Benim de göz problemlerim var. Şöyle ki, benim hem uzak hem yakın bozuk. Artı astigmat da var. Uzak görüşüm bir nebze gözlüksüz de idare edebilir seviyede ama araç kullanırken tabelaları okumakta zorlanıyorum. Ama yakın daha kötü. Bisiklet sürerken bisiklet bilgisayarını ya da telefonumu okuyamıyorum. Üstelik gözlerim yoruldukça numarası değişiyor. 4 kez doktor değiştirdim. İlk doktoruma sabah gitmiştim. Bana verdiği numaralı gözlüğümü sabah sipariş verip akşam aldığımda gözlüğün hatalı olduğunu sandım. Numaraların kontrolü yapıldığında gözlük doğruydu. Ertesi gün doktora gösterdim gözlükleri. Doktor da teyit etti ama ben iyi göremediğimi söylediğimde daha detaylı bakmıştı. Numara farklı çıkmıştı. Güvenemedim, başka doktora gittim derken en son doktorum bana trifokal gözlük önermişti. Aynı şekilde trifokal lens ameliyatlarını da sormuştum ona gerek yok demişti. Şu an gözümde üstü uzak, ortası orta, altı yakın mesafe gösteren gözlüklerim var. Ama bisiklet sürerken gözlüğümü kullanamıyorum. Buna bir çözüm henüz bulamadım. Gözlüklerimi yanımda taşıyorum. Bir şeye bakmak istiyorsam bisikleti durdurup gözlüklerimi çıkarıp gözlerime takıp öyle bakıyorum.