Scudo Sports

Göbekten vitesli şehir ve tur bisikleti avantaj ve dezavantajları

@İsmailoğlu İsmailAlfine üst seri dekore six xt xtr gibi düşünelim

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
@CaRviLLE

Alfine serilerinde kontra sistem yokdiye biliyorum bende. Ayrıca yol bisikleti gibi spor ve performans amaçlı bisikletlerde biraz hantal kalır bu sistemler. Ben rohloff dışında tamamına yakınını kullandım. Şuan KATLANIR bisikletimde sram dual drive 3 sistem var. Mtb ler ve tur bisikletlerinede uygulanmış bu sistem fakat yinede performans odaklı kullanımda dıştan vites tercihim
52cb908898a40d6a427fcbae3c8cce95.jpg
b4991d6ab155278cdbb56495d9b48062.jpg
7af7d1dab079f100623c754579a2fbf7.jpg
olur.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Erhan Ertan
@İsmailoğlu İsmail

Alfine 8 benziyor aslında nexus 8 e. Fakat Alfine 11 için rohloff a benziyor diyebiliriz yağ değiştirme ve bakım yönüyle. Daha zahmetsiz bir bakımı var. Nexus serilerinde açıp temizleyip gresle yağlayıp toplayıp takmak gerekiyor,dolayısıyla daha zahmetli. Alfine 11 de tapayı söküp eski yağı çekip yeni yağı enjekte ediyorsunuz.

@İsmailoğlu İsmail

Hatırladığım kadarı ile tavsiye edilen bakım periyodu 5000 km veya 2 yılda bir. Yani şöyle söyleyeyim göbekten vites bakımını yapıp tekrar toplayabilirseniz bisikletin bütün aksamına müdehale edebilecek düzeydesinizdir ,şahsi fikrim [emoji846]ben nexus 7 ,nexus 8 ,sram spectro s7 ,son olarak da brompton KATLANIR bisikletimdeki Sturmey archer 3 vitesli göbeğe kendim bakım m yaptım. Yaşadığım ilçede bu işi yapacak usta yok ayrıca il merkezinde yaptırmaya kalktığım zaman ise 150 lira gibi bir ücret istediler bakım için. Kendi başımın çaresine baktım bende[emoji846]bazı fotoğraflarda paylaşmıştım bakım yaparken sitede. Profilimdeki paylaşımlarımdan inceleyebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: kelepceli
Bunlar var ümit in tavsiye eder misiniz?

Dosyalar

• Screenshot_2018-03-20-15-18-57-474_com.android.chrome.png
    Screenshot_2018-03-20-15-18-57-474_com.android.chrome.png
    39,5 KB · Okunma: 28
  • Screenshot_2018-03-20-15-20-04-610_com.android.chrome.png
    Screenshot_2018-03-20-15-20-04-610_com.android.chrome.png
    44,6 KB · Okunma: 25
@İsmailoğlu İsmail

(link) bende bunu gördüm bakarken. Fiyatları gayet güzel bence alınabilir.

Aslında aklımda o dediğin mosso var ama direksiyon biraz düz sürüşü rahat olur mu acaba . Benim resimlerde direksiyon biraz geriye doğru eğri.dik oturmak tercihim bisikleti sürerken .

Alfine in bakımı 10 bin km kendim yağını değiştirdim

• Beğen
Tepkiler: Erhan Ertan
@İsmailoğlu İsmail

Diğer bisiklet klasik şehir-tur bisikleti açılarına sahip. Siz Hollanda tip dik sürüş gazelle-baravus tarzı bir bisiklet istiyorsunuz Ümit daha uygun size.

@CaRviLLE
(link)
İngilizcem pek yok ama burada yazan 5000 km veya 2 yıl da bir sanırım

@CaRviLLE

Hatta yeni göbeğin ilk yağını 500 km sonra değiştirip sonra 5000 de veya 2 yılda bir diyor

@mgencer05Tamam pardon ben arabayla karıştırdım :) zaten bisikletim 10 bin olmadı ki haklısınız

@İsmailoğlu İsmail O bisikletçi halt etmiş göbekten vitesi bozmak için çok çabalamak gerekir normal bir kullanımla bozmak çok zordur bakımıda genelde 5000 km de bir yapılır ve elinizden tamirat işleri geliyorsa kendiniz yapabilirsiniz kullanımıda çok keyifli ve kolaydır.

Bisikletçi nin elinde yoktu ,belki başka bisiklet alsın diye öyle demiş olabilir:) ben günde 5 km yapıyorum

diğer markalara göre uygun fiyata

(link)
(link)

Nexus 8 in vites aralığı daha geniş diye biliyorum bu arada alfine lerde neden zincir gerginliği için küçük dişliler var bilen varmı ?

tern d7i modeli de göbekten vitesli nexus 7... konuyu takipteyim.

Geri