Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

"Google" Ne Demek

Volkan Çağlar

Forum Demirbaşı
Kayıt
12 Mayıs 2007
Mesaj
594
Tepki
356
Şehir
İstanbul-Eyüp
Arkadaşlar dünyanın en çok kullanılan arama motorlarından biri olan "Google"ın ismi nerden geliyor?Merak edenler olmuştur.


"Google" , Latince bir rakamdan geliyor.Bu rakamın ismi "googol".Googol 1 ve arkasından gelen 100sıfırdan oluşuyor.

Meraklılarına;)
 
  • Beğen
Tepkiler: Önder Özdoğan
Scudo
Google dünyanın en büyük arama motorlarından birinin ve geliştiricisi olan şirketin adıdır.

Stanford'da doktora yapan iki öğrenci, Larry Page ve Sergey Brin, Google'ı 1998'de 25 milyon dolar yasal sermayeyle kurdu. Şirketin GooglePlex denen merkez ofisi Kaliforniya'da bulunur ve tüm dünyada 10,000 civarında kişi çalıştırır.[1] Şirketin sermaye ortakları, Kleiner Perkins Caufield & Byers ve Sequoia Capital'ı kapsıyor. Şirket ayrıca, içerik sağlayıcı firmalara özel web arama çözümleri de sunuyor.

alıntıdır: Vikipedi
 
Bi zamanlar yahoo vardı yaww.. Ben hala arada sırada yahoo yuda kullanıyorum .. Malum bizim zamanımızdan kalma :)
 
Ekstradan Larry ve Sergey, yaptıkları arama motorunu sadece Stanford üniversitesinde değil, tüm dünyada kullanılabilecek bir motor haline getirmek için kendilerine yardımcı olabilecek bir firmayla konuşurlarken, gelen "Şirketin adı?" sorusuna hiç akıllarında yokken Google cevabını vermişlerdir. Ayrıca Altavista' ya da başvurmuşlardır bizim böyle bir projemiz var diye ancak kabul edilmemişler. Boynuz kulağı geçmiş tabi :D
Daha fazla bilgi verirsem sanırım konu başlığının dışına çıkmış olurum. İsteyenlere özelden daha ayrıntılı anlatabilirim... ( veya yeni bir başlık da açılabilir bu konuyla ilgili olarak)
 
arkadaşlar ben sadece isminin nerden geldiğini paylaştım.sizinde bu paylaşımlarınız için teşekkür ederim;)
 
;) Ben bütün arama motorlarını unuttum,google bağımlılık yapıyor çok iyi çalışıyor adamlar helal olsun...

Paylaşım için teşekkürler..;)
 
@bisikletci

o kadar yaşlandıkmı gerçekten:eek: :(
bu arada bilgi için teşekkürler...
 
Eskiden hotbot kullanırdık. Google baya tekel oldu bu piyasada. Fakat bilgi vermede eski kalitesi kalmadı. İnternet oldu sana bilgi çöplüğü. Para veriyorsun ve aratırken bir konuyu ilgili site ilk sırada çıkıyor.

Bilgiyi arama motorundan bulun ve bilimsellik varsa, doğrulamak için kütüphaneciye sorun. İnternette doğru ve yanlış bilgi, güncelliğini yitirmiş bilgi kol geziyor.

Nerde bu devlet, nerde bu hökümet:D
 
ismailağıllı google 25 milyon dolarla kurulmadı
 
@abdullahabdullah

dediklerinize bir yer hariç katılıyorum. para verip de ilk sıralarda çıkma olayına google' da rastlayamıyorsunuz. farketmişsinizdir google' da arama yaptırdığınızda sağ tarafta reklam linklerine rastlıyorsunuz. işte onlar para verilerek alınmış linkler. arama yaptırdığınızda ilk sırada gelen site, en çok tıklanan site oluyor.
 
@mcyc



evet "mcyc" doğru söyledin.bilinöli davranışın için teşekkür ederim
 
@Önder
bencede google ın bi ayrıcalığı var sanki bişe aramak istediğimizde elerlimiz artık kendi google yazıyor paylaşım için teşşekkürler
 
@ergin

sana katılıyorum ergin.artık pc açılır açılmaz parmaklar google' tuşluyor.internet yaşamımızın vazgeçilmez bir kaynağı oldu artık
 
ben google ı genc 2 cocugun ortak calısması uzerıne kurdugunu daha sonra bunun ılgı gorup gelıstıgını ve bugune kadar bu hale geldı dıe bılıyorum.google ı kurarken de 25 mılyon harcandıgını sanmıyorum bugunde ısteyen herkes arama motoru kurabılıyor.. Saygılar ..
 
Geri