konu biraz eskimiş gibi ama ben gene de fikrimi belirteyim;
numaralı güneş gözlükleri inanılmaz derecede pahalı oluyorlar..
normal gözlükteki numaralı camaların kaplı olanları da pahalı oluyor ve kullanışlı olmuyor..
aydınlıkta kararan, karanlıkta şeffaflaşan numaralı camlar var. çok harika ürünler, gerçekten işe yarayan şeyler.. fakat gene tahmin edeceğiniz üzere astronomik fiyatları var.. tek camının 150-200 ytl'yi geçtiğini duymuştum; ki bi de iki cam alacaksınız bi de çerçeve..
bu durumda en ii şey lens oluyor.. ben lens kullanıyorum, hani şu aylık olanlar var yaa, bi kere takıyosun 1 ay boyunca gece-gündüz hiç çıkarmıyosun. bu yüzden de çok temiz-titiz insanlar olmanıza gerek olmuyor bunları kullanabilmek için. çok harika şeyler... ama bunlarda da kalite ön planda. dandik markalar insana çok çektirebiliyor.. ben focus'un day&nigth ürününü öneririm... 6 adet lens(üç aylık oluyo [fakat siz bu süreyi enaz 4.5 aya rahatlıkla çıkartabilirsiniz
]) 90 lira falan.. hem bu ürün 0.75-1.00 a kadar olan astigmatı da kapatabiliyor...
lens harika bi ürün bu durumda.. yanlız şöyle bi olumsuz yan var ki, gözünüz de lens varken ve bisiklet üzerinde hızlı gidiyorsanız, kesinlikle güneş gözlüğü takmalısınız.. şu sebepten ki; lens rüzgardan dolayı kuruyabiliyor, ve tekrar gözyaşınızla ıslanana kadar sizi rahatsız edebiliyor; az bi batmayla birlikte, görüş mesafenizi azaltıyor, ve sanki lens gözünüzden fırlııcakmış gibi bi his uyandırıyor.. bunun yanında gözünüzde lens varken göze toz falan kaçması sıkıntılı bi durum yaratabilir... o yüzden bisiklet üzerinde lens takacaksanız, önerim güneş gözlüğü de takın..
benim öyle bi güneş gözlüğüne büsürü para yatıracak durumum yok.. bu yüzden ben de geçen yaz bi işportacıdan adidas(!) marka bi gözlük almıştım 8 liraya.. gayet hoş bişi gerçekten de. gözümü tamamen kapatıyor.. üsten yandan güneş ve hava girmesini, toz toprak geçmesini önlüyor.. [gerçi kışın ortasına güneş gözlüğü biraz zor bulunur]
http://img67.imageshack.us/img67/2736/dscf4132vl6.jpg
rengi de o kadar koyu değil, görüşümü azaltmıyor..
bunlar da benim fikirlerim