Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Giro foray kask - doğa bisiklet

İsmail Selçuk

Founder Pelokon Cycling Team on Strava
Tepki
2.480
İsim
İsmail SELÇUK
Başlangıç
1997—98
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Dikkat: Doğa Bisiklet incelemesi içerir.

İncelemeye başlamadan önce Doğa Bisiklet'ten Muhittin abiye teşekkürü bir borç bilirim. Kendisi ile daha önce gaerne yol bisikleti ayakkabısı aldığım zaman tanışmıştım. Ayak ölçüme göre kendi tecrübelerine dayanarak yardımcı oldu ve her şey tam dediği gibiydi. Kendisi oldukça ilgili bir esnaf. Sattığı ürünün her daim arkasında. Arayıp soruyor, yazıyor, ilgileniyor, en azından çabalıyor...

Bu siparişimde yaşadıklarımı anlatayım;
Kaskımı boyattım belki denk gelmiş okumuşsunuzdur: ucuz bir kask olduğu için eps'nin ne derece etkileneceğini bilmeden deneme amaçlı kaskı boyatmıştım- Kaliteli kask markaları ve tavsiyeler - Tabi yeni bir kask ihtiyacı da hissediyordum. Kafa ölçüm 58,7 cm olarak belirledikten sonra arayışa koyuldum. Telefonla Muhittin abi ile irtibata geçip daha öncesinde birkaç zamandır araştırdığım foray için ve ayrıca kask ölçüleriyle ilgili fikir alışverişinde bulundum. Kendisi bere/şapka gibi kullanım için kaskta 1 beden büyük olmasının avantaj olacağını söyledi ve üründen memnun kalmadığım taktirde gerekirse iade değişim yapılabileceğinden bahsetti. Ellerinde 2 adet şu üründen : (link) varmış. Large aldım (59-63 cm). Ürün yine anında kargoladı ve ertesi gün elime geçti. Kaskta aşağıdaki gibi delik ve eziklik sorunları vardı:

20180604_192340.jpg
20180604_192355.jpg 20180604_192324.jpg 20180604_192016.jpg

Fotoğrafları yollayıp durumu sorduğumda hemen aradı. Distribitör ve kendi kontrolleri yapılmadan ürünün çıkmayacağını ve ellerinde teşhir ürün dahi olmadığını/satmadıklarını kutu kontrollerinin yapılıp çıktığını, kargo firmasından kaynaklanabileceğini söyledi (buraya kadar herşey normal değil mi?). Ben distibitöre bildireceğim mail atacağım aslında dayanımla alakalı bir problem yaratmaz şimdi mail yollasam onlara haksızlık ederim yollamasam sana haksızlık ederim ben ilgileceneceğim gerekirse kendi hakkımızı kullanırız dedi.
Ertesi gün aradı ve sonuç olarak kendilerinde bir kask daha olduğunu yollamamı, ürünü değiştireceğini söyledi.
Kendisine sordum bu ilgi alaka nasıl oluyor da gösteriliyor malum alışık değiliz? Firmanız hakkında yazılan çok olumlu şeyler de var. Cevap aslında çoğu şeyi kaybettiğimizi gösteriyordu: ''Biz kaç yıldır bu işin içerisindeyiz. Evet bizim millette bir özellik var kim kimden ne kadar kaçırabilirse ne tokatlayabilirse. Ama ben bu işi hakkıyla yapıyorum ve çocuklarımın da hakkıyla yapmasını devam ettirmelerini istiyorum. Neden Türkiye'de 150 yıllık bir bisiklet firması/takımı birşey yok kendimize bakmamız lazım, ürünün arkasında durmamız lazım.. '' Vallahi böylesiyle çok karşılaşmadım. Böyle esnaflardan çok az kalmıştır sanıyorum... Velhasıl karşı ödemeli yolladığım kargo, yeni ürünle değişip geldi. Ve bu arada Muhittin abi soruyor halen ilgililer (Eh be biz bu ilgiye hasret kalmışız doğrusu...). Evet ilk gelen kargo kutusunda hafif bir eziklik vardı fakat kargocular malum ürünü teslim ettikleriyle kaçıyorlar. Neyse ki bu gelen üründe herhangi bir problem yok. Ürün şık ve temiz.

