Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

GPS Saat ve Bisiklet?

Oğuzhan Yazman

Daimi Üye
Tepki
176
İsim
Oğuzhan YAZMAN
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba herkese forumda aradım ama cevabını bulamadığım belli bir konu var.
GPSli saatler ile bisiklet sürüşünü kaydeden varmı? Strava kullanıyorum ama böyle bir alternatif kullanan varmı?

Mesela bu üründe GPS ve nabız bulunuyor.Sadece gpsli saatlerde var.Decathlonun coach sitesine eşlendiği yazıyor.Zaten o siteye yükleniyorsa gpx datalarını hem strava hemde runtastic bike'a yükleyebiliriz rotaları.Ama ürünün Türkiye yorumları yok yabancı forumlarda sadece koşu amacında kullanılmış orda multispor yazsada soru işareti bırakıyor. Var mı kullanan eden?
(link)

Scudo
Evet ben gps saat kullanıyorum. "Suunto Ambit3". Bir ay önce sürüşlerimi kaydetmeye başladım. Ben de senin bahsettiğin gibi "Suunto'nun" "Movescount" sitesine verileri yüklüyorum oradan "Strava'ya" gönderiyorum.

Saat hem nabız ölçüyor kendi göğüs bandı sayesinde. Hem de başka bir ekipmanı daha var onu kullanırsan kadans ve güç değerlerini de kaydediyor.

Yalnız senin bahsettiğin ürün ile bilgim yok.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@KullanıcıAyı benimde decathlona bakmamdaki sebep ücretli yazılımlar yapıyorum bunların bazıları ücret yerine hediye çeki teklif ettiler bende nasıl olsa bana lazım olur diye kabul ettim o yüzden hediye çekini kullanabilmek içi decathlondan ürün seçtim.Teşekkürler yanıtladığınız için Sormak istediğim birşey var gögüs bandı varya bunun verilerini gps dosyasına işliyor mu peki? Saatin kaydettiği nabız değerleri strava gibi programlara manuel yüklenince gözüküyor mu?

şimdi ürünün kendi sitesinde tüm verileri km saat hız nabız değerleri aynı anda görebiliyorsun. Bir yokuşu çıkarken nabzın kaç vurmuş falan hepsi elinde var. Ama Strava böyle şeyleri premium üyelikte gösterdiği için orada göremiyorum. Strava yı sadece tüm arkadaşlarım kullandığı için kullanıyorum. Ama kendi fikrim premium üyeliğim olsa saatin kaydettiği tüm verileri orada da görebilirim..

@KullanıcıAyı teşekkürler hocam :) tabi adamlar bişeyler satıcak ki yazılımı geliştirsin en azından artık segmentleri sürüş esnasında görebiliyoruz artık ileride belki onuda free yaparlar :D

konu güncel varmı kullanan eden? Yarın decathlonu arayıp bilgi alıcam iade koşulları için :D

@oguzhan39
Decathlon'un onmove 200 hrm serisini dun aldim bugun kullanma sansim oldu.Aktiviteyi bitirdikten sonra saatten telefonla bluetooth ile mygeonaute uygulamasina aktariyorum.Telefondan tum gun boyunca veriyi stravaya aktarmaya ugrastim ama basaramadim.Su dakika itibariyle decathlon coach sitesindeki verimi gpx dosyasi olarak indirerek stravaya da upload edebildim.☺
Sirf stravaya aktaramadigimdan dolayi az kalsin iptal edecektim.Neyseki yapabildim

• Beğen
Tepkiler: Oğuzhan Yazman
@kobalamin aynen hocam site üzerinden gpx dosyasını indirip upload ediyorsunuz. Şöyle bir farklılık sezdim ben decathlon couch, strava aynı gps verileri verirken ortalama hız max hız, runtastic'e upload edince max hız hep farklı cıktı siz sadece stravaya mı denediniz ?
GPS bağlanması nasıl kopma varmı çok? :D birde hangi modeli aldınız gps+ nabızlı olan mı?

