Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Göbekten her devirde gelen tak sesi

mtbrhnkc

Daimi Üye
Tepki
335
İsim
Burhan Küçükoğlu
Bisiklet
Merida
Yeni konu açtığım için özür dilerim ama diğer konulara baktım, söylenenleri uyguladım tam olarak cevap alamadım. Her pedal çevirdiğimde sağ pedal aşağıya inerken tak diye ses geliyor. Pedalı sıktım tamam beceremedim sanırım. Mümkünse videoyu izleyip sorunu söyleyebilir misiniz? Kars'ta yaşıyorum ve servis için Erzurum'a bu ara gitme imkanım yok, burada da çok güvenilir bir bisikletçi bulamadım. Yardımcı olursanız memnun olurum, şimdiden teşekkürler.

Scudo
@mtbrnhc sanirim bisikletiniz gobek atmayi seviyor.onu bir dugune goturun gobek atarak kurtlarini doksun :koptum::D

Anahtar ve allen seti mevcut, tarif ederseniz çok memnun olurum.

http://i60.tinypic.com/2me9st2.jpg
orta göbeği var gücünle sıkman lazım.

• Beğen
Tepkiler: mtbrhnkc
@Rehavet

peki neden ? sorun ne ve göbeği var güçle sıkmak neyi onaracak ?

@mtbrnhc bu sesleri videoyla bile anlamak tam mümkün olmuyor, ama bana sağ pedalından geliyor gibi geldi, varsa hemen başka pedalla değiştir, ses kesilirse elindeki sesli pedala bakım yapar tekrar kullanırsın, pedalı kendi ekseninde çevir bakaloım ses varmı, toza toprağa giriyosan ve pedalında toz girişini engelleyen bi kapak yoksa toz ya da ufak parça girmiş olabilir

ayrıca göbeği sıkman gerekirse 40nm den fazla güç uygulamamak lazım, zaten üzerinde yazar

Benzer bir durum başıma gelmişti, bir sürü şey yaptıktan sonra vites kablosunun ucunun pedala değdiğini gördüm, eğince düzeldi.

Bir seferinde de kadans mıknatısı alıcıya değiyordu.
Bir de, alakasız gelebilir ama, sele borusunun içini temizlemeyi deneyebilirsiniz. Oradan çıkan ses de aynakoldan geliyormuş gibi hissettirebilir.

• Beğen
Tepkiler: mtbrhnkc
Cok geçmiş olsun.Tamda bugün aslıbisiklet muhasebesi İdris beyle konusurken bunu soyluyordu.uzak illerdeki busikletleri kargo ile aldırıp 120tl ödüyoruz dedi.Sizden ricam 0212 527 35 63 nodan İDRİS beye durumu anlatın.bakalım dedikleri dogrumu.
@mtbrnhc

@Asusmune
Nasıl yani? Tam olarak anlamadım, onlar alıp kargo parasını da onlar mı ödeyecek yani?

@mtbrnhc
Bana muhasebe sorumlusu aynen öyle dedi. hatta bir sıkıntı olursa benim ismimi söyleyipte bu arkadaşa böyle demişsinuz deyin.

Bu benim için büyük bir ses gerçekten, böyle bir ses varken onu çözmeden yola çıkmazdım kolay kolay. Pedalı elinle çevirdiğinde sesin geldiği yeri tam olarak anlarsın diye düşünüyorum. Bir takılma hissi ya da bir küçük titreşim varsa, o şekilde daha iyi anlaşılır.

Geçen hafta aynı dertten muzdariptim. Gobegi söktüm olmadı, aynakol yapraklarını söktüm olmadı, vites fren kablolarını kontrol ettik olmadı. En son farklı bir arka jant taktım ses kesildi. Ses yapan jantın da göbeğini söküp temizledim ve ses gitti. Bir kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Her viteste oluyor mu?
Bisikketi ters çevirip pedalı elle çevirince oluyor mu?
Ayakta sürerken oluyor mu?
Sadece sol pedalı kullanarak sürerken oluyor mu?
Bunları deneyip ihtimalleri azaltmanız lazım.

@Rehavet
Lütfen teknik konularda maddi hasara yola açabilecek yanlış bilgiler vermeyelim. Aynakol göbeklerinin sıkılma torkları 40Nm'dır. Tabi herkesin takım çantası içinde tork anahtarı olacak diye birşey yok. Fakat ayarlı sıkmak farklı, var güçle sıkmak farklı.

Sağ pedalın sıkıntılı. Balata spreyi ile temizleyip tekrar sıvı gres sıkarsan ses azalacaktır. Ancak bu uzun süre devam ediyorsa bilya yatağı zarar görmüş ola bilir. Göbekten değil bu ses. Çünkü sağ pedala yüklendiğinde çıkıyor. Göbekten olsa bu durum farklı zamanlarda ve hışırtılı gerçekleşirdi.

Pedalı söküp fren balata spreyiyle tamamen temizledim, aynı zamanda sele borusunu da söküp silin tekrar taktım. Ses kesildi, ikisinden biriymiş ama hangisi bilmiyorum :islik: buraya mesaj atıp cevap veren yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.

@uguryilmaz144
Bende bunu asla anlamıyorum ve sinir oluyorum.
Bir su ısıtıcısı bile ki 50 tl fiyatı varken kimse arıza yaptığında içini açıp tamir etmeye çalışmaz yada 200 tl olan bir elektrikli süpürgenin tamiri için içini dağıtmazken en ucuzu 1000 tl den başlıyan ve 2 YIL YASAL GARANTİLİ OLAN ürünü birileri devamlı kendiniz halledin der.

Bu ürünler 2 yıl yasal garantili, en ufak onlardan kaynaklı arızada yada tespiti zor arızada firmalara başvurun gereğini yapsınlar.

Şimsi bu kardeşimiz nereden bilecek 40nm ne kadar güçtür diye, ya göbeği yalama yaptığında kadroyu çöpe atacağının farkındamıyız.

Garanti kapsamındayken en kötüsünü senoryalaştıralım ama garanti bittiğinde dilediğimi yapalım...

Bırakalım bu işten kar edenler sıkıntısınıda kendileri çeksin.

Lastik patladığında müdahale edelim,
Akort kaçtığında müdahale edelim,
Fren papuçları eridiğinde müdahale edelim ama
Kronik vites kaçmaları dahil asla mudahale etmeyip Ana firmalara başvurup garanti desteğini isteyelim.Bu ücret zaten ilk satın almada verdiğimiz ücretin içindedir.

@mtbrnhc Geçmiş olsun.

Geri