Scudo Sports

Gözlük kullananlar ne yapıyor?

Olması gerekenden büyük kesilmiş muhtemelen. Cam çerçeveye zor geçiyorsa, çerçeve bir süre sonra çatlıyor. Pahalı bir kemik gözlüğümün aynı şekilde çöpe çıkmasına sebep olmuştu acemi bir optisyen. O vahim olaydan sonra da artık temkinli davranıyorum, öncesinde düz camdan prova camı kestirip deneme yapıyoruz. Bilgin olsun.

Scudo
Ben de lens aldım, lensin göze nasıl yerleştirileceği ile ilgili videolar izlememe rağmen, gözün yumma refleksi sebebiyle başaramıyorum. Ne önerirsiniz?
Alışırsın. Ayna karşısında pratik yap. Lense bakmamaya çalış ileriye boşluğa bak düz.

Çerçeve kırıldı, alt tarafı... Optikçi sert plastikten imal edilen çerçevenin soğuk hava, çünkü o gün karlı havada pedallamıştım, ve kalın camların ince çerçeveye yaptığı baskı sebebiyle kırılmış olabileceğini söyledi.

Ben de lens aldım, lensin göze nasıl yerleştirileceği ile ilgili videolar izlememe rağmen, gözün yumma refleksi sebebiyle başaramıyorum. Ne önerirsiniz?
Bol bol alıştırma yapın belli bir süre sonra alışıyorsunuz. Sağ işaret parmağıma lensi alıyorum. Sol işaret parmağım ile alt göz kapağımı aşağı doğru çekiyorum. Göz bebeğimin altına lensi nazikçe yerleştiriyorum. Bir kaç kez gözümü kırpınca lens kendi kendine gözün üstüne oturuyor.

• Beğen
Tepkiler: emir yakup bulut
LASIK yaptırıp gözlükten kurtulmanın hayalini kuruyordum lakin lazer göz merceğini küresel olarak şekillendiriyormuş, silindirik bozukluğu düzeltemiyormuş. Ben -0.50 küresel, -3.00 silindirik olduğum için yapılsa bile net bir görüşüm olmayacağı söylendi. "Okumamış gözlüklü" modunda devam.

e763f3f156fd91f717f8dbfb1ff9c858.jpg

Ben de uzağı net göremiyorum. Pc vs kullanırken gözlük kullanıyorum. Araç kullanırken de dahil ama bisikelt kullanırken takamıyordum. Ter vs çok sıkıntı oluyor diye. Çerçeveli bir gözlük arıyorum .

Ben de uzağı net göremiyorum. Pc vs kullanırken gözlük kullanıyorum. Araç kullanırken de dahil ama bisikelt kullanırken takamıyordum. Ter vs çok sıkıntı oluyor diye. Çerçeveli bir gözlük arıyorum .
pc kullanmak yakın görme değil mi?

:). Evet . Kullanmamam gerek ama ara takıyorum. Alışkanlık küçüklükten bu yana. Zararlı olduğunu söylüyorlar ama daha net gördüğümü düşünüyorum. Doktorada gitmedim uzun süredir. Yakınıda mı göremiyorum yoksa diyorum tabi.

:). Evet . Kullanmamam gerek ama ara takıyorum. Alışkanlık küçüklükten bu yana. Zararlı olduğunu söylüyorlar ama daha net gördüğümü düşünüyorum. Doktorada gitmedim uzun süredir. Yakınıda mı göremiyorum yoksa diyorum tabi.
Ben de uzağı göremiyorum yazmışsın da ondan şaşırdım

Benim de göz problemlerim var. Şöyle ki, benim hem uzak hem yakın bozuk. Artı astigmat da var. Uzak görüşüm bir nebze gözlüksüz de idare edebilir seviyede ama araç kullanırken tabelaları okumakta zorlanıyorum. Ama yakın daha kötü. Bisiklet sürerken bisiklet bilgisayarını ya da telefonumu okuyamıyorum. Üstelik gözlerim yoruldukça numarası değişiyor. 4 kez doktor değiştirdim. İlk doktoruma sabah gitmiştim. Bana verdiği numaralı gözlüğümü sabah sipariş verip akşam aldığımda gözlüğün hatalı olduğunu sandım. Numaraların kontrolü yapıldığında gözlük doğruydu. Ertesi gün doktora gösterdim gözlükleri. Doktor da teyit etti ama ben iyi göremediğimi söylediğimde daha detaylı bakmıştı. Numara farklı çıkmıştı. Güvenemedim, başka doktora gittim derken en son doktorum bana trifokal gözlük önermişti. Aynı şekilde trifokal lens ameliyatlarını da sormuştum ona gerek yok demişti. Şu an gözümde üstü uzak, ortası orta, altı yakın mesafe gösteren gözlüklerim var. Ama bisiklet sürerken gözlüğümü kullanamıyorum. Buna bir çözüm henüz bulamadım. Gözlüklerimi yanımda taşıyorum. Bir şeye bakmak istiyorsam bisikleti durdurup gözlüklerimi çıkarıp gözlerime takıp öyle bakıyorum. :(

