Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gözlük şart mıdır?

hafta sonu eşimle çıktığımız turda güneşten etkilenmemek için taktım. büyük bir böcek tam karşıdan bir anda gözlüğe çarptı. işte o an anladım gözlük şart. dönüşte hava kararmaya başlamasına rağmen çıkarmadım gözlüğü. arabamda bulunan sarı lensli gözlüğü gece sürüşlerinde kullanmayı planlıyorum. özetle kask kadar gerekli.

Scudo
2 hafta önce Erciyes tırmanışında tepede gözlüğüm kırıldı. İnişte haliyle gözlüksüzdüm. Bilenler bilir yüksek rakımlardaki böcekler, sinekler mutasyona uğramış gibi kocaman kocamandır. Yaklaşık 40-45 km/h hızla giderken bir arıyla kafa kafaya çarpıştım. Kafa kafaya çarpıştım diyorum çünkü iğne kısmına o hızla denk gelseydim büyük ihtimal sol gözümde şuan görme kaybı vardı. İnişler gözlüksüz gerçekten can sıkıcı oluyor. Dün yeni gözlük aldım, yeni gözlük alana kadar da arkadaşımın bisiklet gözlüğüyle sürüşlere çıktım. Sizi bilmem ama kasktan bile belki de daha önemli bir konumda benim için :komik:

@Emre7055
teşekkür ederim güzelmiş gerçekten.

@erman35
Rica ederim.
Aktif olarak 6-7 aydan beri gözlüğü kullanıyorum. Çok memnunum, cam değiştirme derdi yok, gece gündüz kullan :)

• Beğen
Tepkiler: erman35
Bırakın bisiklet üzerindeyken, akşam pc başın da bile takıyorum.Güneşten korunmak dışın da öyle böcekler var ki, ayakları testere gibi, göze girip adeta yapışıp kalıyorlar. Toz,güneş, taş,böcek takmak için say sayabildiğin kadar sebep var. Yalnız bisiklet üzerinde iken cam gözlükten kaçınılmalı, kaliteli polikarbonat lensli gözlükler tercih edilmeli.

• Beğen
Gözlük, hız ile doğru orantılı olarak önemi artan bir şey.
Ben gezinti yaptığım zaman (10-15 km/s) gözlük takmıyorum ve normal şapka takıyorum.
Hızlı yolculuk yaptığım zaman ise (20-50km/s) gözlük takıyorum ve kask aynalı kaskımı takıyorum mutlaka.

Bunları da önlem olsun diye değil ihtiyaç duyduğum için takıyorum.

Mesela tozlu bir yolda önündeki araba tüm tozu kaldırıyorsa ve hızlı gidiyorsanız gözlük şart.
Yavaş gidiyorsanız da ya gözleriniz kısmalısınız ya da şapka gibi bişey takıp kafanızı öne eğmelisiniz.

Bu arada; yolda gözünüze taş gelme, arı çarpma vs gibi şeyleri hiç söylemiyorum. Bunları da hesaba katarsanız, yavaş sürerken hatta yolda yürürken bile bir çeşit gözlük takmanız faydalı olacaktır.

Son düzenleme:
@Desert Fox
Hocam bu sorunu lens ile çözerseniz sanki daha rahat olur

• Beğen
@clavary
plastik oldukları için çok çabuk kırılabiliyor ve hiç ucuz değiller

• Beğen
@ginflon

Şahsi tecrübemi aktarayım , 8 yıl lens kullanıyordum , gözlüğe göre büyük rahatlık ancak göz kuruluğu çok yaratıyor , hele bisiklet üzerinde gözlük bile olsa hızla kuruyabiliyor.

• Beğen
en az kask kadar elzem çünkü bir ton böcek, toz vs giriyor göze

Boyle bir gözlük aldim 2.el ama kullanilmamis sayilir begendim.bir tane daha demirbas edinmiş oldum boylece200525

@erman35 hayırlı olsun hocam kaça aldınız? Gorseli de var mi?

• Beğen
mountain-bike-riding-helmet-bicycle-goggles.jpg

Bu tür kasklar da güzel olur sanki. Gözlük beni çok rahatsız ediyor, ama kask ile bütünleşik olursa bana dokunmaz. Bazı kasklarda bu gözlük istenildiği zaman çıkarılıp kask üzerinde başka bir bölmeye takılarak muhafaza edilebiliyor.

@Triban
Decatlondan aldığım camları değiştirilebilir gözlük var gayet güzel gözü ve çevresini çevreliyor.Galiba sizin kullandığınız gözlük günlük klasik bir model o yüzden sorun yaşadınız.

Erman35 beyin gözlüğünün aynısı kesinlikle tavsiye ederim

• Beğen
@Arınç
Bendeki de decathlon gözlüğü(camları değiştirilebilir değil) ama sineğin gözüme girmesine engel olamadı..Kaliteli gözlük kullanmak lazım ama onlar da çok para..

@Triban Geçmiş olsun.
Tasarimi ayni olan gözlüğün en pahalısi da olsa sinek yine aynı şekilde gözünüze girerdi.
Sineğin girip girmemesi bence fiyatindan çok gözlüğün tasarımı ile alakalı diye düşünüyorum.

• Beğen
@erman35
bugün kullandım gayet rahattı sıkmadı yuzumden kaymadı ve onemlısı görüş acısı iyidi.olumsuz bir şey yaşamadım.
f/p açısından olumluyum.

20190411_185238.jpgSinek girmesin, rüzgar bulaşmasın derseniz bunu tercih edin derim. Aliexpressten ücretsiz geldi numaralı cam takma aparatı olmadığından arkadaşıma hediye ettim.
20181028_080204.jpgBu XLC marka 3 değişik camı mevcut. Şeffaf, sarı ve siyah olmak üzere ben Çin falan beklemem alırım Türkiye'den derseniz sapına dikkat edin ben 2 adet kırdım. Ayrıca burun destek aparatı hemen düşüyor alır almaz yapıştırın.
20190505_080129.jpgBu da şuanda kullandığım 5 camlı numaralı gözlük aparatlı Çin malı gözlüğüm tek handikapı buhar sorunu üstte delikli modelleri var ancak onlar buhar yapıyor mu test etmedim. Bu cam efsane güzel. Sarı camı da fena değil gece sürüşlerinde araç farlarını dağıtmıyor tek noktada topluyor. Yüksek hızlara çıktığımızdan dolayı gözlük şart bence.

@Triban

Sarı gözlük alırsanız akşamları zevkle takarsınız. özellikle araba farlarını iyice kısıyor gözü rahatsız etmiyor hiç.

Geri