Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Google'ın Gemini'si, Bisiklet Forum'a kafa tutar mı?

SerdarCYCoo2Bursa

Jiroskopik Kararlılık
Tepki
3.367
İsim
Serdar
Başlangıç
2009—10
Bisiklet
Pinarello
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Herkese keyıflı forumlar... Az önce ınternette takıldıgım sıtelerı gezerken, arama sayfasında google GEMINI yı onerdı ve denemek ıcın bır soru sordum. Elbette fazlaca genel yanıt verse de hatrı sayılır detaylara da hakım olacak ımajını hıssettırıyor. Sorduğum soru soyle ve aldıgım yanıtı sızlerle paylasayım

4 yıldır bısıklet suruyorum. 90 kg ve 184 boyundayım. Kadans ortalamamı 90/dk devrın ustunde ve ortalama hızımı da 35 km/sa uzerıne cıkarmam ıcın ne onerırsın?

Bisiklet Performansınızı Artırmak İçin Öneriler​

Harika bir başlangıç yapmışsınız! 4 yıldır düzenli bisiklet sürmeniz takdire şayan. 90 kg ve 184 cm gibi bir fizikle 90 dev/dakikanın üzerine çıkmak ve ortalama hızınızı 35 km/sa üzerine taşımak için yapabileceğiniz pek çok şey var. İşte size bazı öneriler:

1. Kadans ve Hız İlişkisi:

• Yüksek Kadansın Avantajları: Daha az yorulma, daha akıcı bir sürüş, eklemlerdeki baskının azalması.
  • Hız Artırımı: Yüksek kadans, daha kolay ivmelenmenizi sağlar. Ancak sadece kadansı artırmak yeterli olmayabilir. Güç de önemlidir.
  • Eğitim Planı: Hem kadansınızı artırmak hem de gücünüzü geliştirmek için özel bir eğitim planı oluşturmanız gerekebilir.

2. Eğitim Programı:

• İnterval Antrenmanları: Belirli sürelerde yüksek yoğunlukta pedal çevirerek hem dayanıklılığınızı hem de hızınızı artırabilirsiniz.
  • Tepe Tırmanışları: Bacak kaslarınızı güçlendirmek için düzenli olarak tepe tırmanışı yapın.
  • Düşük Kadanslı Antrenmanlar: Yüksek kadans antrenmanlarının yanı sıra düşük kadanslı antrenmanlarla da güçlenmeye odaklanabilirsiniz.
  • Dinlenme: Vücudunuzun dinlenmesi performansınız için çok önemlidir. Yeterli uyku ve beslenme bu süreçte kritik rol oynar.

3. Bisiklet Ayarları:

• Profesyonel Bisiklet Ayarı: Bir bisiklet uzmanına giderek bisikletinizin size özel olarak ayarlanması, hem performansınızı artıracak hem de sakatlanma riskini azaltacaktır.
  • Vites Ayarı: Doğru vites oranlarını kullanmak, hem daha verimli pedal çevirmenizi sağlar hem de daha yüksek hızlara ulaşmanızı kolaylaştırır.

4. Beslenme ve Hidrasyon:

• Karbonhidrat Yükleme: Uzun süreli antrenmanlar öncesi karbonhidrat yüklemesi yapmak enerji seviyenizi artırır.
  • Protein Alımı: Kasların onarımı ve büyümesi için yeterli miktarda protein almanız önemlidir.
  • Hidrasyon: Antrenman sırasında düzenli olarak su içerek vücudunuzu susuz kalmaktan koruyun.

5. Ekipman:

• Aerodinamik Giyim: Rüzgar direncini azaltan kıyafetler kullanarak daha hızlı gidebilirsiniz.
  • Hafif Bisiklet: Bisikletinizin ağırlığını azaltmak, özellikle tırmanışlarda size avantaj sağlayacaktır.
  • Kaliteli Lastikler: Düşük yuvarlanma dirençli lastikler, daha az enerji harcayarak daha hızlı gitmenizi sağlar.