20180611_121008.jpg 20180611_121020.jpg 20180611_121054.jpg 20180611_121035.jpg 20180611_121045.jpg 20180611_121026.jpg

Giro firması bu ve diğer kasklar için kullanılmış olan sistemlerin tanıtımını yapmış (Features kısımından videolara bakabilirsiniz):

(link)

Ürünün 2017 öncesi stoklarda kırmızı siyahlı modeline şimdi GİRO yazısı yanına bir de beyaz şerit eklemişler:

Gelelim ürünün özelliklerine:
  • Hava kanalı : 21 adet
  • Ağırlık : 282gr
  • Teknoloji : Monoshell In-mould - Superlight technology
  • Antibacterial pad
  • Klip toka
  • Foray ™, premium Synthe ™ kask, cesur tasarım dilini hazırlar ve dayanıklı kalıp içi köpüklü yapı ve iki yönlü uyum ayarlamalı Roc Loc® 5 fit sistemi dahil olmak üzere birçok önemli özelliği sunar. İnce tasarımı çok hafif, mükemmel havalandırma sunar ve sizin için yapılmış gibi görünen, uyan ve hissettiren bir kask elde edebilmeniz için üretilmiştir.

Ürün üretim tarihi Oct. 2017. Ürünün kaliteli olduğu ilk bakışta hissediliyor. Az biraz kullanma fırsatım oldu. Kullanımı rahat ve hafif. Havalandırması yeterli. Roc Loc sistemiyle kafayı her noktadan sarıyor. Bence tek eksi yanı çene bağlantı kayışları biraz rahatsız edici daha ergonomik tasarlanabilirmiş. Ayar yapmakta da biraz zorlandığımı söyleyebilirim. Bu kaska fiyat performans ürünü olarak bakıyorum ve 9/10 veriyorum.

Not: Giro - Mips özellikli kasklar üretiyor. Kaskın iç yapısında oynar bir kısım mevcut. Kafayı kaza ve darebelere karşı daha iyi koruyacağı aşikar. Kask darbeyi sönümlerken kafa daha stabil kalabiliyor.

Scudo
Doğa bisiklet benim de bir kaç kez internet üzerinden alışveriş yaptığım bir bisiklet mağazası. Açıkcası benimde kendilerine bakışım olumlu. Bugünlerde bende kask arayışı içindeyim sitelerine bir bakayım.

@mehmetsunu foray'dan kalmadı benim yolladığımı da distibitöre yolladılar. Telefon numaralarından ulaşabilirsiniz yine gerekli bilgileri vereceklerdir.

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
@isosel doğa bisikletten 10 dan fazla ürün aldım ve hiçbir sorun yaşamadım. İstanbulda oturmama rağmen Ankarada satış yapan bisiklet mağazalarından çok fazla ürün aldım. Nedeni hepsi üşenmeden sorularıma uzun uzun cevap vermesi ve hatta istanbuldan daha hızlı kargonun elime geçmesi :)

Ayrıca Giro foray kaskı kullanmış ve kaza sonrası nasıl koruduğunu görmüş biri olarak gayet güvenilir kasktır. KASK markasına göre aynı bedeni çok ufak 1 cm gibi daha küçüktür. Bilginize...

