Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gran Fondo Marmara

@mehmetsunu

sevgili mehmet sunu,senin gazın iyi geldi,

https://www.bisikletforum.com/dosyalar/screenshot_20161016-145353-png.91475/

podyumda yalnış numaraya çıktım:komik::komik::komik::komik:,ama olsun 2.oldum 3'üncü olan mete taşkın ile birlikte aynı otobüste altınovaya muhabbet ede ede geldik,valla şahane bi insan görmüş geçirmiş anıları acaip ,aslen yalovalı,eski kulağı kesiklerden ,nedim güçlü ile yıllar önce pedallamış idim ,valla eski formundan bi şey kaybetmemiş 1960 doğumlu,
öndeki bisiklet nedim güçlünün...10 dakika fark attı,bana helal olsun,
bu arada çıkışta beşinci dalgada solda durdum ,çıkış verildi hurra millet fırladı beni bir çok genç başlangıçta geçti,kendi tempomu korudum benim derdim bu idi,
yalnız ilk eğimi görünce tamam benim olay bu işte dedim ,eğimde epey insanı geçtim dönüşte keza,fakat bu arada nedim beni geçmiş önde idi,çıkış sırasında nedim önden bastı ve uçtu,arkada ben ,sonra beni mete taşkın yakaladı ve o anda eğime geldik baktım yavaşladı öne geçtim mete baba seni çekecem dedim eyvallah dedi bi süre çektim sonra zamana karşı davam olduğu için hıza geçtim ve koptum,
43.5 km 'yi 1 saat 35 dakikada aldım pedal kesmeden,
bu arada dönüşte inişte ve düzde rüzgar kuzey doğudan şiddetini artırdı önden kopanları görüyor idim ,fakat onlara yetişmek için çaba asla sarfetmeyerek arkama baktım ,iki kişi geliyor idi hemen üçüncü oldum çocuklar gençti süratli idi ,onlar ile epey pedalladım arkadan ve sola kaçarak önümdeki pedalşörün arka tekeri benim teker ile paralel oldu rüzgar yemedim sonra çocuklar atağa geçti onları bıraktım,derken arkadan bir kişi geldi oda gençti,ve onla ikili, olduk ,ve muhabbet ettik keşke aero bar olsa dedik ama yasak olduğunu söyledi arkadaş ,aero bar düzde rüzgara karşı acaip faydalı,
neyse mehmet sunu dostum jübile yaptım bisikleti bırakıyorum desemde asla inanma ,bu etab gene olacakmış seneye katılırım,
bu arada dönüşte organizasyon bozukluğu olsada sineye çektim..

2951NedimGüçlü01:25:01.46Master Erkek 55+1
2307KudretKurtcebe01:35:15.77Master Erkek 55+2
2133MeteTaşkın01:36:20.56Master Erkek 55+3
 
Scudo
@Kudret Kurtcebe, Nedim Güçlü diye bahsettiğiniz kişiyle beraber küçük bir grubun içinde birbirimizi sürüklediğimiz anlar oldu. Benim için yarışın en güzel zamanlarıydı. Daha önce Fransa ve İspanya turu gibi organizasyonları tv karşısında izleyen ve ilk kez yol bisikletiyle bir yarışa katılan birisi olarak müthiş bir deneyimdi. Grup sürüşünün faydalarını da görmüş oldum. Önde tek kaldığım dönemler güç bakımından bayağı yorucu oldu.
 
  • Beğen
Tepkiler: mustafa ç
@Özcan.

hocam siz 346. mı oldunuz acaba.
 
Ben de kısa parkura katılanlardanım. Bir gün önceki rota değişikliğinin yarattığı karmaşa yüzünden 5 6 kişilik bir grup yarışta yanlış yola saptık. Anlayıp geri dönene kadar iş işten geçmiş oldu. En öndeki grubu takip ederken bir anda geriye düştük. Anca 64 üncülüğe kadar gelebildim ve parkur bitti.
Aksaklıklara rağmen kendi adıma çok eğlendim ve memnun kaldım. Reklam veya değil bisikletle köprü geçmek ayrıca eglenceliydi.
 