• Üzgün
Tepkiler: blackeaglerider
Benim de göz problemlerim var. Şöyle ki, benim hem uzak hem yakın bozuk. Artı astigmat da var. Uzak görüşüm bir nebze gözlüksüz de idare edebilir seviyede ama araç kullanırken tabelaları okumakta zorlanıyorum. Ama yakın daha kötü. Bisiklet sürerken bisiklet bilgisayarını ya da telefonumu okuyamıyorum. Üstelik gözlerim yoruldukça numarası değişiyor. 4 kez doktor değiştirdim. İlk doktoruma sabah gitmiştim. Bana verdiği numaralı gözlüğümü sabah sipariş verip akşam aldığımda gözlüğün hatalı olduğunu sandım. Numaraların kontrolü yapıldığında gözlük doğruydu. Ertesi gün doktora gösterdim gözlükleri. Doktor da teyit etti ama ben iyi göremediğimi söylediğimde daha detaylı bakmıştı. Numara farklı çıkmıştı. Güvenemedim, başka doktora gittim derken en son doktorum bana trifokal gözlük önermişti. Aynı şekilde trifokal lens ameliyatlarını da sormuştum ona gerek yok demişti. Şu an gözümde üstü uzak, ortası orta, altı yakın mesafe gösteren gözlüklerim var. Ama bisiklet sürerken gözlüğümü kullanamıyorum. Buna bir çözüm henüz bulamadım. Gözlüklerimi yanımda taşıyorum. Bir şeye bakmak istiyorsam bisikleti durdurup gözlüklerimi çıkarıp gözlerime takıp öyle bakıyorum. :(
Flu tvde bu konuda birkaç video var çok güzel açıklıyor göz kırma kusurlarını. Ben sizin yerinizde olsam bisiklet gözlüğümün içine uzak ve astigmat için bir gözlük camı alıırdm, o sizi tehlikelerden koruyacak kadar görme sağlar tabela okursunuz hem. . Yakın için de yanımda şu marketlerde bile satılan ucuz yakın gözlüklerden taşırdım. Böylece çok pahalı olduğunu düşündüğüm trifokal gözlüğümü de kırma riskine girmezdim ;)

Bende +5 miyop ve 3 kadar astigmat var. Yakın mesafeyi de 30 cm sonrası bulanık görüyorum. Normal miyop gözlüğüyle hem yakın hem uzak sorunum çözülüyor. Hiç trifokal yada bifokal vs araştırmadım. Doktor da gözlükçü de hiç böyle bir şeyden bahsetmedi. Astigmat ve miyop için de toriclik lens kullanıyorum üzerine de normal ucuz bisiklet gözlüğü takıyorum bisiklet sürerken.

Sizin göz benimkinden çok daha mı bozuk ki alt orta ve üst farklı mesafe gerektiriyor?

Bu kapvoe gözlüklerin yanında aparat geliyor normal gözlük camınızı taktırabiliyorsunuz bisiklet gözlüğünün altına. Ben lens kullandığım için gerek görmedim ama sizin işinizi çözebilir herhalde.

(link)

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Normal miyop gözlüğüyle hem yakın hem uzak sorunum çözülüyor. Hiç trifokal yada bifokal vs araştırmadım. Doktor da gözlükçü de hiç böyle bir şeyden bahsetmedi.
Sebebi aşağıda. Presbiyopi (yakına odaklanamama) 45'ten sonra zuhur etmeye başlar.

1744749000135.png

Bende +5 miyop ve 3 kadar astigmat var. Yakın mesafeyi de 30 cm sonrası bulanık görüyorum. Normal miyop gözlüğüyle hem yakın hem uzak sorunum çözülüyor. Hiç trifokal yada bifokal vs araştırmadım. Doktor da gözlükçü de hiç böyle bir şeyden bahsetmedi. Astigmat ve miyop için de toriclik lens kullanıyorum üzerine de normal ucuz bisiklet gözlüğü takıyorum bisiklet sürerken.

Sizin göz benimkinden çok daha mı bozuk ki alt orta ve üst farklı mesafe gerektiriyor?

Bu kapvoe gözlüklerin yanında aparat geliyor normal gözlük camınızı taktırabiliyorsunuz bisiklet gözlüğünün altına. Ben lens kullandığım için gerek görmedim ama sizin işinizi çözebilir herhalde.

(link)
Benim uzak görme sorunum ilk okuldan beri var. Derecesi çok düşük. Bu yaşıma kadar da numarasında çok bi oynama olmadı. Artı her iki gözümde de değişik oranlarda astigmat var. Geceleri ışıkların üzerinde halelenme oluyor. Bununla birlikte Can'ın da söylediği gibi 40'lardan sonra yakınım bozulmaya başladı. Senelerce sürekli bilgisayarda çalışan biri olarak sanıyorum bunu hızlandırdım. Şu an da telefonumun yazılarını gözlüksüz okuyamıyorum. Benim bi 10 küsür yıldır asıl ve daha büyük sorunum yakın görme bozukluğum.
Gözlüğüme gelince. Hem uzak hem de yakın için ayrı gözlük yerine trifokal gözlük kullanıyorum. Uzak + Orta + Yakın için camlarındaki oranlar ve geçiş özel ayarlı. Bu yüzden gözlüğün camı biraz büyük. Bisiklet gözlüklerinin yanında verilen numaralı gözlük çerçevesine sığması zor. Lens takmayı da düşündüm ama dediğim gibi benim daha büyük sorunum yakın mesafe. Sadece yakın için lens takarsam uzak görüşüm epey bir bulanıklaşır. Uzak için lens takarsam bisiklet bilgisayarını ya da cep telefonunu yine okuyamam. Bunu çözmek için kullanacağım trifokal gözlükler de bir bisiklet gözlüğü değil. Bisiklet gözlüğüne uygun şekilde camlar kesilemiyor. Çünkü uzak orta ve yakın görüş için yeterli cam büyüklüğü gerekiyor.

Geri