6. Teknikler:

• Aerodinamik Pozisyon: Bisiklet üzerinde aerodinamik bir pozisyon almak, hava direncini azaltarak hızınızı artırır.
  • Etkili Pedal Çevirme: Tüm pedal çevirme hareketini kullanarak daha fazla güç üretebilirsiniz.
Özetle: Hedeflerinize ulaşmak için düzenli ve planlı bir şekilde antrenman yapmanız, doğru beslenmeniz, bisiklet ayarlarınızı optimize etmeniz ve tekniklerinizi geliştirmeniz gerekmektedir. Ayrıca, bir bisiklet antrenörüyle çalışmak, size özel bir eğitim programı oluşturmanıza yardımcı olabilir.

Unutmayın: Herkesin vücudu farklıdır ve sonuçlar kişiden kişiye değişebilir. Sabırlı olun ve kendinize güvenin.

Ek Sorularınız Olursa:

• Hangi tür antrenmanları yapıyorsunuz?
  • Bisikletinizin teknik özellikleri neler?
  • Beslenme alışkanlıklarınız nasıl?
  • Daha önce herhangi bir sakatlığınız oldu mu?
Bu sorulara verdiğiniz cevaplar doğrultusunda size daha spesifik önerilerde bulunabilirim.

Başarılar dilerim!

Scudo
Chat GPT de aynı şekilde mantıklı ve işe yarar bi özet çıkarabiliyor, biraz daha detay verip doğru sorularla yaklaşırsan daha spesifik hale getirip daha da faydalı cevaplar verebiliyor hatta. Bilgi birikimi olarak forumun toplamından daha fazlasına sahip olduğu konusunda şüphe yok ama bu bilgileri her zaman doğru şekilde işleyebileceği konusunda emin değilim. Yani bilgilerini topladığı mecra ve coğrafyayı göz önünde bulundurunca her zaman herkes için doğru cevaplar veremeyebilir. Ayrıca iş geyiğe ve ukalalığa geldiğinde forumun çok gerisinde kalacaktır :)

Gemini emekleme aşamasında bence. ChatGPT ise maraton koşuyor.

ChatGPT'ye benim oğlanın okul ödevlerini kontrol ettiriyorum akşamları. Gemini'a daha ismimi söylemeyi öğretemedim.

@Spartiat ne der, merak ediyorum.

Son düzenleme:
Gemini emekleme aşamasında bence. ChatGPT ise maraton koşuyor.

ChatGPT'ye benim oğlanın okul ödevlerini kontrol ettiriyorum akşamları. Gemini'a daha ismimi söylemeyi öğretemedim.

@Spartiat ne der, merak ediyorum.
Ben pek haşır neşir olmak istemiyorum yapay zekayla, sadece Copilot el altında olduğu için bazen ona bir şeyler soruyorum. Mobilde Gemini için Asistan'dan vazgeçmek gerekiyor ama cihazlar için bir süre daha Asistan'da kalmam lazım. ChatGPT'yi hiç doğrudan kullanmadım.

Yalnız dün (birkaç dakikadır dünden önce olmuş) yazılım konusunda yapay zekaya başvurdum. Bir regex sorunumuz vardı, bir türlü doğru çözüme ulaşamadık. Eskiden birkaç kez kullandığım bir araca danıştım, ürettiği sonuç işe yaramış gibiydi ama bazı şartlarda işe yaramadığını fark ettik. Birkaç düzeltme denemesinden sonra "aylık limitiniz doldu" dedi. Ben de başka bir aracı ilk defa denedim. İlk önerdiği işe yaramadı, kısır döngüye soktu. Oluşan hatayı yazdım, düzeltme önerdi, o da olmayınca nasıl çözebileceğime dair uzun teorik bilgiler verdi. Sonra ilk aracın ürettiğini verdim, ne durumda işe yaramadığını anlattım. Cevap olarak önerdiği ilk düzeltme kusursuz çalıştı.
Bunun üstüne daha önce beni çok uğraştıran bazı fonksiyonları yazmasını istedim, sinir bozucu derecede mantıklı ve kısa fonksiyonlar yazdı. Sevinsem mi endişe mi etsem bilemedim. Bizden geçti ama herhalde yakın gelecekte fiziksel işçilik gerektirenler hariç her iş için ilk şart yapay zekayı etkin kullanmak olacak.