İlk yarış ilk heyecan oldu benim için. Grup olarak yarışmanın ne demek olduğunu iyi anladım. Tek başıma biraz yorucu oldu. Sonuç olarak şunu anladım DAHA ÇOK ÇALIŞMALIYIM. :)
 
  • Beğen
Tepkiler: mustafa ç
@Erkandet ben o kazada değildim çok daha sonra yaptım ama olurda o arkadaş burayı olursa muhtemelen onun yüzünden düşünlerde şöyle bir iz bıraktı. Ne yaptığını görsün hiç değilseimage.jpeg
 
  • Beğen
Tepkiler: Erkandet
@Kudret Kurtcebe

Sayın sevgili kudret abi,
podyumda seni 3. lükte görünce düşkırıklığı yaşadım. Olmadı şimdi dedim. kudret abi 2. liği tombalak abimize bırakamaz. neyse esasını öğrenmiş olduk. 1960 doğumlu güçlü yaşını büyük yazdırmış sanırsam. 60 ına merdiven dayamış ama gencecik duruyor onada maşallah.

27 ortalamada gayet güzel bir ortalama olmuş. Tekrar tebrikler.
 
Kudret Bey kaskını, maske ve gözlüğünü podyumda bile çıkarmadı. Moda ikonu gibi dolaştı maşallah :)
 
@Özcan.

sabah gırtlakta bi sıkıntı var idi ,üşütmüşüm,kar maske takdım neme lazım dedim saat 06.00 'da evden çıktığımda ayaz var idi,neyse üşütmedik hastalanmadık..
 
@Erkandet

Merhaba, Velocity216 Bisiklet Takımı'nı zan altında bırakan bu tatsız yazınız için ben genel birkaç birşey yazmak istiyorum. Bunları egomuzun esiri beyin veya klavyelerimizden değil; kalbimizden ve mantığımızdan yazdığımıza emin olabilirsiniz. Bu girizgahtan sonra gelelim konumuza. Biz bir yılı aşkın süredir yaz-kış demeden haftada en az 2 gün grup sürüşü yapan, 40+km/saat hızlarda takım arkadaşımızın arka tekeriyle aramızda 5-10cm farkla süren ve sürüş tekniklerimizi geliştiren, bundan önce birçok yarışa katılmış ve bu yarışlarda kazandığı tecrübeleri antrenmanlarımıza yansıtan bir takımız.

Ben muhtemel olabilecekleri yazarak devam edeceğim zira uzun parkurda yarıştığımdan olayı görmedim. Sadece düz mantıkla olayı değerlendirmek istiyorum. Yarış esnasında ve grup sürüşünde en önde çeken bisikletli yolun bozuk tarafını, mazgalı, park halindeki arabayı veya 'dubayı' göstermiyorsa, ardından gelen bisikletlilerin de bunu göremeyeceği veya bilemeyeceği aşikardır. Bizim takım arkadaşımız eğer o pelotonun içinde yer alıyorsa, pelotonun en önünde değilse önden bilgi gelmiyorsa, refleks icabı veya tamamen kazalardan kaçmak amaçlı dubaların dışına çıkabilir. Bu gibi durumda takip etmek yerine ya yerinizi değiştirmeli ya da uyarmalısınız. Yazdıklarınıza göre takım arkadaşımızı takip etmeye devam etmişsiniz. Bu yarışta ilk kez grup sürüşü yapan, ilk kez bir yol bisikleti yarışına katılan birçok tecrübesiz arkadaşımız mevcuttu. Velocity216 formalı arkadaş belki de öndeki arkadaşın tutarsız tavırları karşısında bu tarz hareketler yapmak zorunda kalmış olabilir. Kaldı ki yarış esnasında 'lakayıt' tavır sergileyecek arkadaşımız bulunmamaktadır. Ayrıca formanın takımı temsil ettiğini ve formayı sırtına geçirdiği andan itibaren ismine değil takıma iyi veya kötü eleştiri geleceğini çok iyi bilir.

