Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gps özelliği olan en uygun telefon

Mustafa Güldal

Aktif Üye
Tepki
44
Arkadaşlar şuanki telefonum vasat seviyede , arama yapmaktan başka işe yaramıyor. Strava ile yol kaydı yapmak için daha üst seviye bir telefon almaya kadar verdim. Fiyat 650 tlyi geçmeyecek seviyede olmalı. Htc desire, motorola moto g vs. kullananlar performans olarak memnunlar mı strava gibi programlardan ?
Gelecek yorumlar için şimdiden teşekkür ederim :)

Scudo
Seçeneklere koyulmamış ama Samsung'dan kendi kullandığım telefonu önerebilirim o fiyatlara.
Samsung Galaxy Wonder - İ8150.
(link)

Ben telefonu rootladığım için Strava kullanılmıyor ama mapmyride kullanıyorum ve gayet memnunum. Tüm sürüşlerimi sorunsuz bir şekilde GPS kaydı da tutarak bu telefon ve uygulama ile kaydediyorum. Rootlanmamış hali ile Strava da çalışır muhtemelen ama ben telefonu biraz hızlandırmak için rootlamıştım, ondan dolayı kullanamıyorum Strava'yı.

Android alırken sürümüne mutlaka dikkat edin. Android 4.2 adobe flash destekli 4 çekirdekli 312 PPI (doha yoğun piksel) General Mobile 4 GB discovery alabilirsiniz. 16gb lığıyla aralarında 60 TL fark var. Haftasonu fiyatları daha farklı olabilir. Telefonlarla ilgilenen arkadaşım bu modeli söylemişti. Fiyat performans olarak çok iyi bir ürün.

(link)

Sırf Strava'yı biraz daha iyi çalıştıracak diye 650 liralık telefon almanızı pek tavsiye etmem ben, 2000 liralık telefonu olanlar bile Strava uygulaması ile sorun yaşayıp duruyorlar.

General Mobile'ın Discovery modeli de düşünülebilir. Günlük kullanım için de hızlı ve fiyatının çok üstünde bir kalitede cihaz.Samsung'un alt modelleri ömrünü erken tamamlıyor

2.el çok temiz LG nexus 4 bulabilirsin.
şuan için çalısması en stabil en hızlı telefon.
biraz araştır görürsün.
ayrıca arayüz kullanmadığından 2gb ram nerdeyse her zaman boşta çalışır.
pilide 2 gün gidiyor.

Root ile strava nin çalışmaması arasında bir bağlantı yok. Rootlu cihazda normal çalışıyor, zaten root ile strava arasında işlevsel bir bağlantı da yok. Bilginize..

500 tl altında andoid 2.x sürüm telefonlar var huawei markasında. teknolojinin gerisinde fakat strava çalışıyor mu, çalışıyor. Bende hali hazırda bu özelliklerde telefon kullanıyorum.

500-750 arasında fiyat/performans canavarı moto g var. Telefon tasarım dışında rakipsiz olarak görülüyor. Şık olsun derseniz general mobile discovery 16gb olabilir fakat performans ve kalite daha düşük.

750-1000 tl arası amiral gemisi tabir edilen cihazların minileri var. moto g den fazlasını vermiyorlar. Marka değerleri yüksek. Bunun yanında nexus 4 araştırınca 1000tl altına alınabilir.

1000-1500 arasında lg g2 f/p ürünü olarak öne çıkıyor. Yine telefon piyasasında marka değeri bir altta kalsa da kendinden 500tl daha pahalı ürünleri ezebiliyor. Bunun yanında sony z1 compact düşünülebilir. Bu telefonda diğer modellerin minisi gibi görünse de özellikleri 2000 seviyesindeki telefonlara yaklaşıyor. Küçük ekran yüksek performans ürünü. Yine 1000tl üzeri apple telefonların eski modellerine de bakılabilir.

Sonuç olarak bütçeyi yükseltme şansı varsa lg g2 olabilir ama bence tasarım önemli değilse moto g biçilmiş kaftan sizin için

İçinde gerçek GPS olan başka deyişle aGPS olmayan telefon önerisi verir misinix?
İnternete bağlı olmadanda çalışabilmeli...
Mesel Sony Z1 minideki aGPS mi?

Kesinlikle General Mobile Discovery

@eyupozturk

Çok derine inmek istemedim hocam. Şöyle ki Strava, "google haritalar" uygulamasını istiyor. O ise roottan, daha doğrusu mevcut rom'umdan ötürü yok. Belki başka bir rom yüklersem düzelir ama denediğim birçok rom'dan sonra 1.5 yıldır sorunsuz çalışan rom'umu değiştirmek istemedim. O yüzden çok uğraşmadım sorunu halletmek için. Önerim sonucunda bu telefonu alıp da Strava çalıştıramayacak olan olursa sorumluluk almak istemediğimden değindim o noktaya. Uğraştıktan sonra illa ki bulunur bir çözüm. Bilgilendirmeniz için ayrıca teşekkürler.