• Beğen
Tepkiler: İsmail Selçuk
@iogee Konya'ya da 1 günde teslim oluyor, ayrıca alacaklara tavsiyem bana Large iyi oldu :harika: Hocam aslında savant'la foray arasında kalıp görüşlerini aldım. Foray'ın kullanım amaçlarım için gayet yeterli olduğunu söylediler. Bakalım uzun uzadıya bir kullanayım :)

Ben de bu firmadan defalarca kez alışveriş yapmışımdır. Bütün alışverişlerim sorunsuz gerçekleşti. Hatta ilk alışverişimde deore set almıştım. Aktarıcı uzun bacak yerine kısa bacak gelmişti. Değişim sürecinde epey ilgililerdi. Mavi renkli schawalbe kojak almıştım. Ürünün yanakları bir sene sonunda çatlamıştı. Firmayı aradım ve sağolsunlar değişim sürecinde de baya ilgililerdi.:harika:

• Beğen
@S.Çal aklımızda bulunsun başkan lazım olur. Ne zaman olursa olsun satış sonrası desteği de kuvvetli demek :harika:

• Beğen
Tepkiler: S.Çal
Bir sefer doğa bisikletten alışveriş yapmak isterken kredi kartında bi sorun oldu defalarca denememe rağmen bi türlü ödeme onayı gelmedi. Gece 11 gibiydi saat. Bi telefon geldi. Kartınızdan şu kadar alışveriş girişiminde bulunmuş güvenlik sebebiyle şüphe duyduğumuz için rahatsız ettik dediler. Baya şaşırdım. Gerçekten yüksek meslek ahlâkı olan bir sahibi var belli ki

Yalnız formaların bedenleri kalmadı keşke getirseler çok kaliteli formalar var :hhhhhh:

@Cem cm daha neler duyacağız acaba harika :harika:

Geçen senelerde ben de Doğa Bisiklet'ten arka aktarıcı aldım. Bahsi geçen Muhittin abi aradı, "Arka aktarıcı almışsın ama bu çok kullanılan bir model değil. Bisikletine uyumlu mu, emin misin? Rublenin fotoğrafını gönder de bir bakayım" dedi. WhatsApp'tan attım fotoğrafları, "Bu sana uymaz, sana başka göndereyim" dedi. Aynı gün uyumlu aktarıcıyı gönderdi. İlgili olmasa yanlış aktarıcıyı alacağım, sonra niye ayar tutmuyor diye bir ton uğraş.
Ankara'ya gittiğimde yanına uğrarım diyordum ama sadece depoları varmış.

Ben de Doğa bisikletten bir sürü alışveriş yaptım, almadan önce çoğu her detayını arayıp sordum ve ilgili bir şekilde anlattı. Bir üründe sorun olduğu zaman ürününün tamamen arkasında durması da bu zamanda nadir görülen bir incelik. Şahsen memnunum bu siteden, alışveriş yapmayı düşünenlere gözü kapalı tavsiye ediyorum.

• Beğen
Bahsettiğinize sevindim, bundan sonra ben de doga bisikletten alacağım internetten bisiklet aksesuarı alışverişimi teşekkür ederim

Bisiklet ürünü satış siteleri içinde internet sitesi en güzel olanı bence Doğa Bisiklet.

inceleme güzel olmuş ,az önce ben de Bell Tracker kask siparişimi geçtim Doğa bisikletten, 5 dakika ara ile bilgilendirme mesajları e-mailler geldi hep o yönden hoşuma gitti :harika: Umarım kask kafama olur teorikte olması lazım ölçü tam ama tabi kafa şekli :rolleyes::koptum:

@isosel bu model mips özellikli mi, ürünün sayfasında yazmıyor o yüzden merak ettim

@mahden mipslerde kask arkasında sarı mips logosu oluyor. Bendeki mipssiz ürün. Ürün kullanım deneyimlerime göre gerçekten harika. Rahat, nefes alıyor, aerodinamiği hoş, dikkat çekiyor vs. vs. çok şükür daha dayanıklılığını test etmedim :koptum:

• Beğen
Tepkiler: mahden
MIPS olanı bende var. MIPS, kask ile kafatası arasına bir katman daha getiriyor. Bu nedenle MIPS olup olmayan kolayca farkedilir.

mips + 100 tl ekliyormuş baktım, teşekkür ederim cevaplar için:)

• Beğen
Geri