Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Giro Replika Kask Testi

Testin sonuçlarını onaylayabilirim. Sanırım benzer kaynaklardan elde edilmiş (bahsettiğim kask eBay'den alınmıştır) ve aynı model iki kasktan bahsediyoruz. Her gün takıldığım bir arkadaşım aynı kasktan aldı ve ilk günkü kullanımının sonucunda kafasından çıkartırken elinde kaldığını söylüyor. Fotoğraftakilere benzer biçimde ama tek yerden kırılmış kask, ben de baktım. Daha önce sorsanız bana "Olur mu öyle şey?" derdim ama insan gözüyle görünce inanıyor işte.

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
Scudo
Egehan arkadaşımızın ilk cümlesini okuyunca bir laboratuvar testi bulduğunu zannettim.
Testlerin bu şekilde yapıldıklarını, yapılan testlerin yaptırım gücü olan kurumlardan böyle onay aldıklarını düşünmüyorsunuz değil mi?
"Bir arkadaşım dedi ki!.."
Yani. Eğer Egehan arkadaşım, tam tersini söyleseydi. Bu kaskı arkadaşım on senedir kullanıyor, üzerinden de TIR geçmiş, başı bile ağrımamış deseydi çok güvenilir bir ürün mü olacaktı?

Çağlayan arkadaşımın bu konuya ilgisini konsantrasyonunu değerlendirip Bisikletforum un bir türlü aktive edemediği test başlığı-için bir test modeli oluşturması konusunda yüreklendirelim.laboratuvar ortamında ne varsa temin etmek için maddi, manevi destek olalım. Gerçek bir impact testimiz olsun. Kavunları da inceleyelim..

Her ne kadar amatör de olsa ben test için Çağlayan Bey e teşekkür etmek istiyorum. sonuçta kask bir yerde canımızı emanet ettiğimiz bir aksesuar. Kask ta kaliteden ödün vermemek gerekiyor diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
olmadı şu yeni tasarımlardan alırız. hava yastığı misali pırtlayan kasklar iyi gözüküyor da sürtünme anında boğmasın :D

-Sahte kaskları anlamanın daha basit yolu var. Kaskı iki elinizle sıkmanız yeterli. Hamur gibi esneyecektir.

-Uygun fiyatlı çoğu orijinal kaskın bile sert olduğunu anlayacaksınız. Sıktığınızda esnemediğini görebilirsiniz.

Eğer bir teklif gerçek olamayacak kadar güzelse muhtemelen gerçek değildir.
Eğer bir ürünün fiyatı her yerde 200 dolarsa ve size bunu indirimle 50 dolara satıyorlarsa o ürün gerçek değildir. Zaten gerçek olsa 200'e satan adam alır kendisi 200'e satar. :)
Örneğin bir bisiklet normalde 4000 Dolarsa ve birisi bunu 2000 dolara satıyorsa acaba bu çakma mı diye düşünmeye çok gerek yok.
Lütfen güvenlik ile ilgili ürünlerde ucuza kaçmayın. Varsın üzerinizdeki tayt Castelli değil de B'Twin olsun ya da bisikletinizin grupseti 105 olmasın da Sora olsun ama kafanızdaki kask gerektiği zaman sizi koruyacak nitelikte olsun.

Bu arada ben Giro Atmos kullanıyorum. Çok memnunum tavsiye ederim.

Hacı naptınız ya :( aynı kaskı 20 dolara aldım aliexpressten . Lanet olsun bugün elime ulaştı bakayım bi diye baktım nete. Bu bağlantıyı buldum . Açıkçası güvenli olmadığını başta anladım .Replika ürün kullandım epey süre gidonundan sele borusuna . Keşke atlamasaydım replika giroya . Lanet olsun böyle kaska . Güvenliğim önemlidir benim için .Sayenizde kaskı öğrendim . Yarın ilk işim ÇAKMA olduğunu söyleyerek satmak olacak . Moralimi çok bozuldu gece gece :mad:

Bence test yeterli parametreleri barindirmiyor. Zaten kaskin kirilmasi gerekiyor ki enerjiyi sonumlesin. Kirilmazsa kafayi asfalta vurmaktan farki kalmaz.

Eski kaskım prowell . Yüzlerce kez düştü . Sinirlendim duvara çarptım . Halen kozmetik çizik harici tertemiz :)

@ismail.yüksel İçindeki ısı yalıtım köpüğü vari köpükler zaten bu işe yarıyor sönümlemeye kırılması bence yanlış.

Kim istemez ki araba kaza testinde kullanılan mankenlerden bulsak kafasına sensörler takıp bisiklet üzerinde değişik kaza senaryolarından yeterli veri elde edene kadar tekrar yapabilsek? Birçok marka ve yüzlerce model için böyle bir şansımız yok ve elimizde bilimsel olmayan bu test var.(itirazlar da var tabi test bile değil ki diyenler)
Ama şuna itiraz edebilir misiniz ? Geçen kilitli pedal ile düşme videoları izlemiştim çoğu durma anında oluyor ki böyle bir yana serbest düşmede bile bu kask sert bir yüzeye çarptığında kırılıcaktır(yüzde90 desek ) . Peki kafamız ne kadar darbe alacak ? Burayı okuyan kimse bu kaskı kullanmak istemez sanırım.

Kaskarın içinde kulöanılan kimyasal malzeme darbe ile kırılan değil, darbe ile ısınan bir malzemedir. Darbe alan bölgede enerjiyi ısıya çevirerek dağıtmaktır görevi. İlk darbede parçalanan kask ikinci darbede hiçbirşeyi korumaz. Bir düşüş anında kafamızı yere bir kere vuracağımızın garantisi yokrur

Geri