caesar
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 618
- İsim
- caesar
- Bisiklet
- Salcano
Öncelikle herkese merhabalar. 2015 Ağustos'undan itibaren bir yol bisikleti almayı düşünüyordum. Eylül ayında Lapierre'nin Sensium 200 modelinde karar kıldım ancak bisikletin bana uygun kadrosunun olmamasından ötürü 2016 modelleri beklemeye koyulduk. Nihayetinde Aralık ayında yeni modeller belli oldu fakat içinde Sensium 200 modeli maalesef yoktu. Muadili bir bisiklet aramaya başladık katalogdan ve Sensium 500 CP modelini tespit ederek onda karar kıldık. Tabi bu seçim esnasında değerli bilgi ve tecrübelerini eksik etmeyen Antalya Çağdaş Bisiklet'e, @MehmetAliB. abiye, @ghkoseoglu kardeşime ve @taner07 dostuma teşekkür ederim.
Bisikleti tam manasıyla test edemedim henüz. Sadece aldığım yer ile ev arası (8 km) mesafede kısa bir deneyimim oldu ki bu esnada da yağmur bana eşlik ettiğinden ötürü ıslak yolda tam performans alamadım. Kabaca şunlar söylenebilir; ciddi manada akışkan bir bisiklet sıkletine göre. Frenleme mesafesi ve kalitesi gayet iyi. Vites geçişleri 2 ay kadar kullandığım tiagra donanımlı bisiklete oranla çok seri. @ghkoseoglu daha iyi bilir tiagra'dan çektiklerimi 105'li sistem benim tahminimden daha iyiymiş açıkçası. Kadronun geniş alt borusu performansa ciddi katkıda bulunuyor. Gücün tamamına yakınının yola uygulandığını hissedebiliyorsunuz. Bana göre eksi tarafları ise lastik ve jantlar. İlerleyen zamanlarda bu iki eksikliği gidermeye çalışacağım.
Buradan teknik özellikleri incelenebilir: (link)
Bisikleti tam manasıyla test edemedim henüz. Sadece aldığım yer ile ev arası (8 km) mesafede kısa bir deneyimim oldu ki bu esnada da yağmur bana eşlik ettiğinden ötürü ıslak yolda tam performans alamadım. Kabaca şunlar söylenebilir; ciddi manada akışkan bir bisiklet sıkletine göre. Frenleme mesafesi ve kalitesi gayet iyi. Vites geçişleri 2 ay kadar kullandığım tiagra donanımlı bisiklete oranla çok seri. @ghkoseoglu daha iyi bilir tiagra'dan çektiklerimi 105'li sistem benim tahminimden daha iyiymiş açıkçası. Kadronun geniş alt borusu performansa ciddi katkıda bulunuyor. Gücün tamamına yakınının yola uygulandığını hissedebiliyorsunuz. Bana göre eksi tarafları ise lastik ve jantlar. İlerleyen zamanlarda bu iki eksikliği gidermeye çalışacağım.
Buradan teknik özellikleri incelenebilir: (link)