Bugün bende sipariş geçeyim o zaman :)

Sipariş gectim. Ürün gelsin denerim buraya yazarım ne sorunu var ne artısı var diye :)

@oguzhan39 gps+nabizli olan urunu aldim.Gps ve kalp ritmi kablosusuz oldugundan sanirim 1 sn geriden geliyor veriler.Gps'te kopma yasamadim ancak stravaya yukleyince yukseltideki fark dikkatimi cekmisti

@kobalamin bakalım bende sipariş gectim hem mobilden stravayı başlatıp hemde saatti açıp deniycem. Bakalım veriler tutacak mı :D Decathlon couch ve stravaya yükleyince aralarında yükselti farkı çıktı mı hocam çok soru sordum ya :D

@KullanıcıAyı ambit 3 u uzun suredir takip ediyorum. Musaitseniz bir kaç şey öğrenmek isterim.
Ant+ ile uyumlu mu?
-Uyumlu sensorler ile gerçekten kadans, hız mesafe nabız bilgileri alabiliyor musunuz?
-yuzme ile ilgili fonksiyonu cidden mesafeyi olcebiliyor mu? Denediniz mi?
-dagda kullanırken"başladığım yere dön!" Durumunu yapabiliyor musunuz? (Kaybolunca çok hayatî önemi oluyor)
Bu bilgilere ulaşamadım... o nedenle sordum teşekkürler

@oguzhan39 evet dec.couch'ta 48m cikan veri stravada 34m cikti

@kobalamin bakalım benim ürün gelsinde bende engebeli rota yapıp deniycem hem mobilden acıcam hem saatten bakalım sapma olucak mı ortalama hızda max hızda

@alper 76 Merhaba yorumunuzu geç gördüm. Ama hemen cevaplıyorum bilgim dahilinde olanları.

Ant+ nedir bilmiyorum.
Uyumlu sensörler ile hız mesafe ve nabız bilgilerinizi saat e kaydedebiliyorsun. Size baya detaylı bilgiler veriyor.
Dış yüzmelerde mesafeyi verdiğini düşünüyorum (hiç kullanmadım ama). Havuz yüzmelerinde ise havuzun ölçülerini girmek gerekiyor diye duymuştum.
Her yerde antrenmanınıza başladığınız yere dönme özelliği var. Ama sinyal sorunları yaşanırsa ne olur bilmiyorum. Ben daha yaşamadım.

Başka sorularınız olursa özelden de mesaj atabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: alper 76
GPS ONMOVE 200 SAAT-MAVİ GEONAUTE ürün denemesi.

Dün 30kms rüzgar olmasına rağmen güzel tur oldu yükseltili bir yer seçtim

Saati ve telefondan stravayı başlattım. iki ürünün verdiği sonuc. Sonuç bugün saati iade ettim :) koşu amaclı kullanılır o saat :D

Screenshot_4.jpg
Screenshot_6.jpg

Artı ve eksilerine gelirsek

1. Yükselti diğer arkadaşlarımda 1200 ken saat 1000 civarı ölçtü.
  2. Ortalama hız ikisindede aynı
  3. Saatin artısı kalp ritimleri görmeniz.
  4. Max speed az ölçtü.3 kişi pedalladığımız için bu telefon değerleri gayet birbirine yakınken saatin max hızı geride kaldı. Saat anlık hızı 1-2sn geçikmeli olarak yansıtıyor. Arkadaşımda km saati var o 30la giderken benim saatim geriden geliyordu.
  5. GPS bağlantısı dışarıda kolayca buluyor kayıt esnasında durunca ses cıkartıp sanırım sürüş şeyini durduruyordu. Işığı var karanlıkta görebilirsiniz saatten hızını.
  6. Bluetoothla telefonuza eşleyip telefondan veriyi siteye yükleyebiliyorsunuz.

sormak istediğiniz birşey varsa buyrun :)

Geri