Scudo Sports

Gözlük Tavsiyesi

mehmet_svm

Forum Bağımlısı
Tepki
419
Bisiklet
Sedona
Arkadaşlar şöyle orta fiyatlı güneş gözlüğü için önerilerinizi bekliyorum.

Scudo
Merhaba

Uygun fiyatlı olarak ELVEX'in Axiom modelini tavsiye edebilirim. Fiyatı 26 €

http://www.velespit.com/belvexax.jpg

Biraz daha iyi bir gözlük almayı düşünürsen Swiss Eye'ın camları değişebilen bir gözlük modeli modeli var. Bununda fiyatı 50 €

http://www.velespit.com/b4tas.jpg

Almayı düşünürsen yardımcı olabilirim.

• Beğen
Tepkiler: brol ve mehmet_svm
Orkun bilgiler icin tesekkurler, bir de ben sorayim, bisiklet gozluklerinden numarali cam takilabilen modeller var mi? Ben numarali gozluk kullaniyorum, o yuzden bisiklet gozlugu dusunmeme ragmen alamadim bu yuzden...

Normal olarak hiçbir modele numaralı cam takılamıyor. Ancak nerede oturuyorsun bilmiyorum ama İstanbul'da normal gözlük camlarını çıkarıp istediğin şekilde numaralı veya colormatik denilen koyu camlardan takan yerler var. Düşünürsen yer tavsiye edebilirim. En azından bir danışırsın.

Bisiklet gözlükleri içim numaralı cam yapılabiliyor tabiki ama camı değişen ve alt kısmı kapalı yani altı açık gözlüklere yapılmıyor yani yapılsada çok sağlıklı olacağı söylenmiyor...Çünkü numaralı camlar o gözlüklerin kendi camları kadar esnek olmadığı için takıp çıkarken yada darbelerde daha çok sorun yapabilirmiş...(bende numaralı gözlük kullanmak zorunda olduğum için araştırıyorumda ordan biliyorum...
Ama eğer sorun olmaz diyorsanız ve gözünüzde astigmat yoksa lensi tavsiye ederim...Astigmat lenleride mevcut fakat daha sert ve oksijen geçişine izin verme imkanları daha bu sebeple daha çok özen istiyor ve kullanımı biraz daha sıkıntılı bu sebeple ben lens kullanmıyorum biraz pasaklı olduğum için...

• Beğen
Tepkiler: Hasan Hakan Koç
konu biraz eskimiş gibi ama ben gene de fikrimi belirteyim;

numaralı güneş gözlükleri inanılmaz derecede pahalı oluyorlar..
normal gözlükteki numaralı camaların kaplı olanları da pahalı oluyor ve kullanışlı olmuyor..
aydınlıkta kararan, karanlıkta şeffaflaşan numaralı camlar var. çok harika ürünler, gerçekten işe yarayan şeyler.. fakat gene tahmin edeceğiniz üzere astronomik fiyatları var.. tek camının 150-200 ytl'yi geçtiğini duymuştum; ki bi de iki cam alacaksınız bi de çerçeve..:eek: :eek: :eek:

bu durumda en ii şey lens oluyor.. ben lens kullanıyorum, hani şu aylık olanlar var yaa, bi kere takıyosun 1 ay boyunca gece-gündüz hiç çıkarmıyosun. bu yüzden de çok temiz-titiz insanlar olmanıza gerek olmuyor bunları kullanabilmek için. çok harika şeyler... ama bunlarda da kalite ön planda. dandik markalar insana çok çektirebiliyor.. ben focus'un day&nigth ürününü öneririm... 6 adet lens(üç aylık oluyo [fakat siz bu süreyi enaz 4.5 aya rahatlıkla çıkartabilirsiniz;) ]) 90 lira falan.. hem bu ürün 0.75-1.00 a kadar olan astigmatı da kapatabiliyor...

lens harika bi ürün bu durumda.. yanlız şöyle bi olumsuz yan var ki, gözünüz de lens varken ve bisiklet üzerinde hızlı gidiyorsanız, kesinlikle güneş gözlüğü takmalısınız.. şu sebepten ki; lens rüzgardan dolayı kuruyabiliyor, ve tekrar gözyaşınızla ıslanana kadar sizi rahatsız edebiliyor; az bi batmayla birlikte, görüş mesafenizi azaltıyor, ve sanki lens gözünüzden fırlııcakmış gibi bi his uyandırıyor.. bunun yanında gözünüzde lens varken göze toz falan kaçması sıkıntılı bi durum yaratabilir... o yüzden bisiklet üzerinde lens takacaksanız, önerim güneş gözlüğü de takın..

benim öyle bi güneş gözlüğüne büsürü para yatıracak durumum yok.. bu yüzden ben de geçen yaz bi işportacıdan adidas(!) marka bi gözlük almıştım 8 liraya.. gayet hoş bişi gerçekten de. gözümü tamamen kapatıyor.. üsten yandan güneş ve hava girmesini, toz toprak geçmesini önlüyor.. [gerçi kışın ortasına güneş gözlüğü biraz zor bulunur]

http://img67.imageshack.us/img67/2736/dscf4132vl6.jpg

rengi de o kadar koyu değil, görüşümü azaltmıyor..

bunlar da benim fikirlerim

spor amaçlı düşünüyosan bu seçenekler fena değil ama normaldede kullanmak istiyosan ray-ban tavsiye edebilirim hem cam kalitesi hemde ergonamik açıdan gayet kaliteli ve fiyatları uygundur...

@tolga_durudogan
Numaralı gözlük adaptörlü bisiklet gözlüğü bizde var..(link)
Numaralı lens adaptörü iç kısma rahatlıkla sökülüp takılıyor..Gözlükçünüze gidip size uygun camı taktırmak kalıyor..

Geri