Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gök Bilimi Başlığı

Astronomiye meraklı olanlar hatırlar belki, New Horizons 19 Ocak 2006'da yola çıkmıştı. Bir hatırlatma videosu ekleyeyim.

17 Temmuz 2015'e geldiğimizde, New Horizons sayesinde Pluto'nun nasıl bir şey olduğunu gördük. Bunun öncesinde Pluto, gezegen tanıtımlarında hayali çizimlerle gösteriliyordu.

Dün New Horizons ekibi, aracın yola çıkışının 11. yılını kutlamak üzere Facebook üzerinden canlı söyleşi yaptı. Şu an araç Kuiper kuşağından geçiyor. 2020 yılına doğru bu kuşağı da geride bırakacak. Detaylar yayın kaydından izlenebilir.

upload_2017-1-20_21-26-45.png

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Scudo

hubble teleskobunun çektiği bu resim beni çok etkilemiştir ,kendi galaksimiz içinde var olan bu kozmik son derece çok sıcak olan devasa bulut muazzam bir uzunlukta olup hareket halindedir ,bu son derece sıcak bulutlar içinden büyük top biçiminde nesneler fışkırmakta ve güneşleri var etmektedir, bu enteresan görüntü bize ,güneş fabrikasını göstermekte ,muazzam bir olay ,en önde parlayan sol tarafta, parlak güneşleri görmektesiniz ,arkada ise devasa kozmik bulut,uçan bir uzay gemimiz olsa idi, bu bulutun içinden geçmek istese idik, herhalde sıvı haline gelirdik.

sağ tarafta kara delik solda güneşi yutarken ,

kara delikten çıkan garip nesne ne olduğu bilinmemekte .

@Kudret Kurtcebe Gezegen keşfi, başka bir gezene gidiş gibi konular bana nedense sıradan ve yapılması muhtemel ve yapılacak konular ama kara delikler. Mmmmmmmmm bambaşka bir boyut. "Boyutlar arası" lafı bile iştah açıcı bu şeye kafa yormak bile bence çok ama çok güzel. Albert Einstein'in görecelik kuramıyla, ciddiyeti anlaşılan bir ...... . Nokta noktaya gelecek doğru kelime bulunduğunda inşallah hayatta olurum ve olursunuz.

• Beğen
Tepkiler: venom09
Astronomiyi sevmemin en büyük sebeplerinden biri, evreni anlama çabasında uzay araştırmalarının, astronominin ve astrofiziğin çok önemli rolü olması.

Karadelik mevzusunda ise benim gibi daha yolun başında olan, konunun cahili olan birinin aklının karışmaması mümkün değil. Işığın bile kaçamadığı bir çekimden bahsediyoruz. İçinde neler olduğuna dair net bir gözlemi belki de insanlık hiç bir zaman yapamayacak. Elimizde teorik fizik kalıyor ki onun gücü de küçümsenemez zira yakın zamanlarda otuz yıllık çalışma sonucu tespit edilen kütle çekim dalgaları Einstein'ın genel görelilik kuramının bir sonucu olarak çok önceden biliniyorlardı. Ancak karadelikler çok farklı geliyor kulağa sanki daha binlerce fırın ekmek yemek gerekirmiş gibi, bilmiyorum. Tabii ki bilim merak ettikçe, çabaladıkça, pes etmedikçe, iyimser oldukça gelişecek. Bir alandaki buluş bir başka alanı geliştirecek ve biz hayalimizin ötesine geçeceğiz, belki de.

• Beğen
Tepkiler: Osman Tuğrul
Bisiklet grupları oluşturulup belirli günlerde etkinlikler yapıldığı gibi neden gözlem etkinlikleri de yapılmasın:krnz: Ufak teleskopumla birlikte gökyüzü sever arkadaşlara yardımcı olabilmek isterim. Bu aşkı başkalarına aktarabilmek büyük zevk olur gerçekten.

@Ahmetgitar
sakin olun biyere gittiğimiz yok demek gibi oldu bu :)

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
@adilnumanç.

