Scudo Sports

Gözlük kullananlar ne yapıyor?

yiğt

Aktif Üye
Tepki
20
Bisiklet
Beldeyama
Bisiklet sürerken gözlük kullanıcıları nasıl sürüyor , farklı alternatifler var mı bu konuyla ilgili? Ben sıkıntı çekiyorum hem düşme korkusundan hem de sürekli tozdan dolayı silmem gerektiğinden . Bu nedenle bazen gözlüksüz kullanıyorum biraz sıkıntı olsa da.

Scudo
Ben sürekli kullanırım gözlük fakat düşme ve tozlanma sorunu açıkcası hiç yaşamadım sanırım kullandığınız gözlük stilinden kaynaklı olabilir. Bu arada kemik ve nispeten büyük bir gözlük kullanıyorum.

Bendede gözlük var özellikle yol bisikletine geçtikten sonra bu sorun oldu çünkü droplardan tutarken yukarı bakmak zorunda olduğumuz için.

@M. ERDEM

Uzun süreli sürüşlerde ve kullandığım yerlerden de olabilir fakat ister istemez bir yerlerden geçerken toz kalkıyor ve gözlüğe geliyor. Düşme değilde düşme korkusu olacak orası düzelteyim

bende devamlı gözlük kullanıyorum. sadece bir kere düşürdüm. o da kaskı çıkarırken kaskın iplerine takıldı. o güzelim boğazköprüsü geçişinde iyi bir moral bozukluğu yaşadım. çünkü boğazköprüsüne giderken ki viyadüklerden aşağı doğru yol aldı kendileri :)
güneş gözlüğü olarakta numaralı cam takma aparatı olan bir gözlük kullanıyorum..

@Tolga Çelebi

Bisikletim biraz küçük geldiğinden dolayı sele çok yukarıda ben şimdiden yaşıyorum , yol bisikletine geçeceğim önümüzdeki ay, daha da artacak gibi o zaman

Ben herhalde gözlüksüz kullanacağım ya da bisiklet gözlükleriyle.

bende gözlük kullanıyorum şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım. tozlanma olayıda oluyor ama eve geldiğimde siliyorum.

Gözlük kullananlar ne yapıyor ! Mesela ben optikli sporcu gözlüğü kullanıyorum.
link bu : (link)
Bu üründen memnunum.

güneşli havalarda gözlerinizi kısmak zorunda kalmazsınız.Ayrıca sinek arı gibi hayvanlar çarpıyor kötü oluyor. gece gözlüğü de şart oldu sarı olanlardan...

bunlar benim kesinlikle tavsiye ederim tozdan topraktan güneş ışınlarından sinekten böcekten her türlü olumsuzluklara karşı korur :D
(link)

• Beğen
Tepkiler: Samet Yurt
Ben kendi gözlüğümle kullanıyorum. Uzun tura da çıktım, taş toprak içinde de sürdüm, sinek sürüsüne de maruz kaldım.. Hiçbir sorun yaşamadım. Gözlük çok kirlenirse gidon çantasından gözlük bezini çıkarıp siliyorum ama bunu da çok nadir yapıyorum (ortalama 100 km'de bir falan herhalde).

Güneşten korumuyor, tek sorun bu. Ama onu da dert etmiyorum açıkçası. Beni çok rahatsız etmiyor.

Numaralı gözlük var bende 20 km hızla kasisten geçerken düştüm bir şey olmadı. Allah korusun bisikletten düşerseniz direk yüzünüzü yere vurmazsınız ya sağ ya sola gidersiniz düştüğünüz an zaten gözlük otomatik çıkacaktır sarsıntının etkisiyle.

Ben numaralı gece sürüş gözlüğü kullanıyorum. Gün içerisinde de Meridanın gözlüklerini ne toz oluyor ne de yerinden çıkıyor. Arkasına ip taktım sorunsuz kullanıyorum.[emoji3]

Gözlükleri çıkarıp lensleri takıyorum sorun olmuyor.

Güneş gözlüğü kullanıyorum, zaten kaskın ipinin altından geçirdiğim için herhangibir sıkıntı olmuyor.Gözlüğünüzün kaplamasından dolayı toz tutuyor olabilir.Gözlükçünüzle bir görüşün Sanırım hidrofobik cam olması lazım tozu tutmayanlar.

(link)
Linkteki çerçeveyi aldım, 6 numara hipermetropum. Atasıun optikte yüzde 60 inceltme işlemi yaptırdığım camları bu çerçeveye monte ettirdim, birkaç hafta sonra çerçeve kırıldı, aynı çerçeveden sipariş ettim ve o da bir süre sonra menteşe noktasından kırıldı.
Sadede gelırsek benim elimde bu çerçeveye uygun olarak kestirdiğim camlar mevcut. Aynı hatayı üçüncü kez yapmayacağım, temudan sipariş etmeyeceğim. Linkteki gibi kalın ve kemik çerçeve arıyorum, 46,47,48 ekartman olabilir, tavsiyelere açığım,. Bu niteliklere sahip tarzı olan fakat sağlam bir çerçeve tavsiyeniz varsa lütfen paylaşın.

Atasıun optikte yüzde 60 inceltme işlemi yaptırdığım camları bu çerçeveye monte ettirdim, birkaç hafta sonra çerçeve kırıldı, aynı çerçeveden sipariş ettim ve o da bir süre sonra menteşe noktasından kırıldı.
Bir yerde bir yanlışlık var gibi. İlki ne şekilde kırıldı?

Lens ve bisiklet gözlüğü ikilisini kullanıyorum. Normal gözlükle sürerken eğilince ya da sağa sola bakarken görüş alanım kısıtlanıyor.

• Beğen
Tepkiler: Amanita
Bir yerde bir yanlışlık var gibi. İlki ne şekilde kırıldı?
Çerçeve kırıldı, alt tarafı... Optikçi sert plastikten imal edilen çerçevenin soğuk hava, çünkü o gün karlı havada pedallamıştım, ve kalın camların ince çerçeveye yaptığı baskı sebebiyle kırılmış olabileceğini söyledi.
Lens ve bisiklet gözlüğü ikilisini kullanıyorum. Normal gözlükle sürerken eğilince ya da sağa sola bakarken görüş alanım kısıtlanıyor.
Ben de lens aldım, lensin göze nasıl yerleştirileceği ile ilgili videolar izlememe rağmen, gözün yumma refleksi sebebiyle başaramıyorum. Ne önerirsiniz?

Geri