Ben pek haşır neşir olmak istemiyorum yapay zekayla, sadece Copilot el altında olduğu için bazen ona bir şeyler soruyorum. Mobilde Gemini için Asistan'dan vazgeçmek gerekiyor ama cihazlar için bir süre daha Asistan'da kalmam lazım. ChatGPT'yi hiç doğrudan kullanmadım.

Yalnız dün (birkaç dakikadır dünden önce olmuş) yazılım konusunda yapay zekaya başvurdum. Bir regex sorunumuz vardı, bir türlü doğru çözüme ulaşamadık. Eskiden birkaç kez kullandığım bir araca danıştım, ürettiği sonuç işe yaramış gibiydi ama bazı şartlarda işe yaramadığını fark ettik. Birkaç düzeltme denemesinden sonra "aylık limitiniz doldu" dedi. Ben de başka bir aracı ilk defa denedim. İlk önerdiği işe yaramadı, kısır döngüye soktu. Oluşan hatayı yazdım, düzeltme önerdi, o da olmayınca nasıl çözebileceğime dair uzun teorik bilgiler verdi. Sonra ilk aracın ürettiğini verdim, ne durumda işe yaramadığını anlattım. Cevap olarak önerdiği ilk düzeltme kusursuz çalıştı.
Bunun üstüne daha önce beni çok uğraştıran bazı fonksiyonları yazmasını istedim, sinir bozucu derecede mantıklı ve kısa fonksiyonlar yazdı. Sevinsem mi endişe mi etsem bilemedim. Bizden geçti ama herhalde yakın gelecekte fiziksel işçilik gerektirenler hariç her iş için ilk şart yapay zekayı etkin kullanmak olacak.
işin trajikomik yanı yapay zekanın en çok zarar vereceği işgücü kendisinin doğduğu sektörde olacak.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
işin trajikomik yanı yapay zekanın en çok zarar vereceği işgücü kendisinin doğduğu sektörde olacak.
Evet, bazı yazılımcı arkadaşlar "iş kalmazsa biz de yapay zeka uygulamaları yazarız" diyorlar ama yapay zeka ona da gerek bırakmayacak. Bence yakın zamanda şu anda kullandığımız programlama dilleri yapay zekaya yetersiz gelecek, kendi dillini oluşturacak, biz anlamadan/öğrenemeden sürekli iyileştirip yazılımları ve kendini geliştirecek.

Millette akıl yok, bakınız Türkiye’de bir çok yasal izin, projelendirme yetkisi, vs. benzeri işler geçmişte ilk hangi meslek branşından kişiler tarafından hayata geçirildiyse halen o meslek branşındakiler o işler için yetki sahibi olabiliyor. Örneğin genellikle makine, inşaat, ziraat ve kimya mühendisliğine mensup kişiler bazı konularda direkt o konunun ilmini okuyan kişilerin sahip olmadığı yetkilere sahip olabiliyor. Yapay zeka üreticileri de bu şekilde kendilerini ve kendi meslek mensubu kişileri bu şekilde koruma altına almalıydı :)

Yapay zeka çeşitlendi artıyor arkadaşlar.
Henüz tehlike içermese de ciddi bir hızla güçleniyorlar. Bence yapay zekalar şişede durduğu gibi durmayacaktır. İnsanlık nerede durması gerektiğini bilmezse, yapay zeka sarhoşluğu tehlikeli seviyelere çıkacaktır.

Peki yapay zeka işe yarıyor mu? Evet çok nadir olsa da ben yararlanıyorum. Ben 3'ünü birden tutuyorum. Görsel anlamda Chat gpt ve Coplot deniyorum, diğer konularda Gemini. Ama özellikle ciddi konularda sorum olacaksa, üçünü birden sorgulayıp, en son google dan güvenilir sitelerden de bir arama yaptırabiliyorum. Hatta sorgularken, dünyanın en güvenilir kaynaklarından cevap vermesini istiyorum. Yine de güven konusunda altta paylaştığım videoyu izlemenizi tavsiye ederim.

