Merhaba,
bende yeni yeni katlanır elektrikli bisikletleri araştırmaya başladım. Alba Fold2 aklıma yattı gibi ama karar veremedim.
6000-6500 max. bütçe ile kaliteli, hangi modeli önerirsiniz?
@anti panik siz Alba Fold2 sahibi olarak ne düşünüyorsunuz?
Selam hocam. Ben mühendisim ve objektif bilgi vereyim. Siz kendiniz karar verin.
Şu an iki aya yakın Alba Fold2 yi kullandım ve 455 km olmuş.
Bisiklete alışmak zaman gerektiriyor. Şöyle ki keskin viraj alırken mesela pedalı çevirmeyi bırakmanız lazım. Aynen araba kullanırken viraja girerken gazdan ayağı çekmek gibi. Aksi halde tehlikeli.
Ancak lastik henüz tam tabanı aşınıp yere oturmadı.
Konfor açısından sıkıntım yok.
Ben genelde kaldırımdaki bisiklet yollarını kullanıyorum. Pedli tayt ile sıkıntı olmuyor.
Asfalt zaten süper konforlu ve akıcı.
Kullandığım parkurda zaman zaman toprak kısımlar (bkz avatarım) ve sıkıntı olmadı. 1.75 inç lastikler yola iyi tutunuyor.
Şu ana kadar 5 kez şarj ile 455 km yaptım. Ortalaması 90 km menzil yapar.
Ancak ben 60 kg olmama rağmen tüm turlarımda -yokuş- çıktım.
Ancak bu veriler 10.2 Ah batarya ile. Ben bu batarya ile satın aldım.
Gelelim temizliğe ve bakıma:
arka aktarıcının gergi dişlisi katlanırlarda yere daha yakın. Ve ıslak zeminde kullandıktan sonra ıslak mendil vb ile mutlaka silmek lazım.
bkz foto.
Elektrik desteğini kapatıp bolca sürüş yaptım. 20 kg lık bisikletten beklenecek şekilde düz yolda ve yokuş aşağı akıcı.
rampada yoruyor.
Bisikletteki gaz kolu çok kullanışlı.
Uzun mesafede Pedal çevirmekten yorulduğumda resimde görüldüğü gibi gidondan da destek alıp kolu sabit tutarak gaz kolunu yavaş yavaş aşağı bastığımda bisikleti 25 km/h ya kadar pedal çevirmeden istediğim hızda kullanabiliyorum.
özetle şu ana kadar memnunum ve haftada 4-5 gün ortalama tek turda 15 km civarı kullanıyorum. 15 km içinde bir iki kez. Totoyu ve bacakları dinlendirme molası şart. Parkur bol yokuş parke zemin ve kısmen toprak ve kısmen asfalt.
Malum Yaş 53..
Bisikleti konfor açısından kişisel ayarları yapmak mümkün. Gidon ve sele istediğimiz yüksekliğe ayarlanabiliyor tabii.
Ayrıca gidonu kendimize yaklaştırıp uzaklaştırmak mümkün. Malum konfor açısından ben dik oturarak rahat ediyorum. Tabi tercihimize göre ayar mümkün.
Sürüş sırasında sağanak yağışa yakalandım. Bagajdaki yapmurluğu giyip devam ettim. Su geçirmezlik başarılı.
Edit: fotoğraflar karanlıkta ve cep ile çektim. Pek güzel değil. Bisiklet daha cillop gibi ve sıfır. Fotoğraflar sadece fikir versin.