@Demir Ceyhan

O kadar üst teknik konuları telefon üzerine yoğunlaşmış sitelerde araştırmanız daha iyi olur.

(link)

@Demir Ceyhan

a-b GPS olayını hiç anlamam ama 1-2 sürüşte şarjım azalınca telefonu uçak moduna almıştım GPS açık halde ve sorunsuzca kaydı devam ettirmişti.

@Demir Ceyhan

Ben de samsung galaxy w kullaniyorum. Tum programlar sorunsuz calisiyor ama ben root yaptirmadim. Gps hatirladigim kadariyla kendi icinde olanlardan fakat yanlis yonlendirmek istemem. Onun disinda telefonun bu gibi isler icin tek eksik yani sarj sikintisi. Eger 2-3 saatlik surusler planliyosaniz ben pek sarjinin yetecegini sanmiyorum acikcasi.

Telefondan yaziyorum. Hatalar icin ozur dilerim.

@Mustafa Güldal
General mobile discovery
Yanlis hatirlamiyorsam eger modeli gayet guzel bir telefon ailemden biri jullaniyor gayet memnun fiyatida 600tl idi galiba

Gerci onermisler ayni telefonuda bende onermis oliyim.

Kullanmaya usendigimden turkce karakterler yok ama bunlar hep tepetolk!!!

@Uras Cumhuriyet

Galaxy W ile 4-5 saatlik sürüşlerimde şarj genelde %75-80 kadar tükeniyor. Yani %20-25'lere iniyor. Birisinde turun bir noktasında fotoğraf çekip kamerayı kapatmadan yola devam etmiştim ve bir süre sonra baktım ki daha yolun yarısında telefon kapanmış şarjı bittiği için. Ama şu uçak modunda sürerken GPS'in çalışıyor olmasına dair düşüncemde yanılmıyorsam daha da uzun gidebilir şarjı. Ramazandan sonra ilk uzun sürüşümde deneyeceğim bakalım...

ya nexus serisi alın yada şuan kullandığım ve kesintisiz olarak 3g+gps açık olarak runtastic kullandığım samsung galaxy s2 ve şarjı 7-7.3 saat gidiyor bu özellikler açık halde,net gezintim yine 6-7 saat üzerinde kesintisiz kullanıyorum bu arada bataryam 2 yıllık 0 batarya olsa 1-2 saat daha ekleyebilirsiniz telefonum rootlu tıtanıum backup sayesinde google paly yi bile kullanmadım zaman donduruyorum bu sayede 250-300 mb ram kullanıyorum 500 mb ram boşta kalıyor s2 çok eski olabilir ama piyasadaki en iyi akıllı telefonlardan biri eğer android in 4.4.4 unu kullanmak istersenizde Cyanogenmod yuklersiniz son model bir cihazınız olur :)

Şonuç:
eğer telden anlıyorsanız root,rom vs samsung s2
ama eğer anlamam ben kolay olsun derseniz lg nexus serisi derim :D

Arkadaşlar tüm mesajları inceledim ve kafamda alacağım ürün netleşti gibi. Teşekkür ederim yardımlarınız için.

Yanlış anlaşılmalar olabiliyor cihazı rootlamanın stravanın kaydına yahut başka bir şeyine bir etkisi olmaz. Hatta bazı gps güçlendirici programlar rootlu telefonlarda çalıştığı için daha da yararlı olabilir cihazı rootlamak. Stravada sanırım hepimizin sorunu gps fixleme denilen durum yani stravayı açınca sol üstte GPS ||| yazıp yeşile dönene kadar geçen süre fixleme süresidir. Gps anteniniz zayıfsa veya çevre koşullar uygun değilse(etrafta yüksek binalar olması,kapalı yerde olmak) bu süre çok uzayabilir hatta hiç bulmayabilir. Bu süreyi düşürmek için cihazınıza epo dosyası indirebilirsiniz tabi her cihazın ayrı ayrı oluyor. Play store da faster gps programını tavsiye ederim yalnız bu uygulma sadece root lu telefonlarda çalışır. Ben bu iş üzerinde çok uğraştım 4-5 dk da fixleme yapan cihaz şimdi 30- 50 sn içinde buluyor. Çok gıcık bi durum olduğu için sorun yaşayan arkadaşlara yardımcı olmaya çalışırım.

@Hamza Hakkı

gereksiz yer kaplayan uygulamamı yoksa gerçekten iş görür mü ?
bide benim tel maksımum 10-20 sn de buluyor hiç 4-5 dk bekledim olmadı şuana kadar sygicte belki 30-35 sn olmuştur runtastic kullanıyorum :)

Geri