Ben de uzun parkurda öndeki bisikletlinin arka tekerine sürterek kaza yaptım ama kimseyi zan altında bırakmadım veya vicdansızlıkla yargılamadım. Bunun bir bisiklet yarışı olduğunu ve bu tarz risklerin her zaman var olduğunu, bu riskleri göze alarak yarışa katılmak gerektiğini unutmamak lazım.

Kaza için geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.
 
@Erkandet
Her organizasyonda böyle birkaç adet sadist ve bencil tip olur.
Herkesin huzurunu kaçırır.Aslında o adamı bulup teşhir etmek lazım ki böyle halka açık organizasyonlara bir daha alınmasın..
 
@evrenozbilen arkadaşım ben yaşayıp gördüklerimi anlattım,sizin görmediğiniz duymadığınız bir olaydaki düz mantık düşüncelerinizi referans almamız daha mantıklı olacak galiba,özür dilerim ben kendimce yanlış olduğunu düşündüğüm düşünceleri forumda paylaştığım için.Sorgulamadan savunma yapmak sadece kabahatli insanların ortak özelliğidir,ayrıca velocity takımını tanımıyorum,bu formayı ancak sizin takım arkadaşlarınız giyebiliyorsun bilki evet takım arkadaşınız bu duruma sebep olan,ama herhangi bir vatandaş bir şekilde bu formayı alıp giyebiliyorsa bir başkası da olabilir,takım adına savunmaya geçmen mantıksız eminim ki çok iyi niyetli ve sportmen başarılı arkadaşlar vardır ekibinizde.benim sözüm velocity takımına değil bunu bilmeni isterim.
 
Neyse sonuçta kimse kimseye toz kondurmuyor bir şekilde.
Herkes kendince savunmaya geçiyor.
Bu kadar eminmisiniz peki ?
Biri yaşadıklarını anlatıyor biride öngörüde bulunarak tahmisel bir takım açıklamalarda bulunuyor..
Kimse benim yoğurdum ekşi demez.
 
@Erkandet büyük resmi göremediniz. Genel olarak yazdım ben. Yarışlarda olası durumlar ve bu riskleri göz önüne alıp, yarışa katılmaktan bahsettim. O arkadaşımı veya Velocity216 formalı bisikletçiyi savunmadım.

(Bu konuyu çok uzatma taraftarı değilim.)
 
  • Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
Zigzag çizip milleti silme geçmek böyle bir halk koşusunda "olası risk" grubuna girmez sanırım.

Eminim bir tek o arkadaş değildir bir kaç makasçı daha vardır milletin tadını kaçıran..
 
Ayrıca sürüş tekniklerini geliştirmiş,birçok yarış görmüş bir takımın Ferdi kukalar dahilinde yarışına devam eder,kukayla ayrılmış yolun yasak olan sağ tarafından geçmeye çalışırsan senin yaptığın yanlışın aynısını yapmak istemeyen arkadaki sürücü,senin kural ihlali yaparak soldan değil de sağdan geçtiğin kukayla karşı karşıya kalır,kaldı ki insanlık namına uyarılar yapılabilir yarış esnesında.Antremanlarınıza kuka çalışması ekleyebilirsiniz.Kazaya bende karışabilirdim ve sorumsuz bu davranış neticesinde yaralanabilirdim,en doğal Hakkı'm sitemde bulunmak.Yaralanan arkadaşlara tekrar geçmiş olsun
 
Kısa parkur ile ilgili tüm yarışa ait segmente aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Starava kullananlar arasında daha detaylı bir analiz yapabilirsiniz.

(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: erkanbolukbasi
Geri