Peki bu yapay zekaları ben sıralayacak olursam;
İlk sıraya Chatgpt'yi koyuyorum (son güncellemesi ile çok daha güzel konuşuyor, daha iyi yanıtlar veriyor, hatta onun konuşmasını bölüp araya girebiliyorsun. Araya girdiğini algılıyor ve sen konuşmayı tamamladığında anladım deyip devam ediyor).
Sonra yine Chatgpt'nin alt yapısını kullanan Copilot ve Google'ın Gemini'ı geliyor. Ama bence gemini daha mantıklı. Bir de şu var. Gemini aynı zamanda yavaş yavaş google ve android uygulamalarına da entegre ediliyor. Telefonlarda çok daha kullanışlı hale gelebileceğini düşünüyorum.

Chat GPT'ye fit dosyası yükleyip değer analizi yaptırıyor, antrenman programı yazdırıyorum. Zone 2 bölgemin zone 4 ve üzeri bölgelere göre yükseklik göstermesi üzerine "Zayıf Noktalara Odaklanma Stratejisi" antrenmanları üzerinde duruyor şu aralar. Beslenme alışkanlıklarına göre öğün ve diyet tavsiyeleri, recovery tavsiyeleri vs vs.
Seviyorum kendisini.

Aktif olarak copilot'tan destek alıyorum da. Forum ca birleşsek'te yapay zekaya kafa tutamayız. Onun huyuna suyuna gitsek iyi olur. 🤖

Forumları facebook grupları, blogları ise facebook sayfaları bitirmişti. Şu an her ikisinide yapay zeka bitirecek.

Birçok kişi için nimet sayılıyor bu durum, birçok kişi için ise tam bir felaket. Her şeyi yapar mı? Yapıyor. Bir de yapay zekanın kodlanıp yönlendirilmesi var, o bambaşka seviye.

Yapay zeka, büyük şirketlerin yeni dolandırıcılık yöntemidir. Şişirildiği gibi insanlığın faydasına olacak bir amaçla geliştirdiğini düşünmüyorum.
Önce internette bulunan; bloglar, videolar, sözlükler, kitaplar, filmler, diziler, kişisel veriler vb... bir çok şeyi, telif gözardı etmeksizin yapay zekalarını eğitmek için kullandılar, hem de hiçbir izin almadan ve bunu sözde açık kaynaklı yazılımları için yaptılar!
Şimdi microsoft kişisel bilgisayarladaki word ve excellerdeki, txt dosyalarındaki verileri de size sormadan alıp yapay zekasını eğitmek için kullanıyor.
Tüm bunları da ücretsiz hizmet için yapıyor! Buna da inanmamızı bekliyor. Sahi gerçekten buna inanan var mı?
Sosyal medyalar ile gördük kü, bir şey bedava ise, ürün biziz.
İleride yapay zeka insanları araştırma yapmaktan, uzun içerikler okumaktan alı koyacak, her şeyi armut piş ağzıma düş şeklinde bekleyen avanak bir nesil yetişmesine neden olacak.
ve bu dev şirketler sizin, benim, diğer insanların kimi zaman ücretsiz kimi zaman kazanç için ürettiği içerik ile yapay zekasını eğitip, kişisel verilerimizi reklam şirketlerine satıp milyon dolarlarına daha fazlasını katarken, bir çok insanın işsiz kalmasına neden olacak.

Şahsen ilk çıktığı zamanlar bazı konularda kullandım fakat bu gerçekleri kavrdıktan sonra kullanmamaya başladım, artık hiç kullanmıyorum.
Ayrıca yapay zeka için çok fazla kaynak tüketimi gerekiyor. Çevreyi düşünen bireylerin çok lazım olmadıkça yapay zeka kullanmaması gerektiğini düşünenlerdenim.

89cf6b4f8c135e56.png

Normalde paylaşılmayan, gizli tutulan şahsi bilgiler, şirket içi ticari sırlar, avukat-doktor vb müşteri bilgilerinde gizlilik taşıması gereken tüm veriler, analiz için yapay zekaya açılıyor. Amaç da buydu, girilememiş çok sağlam bir kaleye truva atı içinde girdi yapay zeka geliştiricisi yazılım firmaları. İşledikleri veriler için gizlilik garantisi veriyorlar ama bu sözü tutacaklarına inanmak ne kadar gerçekçi?

Ben de telefondan oğlanın ödevinin fotoğrafını çektim ve gemini ile öylesine denedim. Soruyu anlayabilir mi acaba derken, bir imaj dosyasına bakarak doğru cevabı gerçekten de verdi 😱👽

Chatgpt ise son zamanlarda kullanmaya başladım, Spartiat abi gibi direndim ama "resistance is futile". Ciddi ciddi 20USD verip 1 aylık paralı versiyonunu denemeyi de düşünüyorum. Bana 20 dolar değerinde katkı sunacağını düşünüyorum.

• Beğen
  • Hahaha
Tepkiler: krank ve Spartiat
Bu kadar korkmamak lazım teknolojinin her alanından olduğu gibi yapay zekadan da. Dünya üzerinde niyeti bozuk insanlar olduğu müddetçe her türlü gelişim, ilerleme kötü niyetle de kullanılacak. Ateş bulunduğunda o zamanki insanlar birbirini yakarak öldürmeyi düşünmüş müdür acaba? Her bi olayı da kapitalist güç odaklarına yontmak da pek doğru bi yaklaşım değil bence. Kendimizi bu kadar mühim görmemek lazım, KVKK’dır GDPR’dır derken paranoyak olduk. Rızam dışında masaüstümde text dosyası halinde tuttuğum market listesine eriştiklerinde insanlığa bi katkı sağlayabileceksem ne mutlu bana, lütfen yapsınlar :)

Benimle ilgili edinilecek bilgilerle neler yağılabileceğinin farkındayım, ne seviyede manipüle edilebileceğimi falan biliyorum yani yanlış anlaşılmasın. Sadece bu durumdan rahatsız değilim.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Yapay zeka yazılımlarının şirketlerin sizin özelinize olan saygısı şu an bizi yönetenlerden az değil, kişisel bilgilerimiz dark webde 3 kuruşa satılıyor. Bir teknoloji kullanıma girdiğinde ya onu reddedersiniz ya da ona yönelik düzenlemeler yaparak riskleri minimalize etmeye, faydayı maksimize etmeye çalışırsınız. ilk grup her zaman geri kalmaya 2. grup tarafından sömürülmeye mahkum olacak.

Ben chatgpt paralı versiyon ve apple intelligence kullanıyorum, oldukça fazla şeyden yararlanıyorum.

Benim bildiğim BF yönetimi Yapay zeka diye başlık açar bunu da oraya taşırdı :D Gözden kaçmış herhalde

• Hahaha
Tepkiler: makaram
@makaram Biz de seni seviyoruz Bağcılar gülü. Tabir benim değil, kedinin. Ben de Bakırköy gülüyüm.

@hamlet2006 Adam sana "abi" çekmiş. Yaşlısın mesajı veriyor söyliyim.

@Mehmet Altuğ 'a da abi denmiş. Forumun en anonim kişilerinden Mehmet Altuğ'un eski bilgisayar parçalarına sahip olması dışında "abi" diyeceğin yaşta olduğu bilgisini veren ne var acaba? Belki babası bilgisayara meraklıydı, o da 10 yaşında ezberlemeye başladı grafik kartlarının ismini? En eski kartı '95 tarihli olsa 40 yapar (güzel uydu bak). Belki 2 yaş büyük senden sadece?

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: makaram
@Mehmet Altuğ 'a da abi denmiş. Forumun en anonim kişilerinden Mehmet Altuğ'un eski bilgisayar parçalarına sahip olması dışında "abi" diyeceğin yaşta olduğu bilgisini veren ne var acaba?
-80 lerde çocukluk yaşamış. O dönem ile ilgili izler taşıyor.
-Eyt' den emekli. 99 da işe girmiş diyelim.
Anadolu liselerinin Anadolu lisesi olduğu zamanlarda Anadolu lisesi okumuş(Bir mesajında dersine yabancı İngilizce öğretmeni girdiğini söylemişti) Yani 7 sene Anadolu lisesi okumuştur. Üniversitede hazırlığı pas geçmiştir 4 de üniversite hayatı. Ortalama üniversite çıkışı yaşı 22. Bitirdiği sene işe girdiğini düşünürsek @Mehmet Altuğ 1977 civarı doğumlu. Yani 47-48 yaşında.

• Hahaha
Tepkiler: makaram ve Özcan
Geri