Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gök Bilimi Başlığı

@bicyleizm ben senle tartistim demedim senin gibilerle tartistim dedim... Zaten bana video atarak bu konularda bir fikrin olmadigi sagdan soldan duydugun bilgilerle gelip benle sidik yaristirmandan belli sende o tarikatlele takilan muridlerden farkli degilsin (bu konu icin konusuyorum) o muridlerde senle ayno seyi soyluyor senle ayni kaynaktan besleniyor soylemek istedigim buydu ama anlamadin.

Scudo
@aytacaltay
atarlanma yahu bu sana değildi ! Konu sapmasın mars harika jüpiter offff ... Uzatmayalım bence .

@aytacaltay
atarlanma yahu bu sana değildi ! Konu sapmasın mars harika jüpiter offff ... Uzatmayalım bence .

Bak matrix de atlama olmuş :)

@bicyleizm ayrica siz tanrinin varligini ispatladiniz da yoklugunu ispatlamak bana mi dustu? İspat gosterilmeden yapilmis iddiayi curutmek icin ispata gerek yoktur.

arkadaşlar biraz sonra ay doğacak. ben bekliyorum, ufaktan tavsiye ederim. imkanı olan bakarsa görsel şöleni kaçırmasın derim.
:)

Serkan abi olsa patır patır silerdi şimdiye :hrkbuya: tartışma bittiyse @Admin konuya el atıver sana zahmet.

• Beğen
Tepkiler: venom09
@baris2010
Zaten tartışma içerikli mesajların silinmesinden bahsediyorum. yoksa konu güzel.

İstiyorum ki insanlar bu başlığa girince tartışma okumasın.

@venom09

Hocam bu nedir tam olarak?

Tam aynalı teleskop diyecektim ki dikkatli bakınça iç kısımdaki büyük kamera merceğine berzer yapıyı gördüm.

aynalı değil hocam. bilemediğim mercek seti ile görüntü almayı deneyeceğim. görüntü almaya alıyoruz. ama daha bu yapı yeni. deneme yapılamadı. sette zoom ve netlik ayarı var. arka kısımdaki 6tane merceği çıkarınca odak artıyor. burdan yola çıkarak arkadaki focusere görüntü düşürmeyi planlıyorum hocam. bu arada aradığım teleskobu buldum ama sadece buldum.. 20 cm mercekli.. fiyatı 25bin euro cuk:(

@venom09 teleskopu kendin yaptiginda maliyeti ne kadar oluyor? Bu tarz teleskoplar kalitesine gore 5 10 bin arasi fiyat var kendin yapinca daha ucuza gelir diye dusunuyorum.

• Beğen
hocam inan bende bilmiyorum. para harcadım sayılmaz. bugun somun, pul ve vida aldı, 5 lira tuttu. polietilen de 10 lira. bakalım. olsun da bişey tutmayacak gibi. odak denemeleri yapıyorum şimdi.başarılı.:) ayrıca 2 cm lik cam bulsam, bir de aynalı var aklımda.şöyle bi 30 cm lik.

• Beğen
Tepkiler: aytacaltay
@venom09 Ayna ve merceeri bayagi ozel uretimmis bir kac youtube videosu seyrettim aynayi ve mercegi kendi yapanlarda varmis.

ayna var hocam da merceği yapacak camlar bizim buralarda fırın tepsisi ve tencere kapağı yapımında kullanılıyor. hesap et ne kadar dışlanıyoruz:)

ayna için cama yaklaşık 20 saatlik bi ovalama aşındırma gerekiyor. sonrası kaplama onun da her 10 cm için 50 tl istiyorlar. işin kötüsü buralarda yok. istanbul firmasında yapıyorlar. ama başında durman gerekiyor.

kargo kabul etmiyorlar. ben onun ev yapımı modelini araştırıyorum.

foto kalitesi için üzgünüm. çekemedim. aliemmi den bir de kamera alacağız sanırım. :)IMG_20130104_110717.jpg

IMG_20130104_110237.jpg

@venom09 Ben teleskobum için aliexpress den göz merceği getirtmiştim,çok güzel çıktı şansıma :harika::harika:
fotoğrafı da vardı ama silmişim:eek:ops:

• Beğen
hocam modeli nedir. ben bu teleskobu tripot ve mercekleri için aldım. tüpü hariç herşeyi için. kendi diyagonal aynası iki görüntü verdi. eski taktik hard disk parçası muhteşem oldu. gözle görünen görüntü çok iyi ama çekemedim.

geçen hafta içinde sevdiğim bir abim de aldı. aynı modeli. alman bir vatandaştan. aynı semtte oturuyorlarmış. iki göz merceğiyle birlikte. aldığı fiyatı duyunca oraya yerleşesim geldi. söyleyemeyeceğim fiyatı.. :(

ama çok beğendiğim markadır. yaw bi silecek motoru ile ayna işleyip gümüşle kaplayıp cassagrein modeli yapasım var hocam. keşkek kazanı kadar olacak ama. :)

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
Geri