40 Fırın ekmek olsa gene iyi :) Daha neler ortaya çıkacak, bulunacak şeylerin hayali dahi çok zor.

@Ahmetgitar İçimden şöyle geçti, " I'm talking about this, baby." ;)
@sabangurel İzmir'de olaydım buluşurduk çok rahat ;)
@kaju Aynen ;) "Keep calm and relax. There's a lot more." Kriptonluyu çağırsak yeter :D

• Beğen
Tepkiler: kaju ve Ahmetgitar
Astronomi güzel bir konu, hayal gücümüzü geliştirir. Çok faydasını gördüm, şanslıyım ki üniversitede astronomi okudum.

Karadelikler, kuazarlar vb yapılarla ilgili astrofizik alanı daha da ufuk açıcı. Henüz kuramsal olsa da, sicim teorisinin karadelikleri açıklama şekli olağanüstü. Mutlaka incelemenizi tavsiye ederim.

@Bahadır Gürel Hocam bilgilerinizden feyz alırız artık ;)

Şehir dışındayım, hava açık yıldızlar daha güzel ve net. Acemilikte sınır tanımıyorum. Dün gece paylaşacaktım internet sağolsun burada çekmiyorda.

Screenshot_2017-01-26-23-26-01-1.png
DSC_0452.JPG

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Gürel
Konunun bisikletle alakasi yok
O yuzden bu konunun kapatilmasi lazim arkadaslar
Burasi bisikletforum.konular sadece bisikletten ibaret olmali.d.d.d
Ironi

@mutludurmaz
Peki Pluton un haberi var mı??? :)

@sabangurel
Ben de 2.el bir teleskop aldım(Celestron Astromaster 70 AZ) ama çok fazla bakamıyorum:(
Çok karanlık yerlere gidip bakmak lazım o da tek başıma olmuyor... Bu yaz ona vakit ayırmaya çalışacağım artık:harika:

@mehmet roy

Konunun gayette bisikletle alakası var. Şimdi bir uzay filmi vardı seneler seneler önce, E.T. isminde. Peki bu ET uzaya hangi araçla gitmişti. Bilenler bilir roy bilemesede. Neyse hatırlatalım dedim:

images.jpg

@Emre Yönlüer

Pinarello dogma olmadan hayatta beni karadeliğe götüremezsiniz. Bir nevi şapkasız çıkmam abi.

@mehmet roy
Doğrudur, fikrinize saygı duyuyorum.

16298451_316624975406232_1720425317930373748_n.jpg

Aaaaa ne güzel! Astroloji başlığı varmış. Yükselen burcumuzu nasıl buluyorduk bilen yazabilir mi? (balık burcu kızlar eqlesin)

Uzay/astronomi/astrofizik ile ilgilenen arkadaşlara şu YouTube kanalını tavsiye ederim : (link)

Kanal İngilizce ama birçok videosunda Türkçe altyazı mevcut. Sadece uzay değil politika, sağlık gibi birçok konuda videolar yayınlıyor. Kara delikler, Fermi paradoksu, Evren'in 3 olası sonu gibi konuları fizik doktoranız olmadan rahatlıkla anlayabilirsiniz.

@luneris harika videolar. Bazen kızıma, eşime veya çevremdekilere astronomi, astrofizik veya fizikle ilgili temel gerçekleri anlatırken görsel materyal bulmakta zorlanıyordum. Çok işe yarar bilgiler. Hatta, yeni yeni merak sardığım temel biyoloji konuları da varmış.

@luneris

İtiraf ediyorum, Ankara'da askerliğimi yaparken hangi kıza astronomi mezunuyum dediysem, ilk teklifi burcu hakkında yorum yapmam oldu. Tabii ki kıramazdık.

Aahahahahahahahah "Sahip olmak istediği teleskop için, Osmancık’ta kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nü seferber eden astronomi sevdalısı bir genç.
Yaşadığı sıkıntılara rağmen yılmadan hedefine doğru ilerleyen Eda’nın hikayesi...." alıntıdır.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg