SerdarCYCoo2Bursa
Jiroskopik Kararlılık
- Tepki
- 3.367
- İsim
- Serdar
- Başlangıç
- 2009—10
- Bisiklet
- Pinarello
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Herkese keyıflı forumlar... Az önce ınternette takıldıgım sıtelerı gezerken, arama sayfasında google GEMINI yı onerdı ve denemek ıcın bır soru sordum. Elbette fazlaca genel yanıt verse de hatrı sayılır detaylara da hakım olacak ımajını hıssettırıyor. Sorduğum soru soyle ve aldıgım yanıtı sızlerle paylasayım
4 yıldır bısıklet suruyorum. 90 kg ve 184 boyundayım. Kadans ortalamamı 90/dk devrın ustunde ve ortalama hızımı da 35 km/sa uzerıne cıkarmam ıcın ne onerırsın?
Unutmayın: Herkesin vücudu farklıdır ve sonuçlar kişiden kişiye değişebilir. Sabırlı olun ve kendinize güvenin.
Ek Sorularınız Olursa:
Başarılar dilerim!
4 yıldır bısıklet suruyorum. 90 kg ve 184 boyundayım. Kadans ortalamamı 90/dk devrın ustunde ve ortalama hızımı da 35 km/sa uzerıne cıkarmam ıcın ne onerırsın?
Bisiklet Performansınızı Artırmak İçin Öneriler
Harika bir başlangıç yapmışsınız! 4 yıldır düzenli bisiklet sürmeniz takdire şayan. 90 kg ve 184 cm gibi bir fizikle 90 dev/dakikanın üzerine çıkmak ve ortalama hızınızı 35 km/sa üzerine taşımak için yapabileceğiniz pek çok şey var. İşte size bazı öneriler:1. Kadans ve Hız İlişkisi:
- Yüksek Kadansın Avantajları: Daha az yorulma, daha akıcı bir sürüş, eklemlerdeki baskının azalması.
- Hız Artırımı: Yüksek kadans, daha kolay ivmelenmenizi sağlar. Ancak sadece kadansı artırmak yeterli olmayabilir. Güç de önemlidir.
- Eğitim Planı: Hem kadansınızı artırmak hem de gücünüzü geliştirmek için özel bir eğitim planı oluşturmanız gerekebilir.
2. Eğitim Programı:
- İnterval Antrenmanları: Belirli sürelerde yüksek yoğunlukta pedal çevirerek hem dayanıklılığınızı hem de hızınızı artırabilirsiniz.
- Tepe Tırmanışları: Bacak kaslarınızı güçlendirmek için düzenli olarak tepe tırmanışı yapın.
- Düşük Kadanslı Antrenmanlar: Yüksek kadans antrenmanlarının yanı sıra düşük kadanslı antrenmanlarla da güçlenmeye odaklanabilirsiniz.
- Dinlenme: Vücudunuzun dinlenmesi performansınız için çok önemlidir. Yeterli uyku ve beslenme bu süreçte kritik rol oynar.
3. Bisiklet Ayarları:
- Profesyonel Bisiklet Ayarı: Bir bisiklet uzmanına giderek bisikletinizin size özel olarak ayarlanması, hem performansınızı artıracak hem de sakatlanma riskini azaltacaktır.
- Vites Ayarı: Doğru vites oranlarını kullanmak, hem daha verimli pedal çevirmenizi sağlar hem de daha yüksek hızlara ulaşmanızı kolaylaştırır.
4. Beslenme ve Hidrasyon:
- Karbonhidrat Yükleme: Uzun süreli antrenmanlar öncesi karbonhidrat yüklemesi yapmak enerji seviyenizi artırır.
- Protein Alımı: Kasların onarımı ve büyümesi için yeterli miktarda protein almanız önemlidir.
- Hidrasyon: Antrenman sırasında düzenli olarak su içerek vücudunuzu susuz kalmaktan koruyun.
5. Ekipman:
- Aerodinamik Giyim: Rüzgar direncini azaltan kıyafetler kullanarak daha hızlı gidebilirsiniz.
- Hafif Bisiklet: Bisikletinizin ağırlığını azaltmak, özellikle tırmanışlarda size avantaj sağlayacaktır.
- Kaliteli Lastikler: Düşük yuvarlanma dirençli lastikler, daha az enerji harcayarak daha hızlı gitmenizi sağlar.
6. Teknikler:
- Aerodinamik Pozisyon: Bisiklet üzerinde aerodinamik bir pozisyon almak, hava direncini azaltarak hızınızı artırır.
- Etkili Pedal Çevirme: Tüm pedal çevirme hareketini kullanarak daha fazla güç üretebilirsiniz.
Unutmayın: Herkesin vücudu farklıdır ve sonuçlar kişiden kişiye değişebilir. Sabırlı olun ve kendinize güvenin.
Ek Sorularınız Olursa:
- Hangi tür antrenmanları yapıyorsunuz?
- Bisikletinizin teknik özellikleri neler?
- Beslenme alışkanlıklarınız nasıl?
- Daha önce herhangi bir sakatlığınız oldu mu?
Başarılar dilerim!