Scudo Sports

Göbek kalite sıralamasında Quando?

cimeyil

Üye
Tepki
5
Bisiklet
Carraro
Arkadaşlar bisikletimin göbeği Quando marka. Göbek markaları arasında kalite sıralaması nasıl bilgisi olan yazarsa sevinirim. Benim rastladığım markalar shimano, men joy, quando. Quando kalite olarak nasıldır? 10 tane göbek markası varsa Quando bunların arasında kalite olarak nerededir?

Scudo
öncelik 10 tane dediginiz markalar hangileri....? Quando eh son siralarda, Yani en düsük seviyelerden

@murat cömez

Emin misiniz ?

Bana göre hiç sonlarda değil sadece duyulmuş markalardan sonra geliyor. (Shimano, Sram, Novatech vsvs.) ve Bianchi, Carraro Quando göbekleri kullanıyor. Bendeki SLR 200'de de aynı göbeklerden var ve akışı çok güzel.

@murat cömez

Kaç tane göbek markası var bilmiyorum. Bildiklerim 3 tane onları yazdım. Ama en az 10 tane vardır diye düşündüm. Kron'un bir modelinde men joy marka göbek gördüm. Carraro'nun bazı modellerinde ise Quando var. Kalitesini merak ettim.

@Hasan Kılınç

Bendeki de Carraro. Gidişi gayet güzel memnunum. Elbette çok kaliteli birçok göbek markası vardır. Fiyatı bilindik göbek markalarına göre daha uygun öyleyse.

quando nun daha kaliteli göbekleri olduğu gibi shimano ve novatech gibi markalarında daha kalitesiz göbekleri var, fiyatlarına bakarsanız mesela quandonun bazı göbekleri deorelerden daha pahalı linkteki gibi (link)

@Hasan Kılınç

Evet eminim, kaliteli bir göbek 20 - 30 lira degilde 150 - 200 liradan baslar. Bana birtane üst seviye bir bisiklet göstersene bu göbegi tasiyan. Üst seviye bisiklet 1000lira lik degil, 2500 lira üzeri olacak.
Ben burada kimseyi kirmak istemedim, arkadas sormustu bende benim icin üst seviye bir göbek degil dedim. Tabiki baskalari icin en üst seviye bu ola bilir.

Kalite benim icin böyle olur

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=114495&page=16
Burada 154. siraya bakin.

carraro cr 022 nin üzerinde quando göbekler vardı. Jant setini değiştirdiğiniz zaman anlıyorsunuz farkı öyle söyleyeyim :)

@Deniz Kılıç

Peki jant setini degistirince fark olarak quando mu iyi, yoksa yeni takilan setmi daha iyi?

750 liralık bisiklette 150-200 liradan başlayacak göbek takılı olmayacak elbette, marka olarak sorulmuş quando göbek sıralamasında ve zaten belli bir kaç markanın altında kalitesi denmiş fiyatına göre de performansı tatmin edici denmiş tabi ki quandoyu çıkarıp 250 liralık bir göbek takarsanız anlarsınız ne olduğunu öyle olmasa aynı sayıda tekere ve görüntüye sahip iki bisiklet arasında 5-10 kat fiyat farkı olmazdı.

saygılar...

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
Benim kime nasil ceap verdigimi okursan iyi olur. Ben konuyu acan arkadasa sedece quando üst seviye bir göbek degil diye cevap vermistim. 250 liralik göbek cevabini baska bir arkadasa vermistim konu ile hic alakasi yoktu. Neyse kim ne alirsa alsin beni ilgilendirmez. Sizler herseyi daha iyi bilirsiniz, ben bir yanlislik yaptim ve bilincsiz vevap verdim.
Cok cok özür dilerim.

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
@murat cömez

Tamamen yanlış bir karşılaştırma yapıyorsunuz :)

Videoda gösterdiğiniz göbekler eğer yanlış bakmadıysam alttında verilen linkte 419 Euro yani neredeyse 1100 Lira kadar bir şey. Benim bahsettiğim Quando göbekler ise çifti taş çatlasa 100-150 TL'ye alınacak şeyler.

Türkiye'de satılan 2500 Liralık bisikletlerde MT66 Jant setine ait göbekler var. 6000-7000 TL ve üstü bisikletlerde ise XTR Jant seti göbeği var. Bu gösterdiğiniz göbekler ise yine 6000-7000 TL üstü bisikletlerde görülecek cinsten göbekler (benim tahminim).

Benim yukarıda yazdığım Quando göbekler ise maksimum 1500 TL'lik bisikletlerde kullanılıyor ve 1500 TL'ye kadar olan bisikletler içinde ben bir sıralama yaptım.

@murat cömez

murat bey sakin lütfen:) quando üst göbek diyen olmadı arkadaş sıralama sormuş onu tartıştık sizin kalite dediğiniz şeyler zaten ortada tartışma konusu değil. Hasan bey sonlarda değil demiş ve bence doğru çünkü quando dan da düşük kalite göbekler mevcut piyasada, en azından quandonun nispeten kaliteli göbekleride mevcut, siz daha haşır neşirsiniz uzun zamandır sanırım bisiklet donanımıyla ve bahsettiğiniz donanımlar hep üst seviye oluyor. burda şimdi sizin yaptığınız gibi sert bir şekilde quando gibi markaları eleştirirsek bisiklet için belli bir bütçe ayırmış kişiler zaten genelde bütçelerini aşıyorlar ve daha da aşıp maddi olarak sıkıntıya düşme şansları doğuyor bence daha yumuşak eleştiriler uygun olacaktır; şahsi görüşümdür

saygılar...

not: ben size siz diye hitap ederken lütfen sen diye hitap etmeyiniz tanışıklık ve samimiyetimiz sınırlıdır.

• Beğen
Sayin Emrah bey,

sizden de cok özür diliyorum sen diye hitap etdiyim icin. Kusura bakmayin ben burada herkesi arkadas ve kardes olarak gördügüm icin sen demistim. Kültürsüzlük iste... Haddimi bilemedim.

Ayrica ben ben konu icin de, bilincsiz cevap verdigim icin özür dilemistim. En azindan öyle hatirliyorum.

Umarim konu kapanmistir.

Saygi deger beyler, sizlere iyi ve neseli forumlar dilerim.

estağfirullah, özre gerek yok, sinire de gerek yok mesajınızdan biraz sinir sezmiştim kusuruma bakmayın :in:

Ayrica ben karsilastirma yapmiyorum, Buraya quando hakkinda bir konu acilmis ve kalitesi sorulmus. Bende benim icin alt sevi bir göbek dedim ama baska kisiler icin üst sevi olabilir dedim. Konu elestirilmek icin acilmamis mi? Acilmis! Simdi ben quando kötü su iy dedigim icin mi bu saldirilar. Siz simdi quando yu iyi buluyorsunuz diye hic bir kötü bir yorum alinmayacak mi? Konu acildiysa tüm üye ler kirici olmamak sartiyla yorumun da özgür dür. Yapmayin beyler, simdi biri marka ya alt seviye dedigi icin saldiriya ugruyorsa, forumun vay haline.

• Beğen
saldırı olduğunu düşünmüyorum size karşı öyle anladıysanız kusura bakmayın, bu konudaki son mesajım kırıgnlığa neden olmak istemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
Mesela dun shimano FH-RM30 gobek aldim 35 tl ye gobek dönmüyor en dandik markadan alsam daha iyi donerdi zaten 35 liralik gobekmi olurmus :D

Soyle soyleebilirim. ,elimde quando on gobek ve shimano tiagra on göbek var . ikisinin yeni bakimli halinde akiciliklari ayni , el ile cevirincede ayni akicilikta hissettiriyor . fakat kullanim omurleri icin aynu seyi söyleyemem. Quando göbek icindeki bilya yataklari cok daha cabuk deforme oluyor ve performansindan kayip yasaniyor . zaten bilyalı gobeklerin sistemi cok basit bilya ve bilya yataklari performansı etkileyen 3 bilesen . bu 3 parca ne kadar pruzsuz ve saglam olursa sistem o kdr iyi calisiyor. Uzun vadede omur icin , göbeğin disaridan iyi yalıtılmış olmasi gerekiyor , quando göbek ile tiagra gobegin bir farki yok diyebilirim bu konuda da, quando göbeğe seramik bilya koyup performans artisi saglayabilirsiniz.

@m17999 konuyu hortlatmissin bnde dan diye yazdim :) neyse iyi oldu daha önce konuyu okumustum ve tam bir cvp alamamistim .

Geri