Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gözlük şart mıdır?

@mustafa akman

49 tl lik gözlük ile oakley yada benzeri markaların kıyaslanabileceğini sanmıyorum...

tabi birde bütçe durumu var..ancak konu göz oldumu bence para pek düşünülmemeli.

sonuçta gözlüğü taş sıçrayıp çarptığında delinip göze girerse o taş yada cam parçalanıp göze batarsa o zaman işte ilk etapta verilmeyen paraların kat be kat fazlası harcanabilir.

• Beğen
Tepkiler: mustafa akman
Scudo
Yo bende sizin gibi düşünüyorum ama ben kış aylarında pek fazla bisiklete binemediğim için bu dönemi daha ucuz birşeyle geçireyim dedim. Yaza doğru ama mutlaka bir Oakleyim olacak :)

QUOTE=Goflet;1029108]49 tl lik gözlük ile oakley yada benzeri markaların kıyaslanabileceğini sanmıyorum...
sonuçta gözlüğü taş sıçrayıp çarptığında delinip göze girerse

elbette kıyaslanmaz
ama
eline alınca kalitesiz gibi durmuyor
bakmakda fayda var

ben başka gözlük almayı düşünmüyorum

o camı kıracak taş kafanı da kırar
http://www.btwincycle.com/products-pictures/asset_20463561.jpg
(link)

aynen bu

Gözlük şartmıdır çok ilginç bir soru :D en kısa cevabı şu , saatte 50 km hızla karayolunda rampadan inerken karşı yönden saatte 60 km hızla gelen arı göze girdiğinde yanınızdan son sürat geçen tırın altına girme riskiniz nedir ? KISACASI %100 :D

optik gibi şeylerde paraya kıyın derim.Gözünüz en önemli organınız iyik koruyun.ucuz gözlüklerin güneş koruması açıları falan sizce bilgisayarlarda yada araştırma geliştirme labarotuarlarında test edilmişmidir büyük firmaların argeleri var ucuzların sizce varmı? Çin zaten hepsnin yapıldıgı yer aman diyim uzak durun.Zaen iyi bir gözlük aldıgınızda onu ölene kadar kullanırsınız

Geçen pazar, kaçkar yarışına katılmak için evden çıktım, parkur 30dk mesafede,
bisiklete atladım, gözlüğü takmaya çalışırken, emektar swisseye gözlüğümün
sapı elimde kaldı.

Yarışta gözlüksüz bir tur idare ettim, ikinci turda sağ gözümde
şakağa, çeneye yansıyan bir ağrı başladı, yarışa konsantre olup düşünmemeye
çalıştım, vücut faalken ağrı eşiği güya artar, hak getire. Ağrı dayanılmaz hale
gelince ikinci tur işkenceye dönüştü. Starttan geçergeçmez bıraktım.

İşte böyle tırt bir sebepten... Gözlüğün gerekliliğini tartışmayalım.
Zaten uzaylıyız, bari tam techizat hakkını verelim.

@Atacan

İşte bu güzeldi. :) :in:

Ben balaklavada takacağım, inşallah molotofçu filan diye tekme tokat dalmazlar bana :)

Ben kaskın altına takıyorum 0'ın altındaki sıcaklıklarda. Şimdiye kadar laf eden olmadı. :)

Soğuk,sıcak,gündüz,gece göz etmeksizin takarım.Çünki süratli gittiğimden dolayı gözlerimde batma ve yanma oluyor.

Gözlük kesinlikle her hava koşulunda kullanılması gereken ve kask kadar (hatta bence kasktan da önemli) önemli olan bir eşyadır. Bisiklet giysi ve araçlarına göre sürekli "aktif" koruma sağladığı için belki kasktan daha önemlidir diyorum. Gözlüğün kalitesi tabi ki önemlidir ancak ben yurtdışından aldığım 30 liralık gözlükten bile çok memnunum. Hakkını veriyor. yalnız kışın gözlük kullanırken sorun çıkartan iki unsur var:
1- eğer camları değiştirilemeyen bir gözlük kullanıyorsanız, kışın ya da güneşin olmadığı havalarda dışarı çok karanlık oluyor. Hem görüş açımız düşüyor bu şekilde, hem de amacı gezi-tur için olan sürüşlerde çevremizi daha rahat seyretme keyfimizi kısıtlıyor.
2- soğuk havalarda kar maskesi kullanıyorsak ya da ağzımızı ve burnumuzu örtüyorsak, gözlük buğu yapıyor. nefes alış verişimizde hava direk ileri çıkamadığı için yukarıya doğru çıkıyor. ağzımız ve burnumuz kapalı olmasa bile sıcak-soğuk hava değişikliğinden dolayı camlarda buğu olabiliyor.
Bunu önlemek için gözün her yerini iyi saran ve gözlüğün alt kısmı elmacık kemiklerimizi tam saran ve oturan bir model almanızı tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: S26
gözüme bir kaç kez sinek kaçtıktan sonra gözlük almaya karar verdim yakında alacağım :D

@cem deviren

:D Takmamın tek sebebi var oda kör sinekler. Özelliklede yazın çok oluyor. Sonra yüzümdeki terin gözlüğe sıçraması vs. çileye dönüşüyor. :)

http://www.btwincycle.com/products-pictures/asset_20463561.jpg
(link)

Bu gözlüğü Türkiye'de bulabilir miyiz? Online olarak alsak Türkiye'ye gönderen bir site var mı?

Teşekkürler

@Ünal Altay

Gözlüksüz çıkılmaz abicim..bir kere düşünsenize çok süratli gidiyorsunuz gözünüze hiç bir şey girmeseki...bir çok şey girer sinek böcükk:)) toz vs vs rüzgarın etkisiyle gözlerin sulanır her iki durumdada güvenli sürüşü riske etmiş olursunuz..ne olursa olsun bir şekilde gözlük takın bence:)))

@mustafa akman

kaç liraydı hatırlıyormusun?

Eğitim şart gözlük şart
saygılar
ali baba

Geri