ronde van Vlaanderen'i yanında Matthieu Van Der Poel gibi bir canavar olmasına karşın gayet centilmence yarışıp, son metrelerde benzini biten canavarın önünde şık bir biçimde kazanan Casper Asgreen örneği de var önümüzde.

Sözün özü, bisiklet acımasız bir spor, rakibinden az enerji tüketen finişe önde gider. Fakat bunu yaparken hödüklük yapmaya da gerek yok. Yapan kim olursa olsun ayrım gözetmeden aynı sıfatı alır benden.

2021 yılında aynı şeyi Remco'ya yaparak Paris-Roubaix kazanan Sonny Colbrelli için de gayet rahat bir biçimde hödük tabirini kullanabiliyorum.

2021'de Remco Paris-Roubaix'de yarıştı mı?

Dünün kısalığından sıkılanlar, etap kazanamayanlar, son şansı olan sprinterler için hızlı bir gün olacak.
Gene yükseklerde serinlik
ve yağış olabilir.
tcMMeXQIwrrSnQb0H3jA_180423-113721.jpg
Etap 12.45-18.45 arası canlı yayınlanacak.

2021'de Remco Paris-Roubaix'de yarıştı mı?

Aklımda Remco diye kalmış ama gerçekten de başkasıymış. Vatandaşı Florian Veermesch almış ikinciliği. Yine de bu Colbrelli'nin yaptığını değiştirmez tabi. :)

Edit: Yaşlılık zor, isimler doğru yarış yanlış imiş. Teşekkürler @Semih Cavdar

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: lrfan
Aklımda Remco diye kalmış ama gerçekten de başkasıymış. Vatandaşı Florian Veermesch almış ikinciliği. Yine de bu Colbrelli'nin yaptığını değiştirmez tabi. :)
Aklında yarış yanlış kalmış, senin dediğini Remco'ya avrupa şampiyonasında yapmıştı Sonny 😀

Kaçış grubunun ipini fazla uzun tuttular bugün :)

• Beğen
Tepkiler: Özhan Akgöğ
Ve Amiral pembiş olur...

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
Bazı istatistikler beni dehşete düşürüyor bisiklette yav, nasıl olur da "24 yıldır Giro'da liderlik elde eden ilk Fransız" diye bir istatistik olabilir ya? Bu olsa olsa Tayland'lı veya Nairobi'li biri için falan geçerli olabilecek bi istatistik benim gözümde.

Bazı istatistikler beni dehşete düşürüyor bisiklette yav, nasıl olur da "24 yıldır Giro'da liderlik elde eden ilk Fransız" diye bir istatistik olabilir ya? Bu olsa olsa Tayland'lı veya Nairobi'li biri için falan geçerli olabilecek bi istatistik benim gözümde.
Giro ile alakası yok ama konu Fransız yarışçı olunca eklemek istedim. Mesele 1985 yılından beri ( 37 yıldır ) TdF'yi kazanan Fransız bir sporcu yok..

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Giro ile alakası yok ama konu Fransız yarışçı olunca eklemek istedim. Mesele 1985 yılından beri ( 37 yıldır ) TdF'yi kazanan Fransız bir sporcu yok..
TdF'de de saçma bir istatistik vardı ama hatırlayamadım akşam. Buydu, şimdi okuyunca hatırladım. Bu nasıl mümkün olabilir insan gerçekten hayret ediyor.

İyi, güneşli bir pazar günü...
Sürprizlerle dolu yarışın 15.etabı, ikinci haftanın finali.
Kaçış grubu olacak ve içinden birine gidecek aşina bir Giro etabı..195k 3600m irtifa kazanımı..
zqzpyHC2HzATWkJZ003h_180423-120027.jpg
Sıkı tırmanış ve inişler olacak:
GIIQeExJm1vHWAMJaztG_180423-120213.jpg
weJQQU2FT7OjIEqA1QMs_180423-120214.jpg
zkLayhoCpQbSay4L37Pb_180423-120216.jpg
Yayın 12.30-18.45 arası..

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
Yine bugün farkettim yayın izlemek isteyen arkadaşlar hepsiburada premium'a üye olurlarsa bedava gelen blutv ile de eurosport'u izleyebilirler. İlk ay sadece 1 tl zaten deneme üyeliği. Devamında aylık 15 tl'ye hem premium üye olup hem de blutv'den yararlanıyor olmak baya bi avantajlı görünüyor. İlgilenenler değerlendirebilir. Reklam gibi oldu ama gayet cazip.

Bu yıl Giro'da izlediğim en keyifli etap oldu. Lombardiya'nın tabloyu andıran doğasında, nihayet yüzünü gösteren güneş eşliğinde birbiri ardına çıkılan uzun yokuşlarla ve kıvrıla kıvrıla inen yollarla dolu harika bir rotaydı.

Kaçıştaki son üçlüye, özellikle de birkaç defa geride kalmasına rağmen inat edip finiş sprintine giren Frigo'ya tebrikler. McNulty çok şık bir şekilde kazandı.

Genel klasmancıların ufaktan üçüncü haftaya göz kırptığı görmek de sevindirici. Salı günü çok hareketli bir etap bizi bekliyor.

İzleyemediğim etapların hepsi çok iyi oluyor yav 😒 Sonuna yetiştim ancak, Frigo'yla dalga geçiyordu Berkrm Ceylan etidi falan diye. Sonra sprinte girdi adam valla helal olsun. Şimdiye kadar çok karışık ve keyifli bi tur oluyor, inşallah 3. haftada bu keyfe gölge düşürecek bi olay yaşanmaz..

Geri