Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Granfondo Çeşme 2017

Profesyonel yarışçı veya zamana karşı yoğun yol antrenmanları yapan biri değilim ama start konusunda şöyle olabilir mi diye düşünüyorum.
Bu seneki dereceler illaki organizasyon ekibinde var. Seneye aynı kişilerden katılanlar olursa derecesine göre ön sıralara alınabilir.
Bu sene girememiş olanlar da ben 30 km/h ortalama ile sürebilirim diyen varsa buyursun ön çizgiye benim açımdan sorun yok ;);)

Profesyonel yarışçı veya zamana karşı yoğun yol antrenmanları yapan biri değilim ama start konusunda şöyle olabilir mi diye düşünüyorum.
Bu seneki dereceler illaki organizasyon ekibinde var. Seneye aynı kişilerden katılanlar olursa derecesine göre ön sıralara alınabilir.
Bu sene girememiş olanlar da ben 30 km/h ortalama ile sürebilirim diyen varsa buyursun ön çizgiye benim açımdan sorun yok ;);)

Scudo
Kimsenin bir şey cukkaladığı falan yok. Kendin çirkinliğiniz sözlerinize vurmasın. O fiyatlara rağmen 1500e yakın kayıt vardı yarışa. İstediğiniz hesabı yapın. Bunlar 5 çocuğa 5 s-works sloganıyla çıkmıyor yola. 1000 çocuğa 1000 bisiklet düşüncesiyle başladılar, kaç bin etti artık takip edemez oldum ben. Bisiklet, 50 liralık bir oyuncak değil.

Boş konuşmayın. O parayı beğenmiyorsanız, vermek zorunda değilsiniz. Neden pahalıymış. Madem bedava yarışlar var, gidip yarışın orada. Fiyatı sorgulamanıza gerek yok. Siz gelmeseniz de olur.

Benim iki senedir katildigim,kendimdeki gelisimi,eksikligi bu sene gecen seneyke karsilastirdigim iyi bir yaris oldu.Katilim ucreti olmasa tabiki iyi olur ama bu yarisin bir de sosyal sorumluluk boyutu var ki yarisi daha da guzellestiriyor.
Benim bu yarisla ilgili elestirim su ;yarisin en dik tirmanis bolumunun oldugu 2.ve 3. istasyonlarin zaman sınırını sadece 1 saat tutmaları. Oysaki gerek 25.km de bulunan ilk istasyon gerekse 56. km de bulunan 2.istasyona birbucuk saatlik sureler verilmis.Yarisin ucuncu istasyonundan sonraki en kolay sayilabilecek son 25 km lik bolum icin ise yine 1,5 saat sure var.Bence seneye buraya dikkat edilmeli.Yaklasik 8 km ,ortalama %4,anlik %12 lerin oldugu tirmanisli bolume 1 saatlik kisim gercekten dusundurucu.
Yaktın beni Tepe Rampasi :)
Seneye Allah saglik,omur verirse gorusmek uzere..

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: yusufgs36
@tifosi

Bu nasıl olur ,katagorilere göre olur genel klasmana göre olur,378 kişide 144 'üncü oldum o vakit 144 'üncü sırada olmam lazım yani seneye marmarada,
Ama açıkça olmak istemem ,çünki bir anda kopacaklar gene ,banada kaza yaptirabilirler ,öyle deliler gibi çıkışta basmanin anlamı yok ,tabakhaneye b... yetiştirir gibi.mutlu hoca tekirdağ şarköy etapta yarış başlangıcında önden araçtan grubu yönlendirdi, hiç kimse aracı gecmedi ,çünki mutlu hoca uyardı ,
araç, grubu çıkış yapılacak yere çok hızlı bir tempoda götürmedi,bu bakımdan başta kaza olmadı
Bisiklet federasyonu başkanı buna bence dikkat etmeli ,her gran fondoda kesin olarak araç baştan grubu belli bir tempoda tutarak start noktasına belli bir hızda ulaştırmalı bu sürücülerin ısınması açısından yararlı,kısa mesafe yarışlarında en az 1 km bir ısınma turu araç gözetiminde olmalı

@Erdal Yılmaz
Buna dikkat etmemiştim. Hatta organizasyonun veloturk olduğuna dikkat etmemişim. Veloturk organizasyonlarında katılım bedelinin yardım için kullanıldığını biliyorum yoksa.

• Beğen
Tepkiler: omeryildiz
@Kudret Kurtcebe

Önceki mesajımda da dediğim gibi zamana karşı hiç derece tutarak bisiklet sürmedim fazlasıyla amatör biri olarak yorum yaptım. Siteyi takip ettiğim kadarıyla siz ve sizin gibi tecrübeli arkadaşlarımız var sitede. Bu tecrübelerini organizasyonun yetkili kurullarına iletebilir hatta iletmeli diye düşünüyorum.
Benim yorumdaki amacım yarışmacı isterse sabahlasın start noktasında eğer belli bir ortalamada değilse sürüşü kusura bakma kardeş sen acemisin lütfen arkaya denmeli. En azından ilk üç beş sıra bu şekilde yapılarak tecrübeli sürücülerin ön tarafta olmaları sağlanabilir. Teşekkürler..

@Kudret Kurtcebe
Çok ciddi rüzgar vardı. Sağdan soldan önden Tokatladı sürekli

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
Katılan arkadaşlara ne mutlu. Maalesef yaz başında niyetlenmeme rağmen katılamadım. Baska bir yarisa nasip kismet diyelim.

@tifosi
Bende kısa parkurdaydım. Yollar ovacık köyü mevki Cylcross tadında desen anlarımda enduro deyince çok abartılı olmuş. Enduro num kullanıldığı yer belli. Mtb parkuru. Parkur bozuk tamam ama enduroluk değildi

• Beğen
Tepkiler: tifosi
Enduro mu? :eek: Birgi - Çeşme arasını görenler 28 lastik ve karbon bisiklet istemişlerdir kesin. Eller bacaklar kafa bisiklet herşey soğuk mıcırlı asfalttan titredi. Çeşmeye kadar beynim zonkladı 40-45 km hızla gittik o ara ama gerçekten Ildır sonrası rampalardan daha eziyet vericiydi.

Organizasyon bence gayet başarılıydı. Paralar çocuklara gidiyorsa arkama bile bakmam. Emeği geçen herkese teşekkürler.

arkadaşlar tamam hepinizin bisikletleri değerli ancak benim aracımın ne günahı var.. lütfen bi daha olmasın :D

yer: 1.beslenme noktası
qJAGGW.jpg

diğer tarafta da 2 bisiklet dayalıydı..
kimseyi zan altında bırakmamak için numaralara ve yüzlere blur uyguladım ;)

@Türka¥ İşte buna sesli güldüm akşam akşam.

@sargonnasdunku yaristaki soguk asfalt sonrasi avuclarin hali.İniste ve sonrasi bayagi bir darbe almisiz.
723bdf9e4919bb11b794eff515bce74b.jpg

F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@tifosi
evet biraz ironi yaptım itiraf edeyim.. ;);) Ama çok bozuk bir yoldu . (Yada bana öyle geldi. Üstadlar cyclocros yolu diyorsa :()

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
@hashus1099
konuyu ben başlattım ve nereye aktarıldığını bilmediğim ve merak ettiğim için sordum, senden önce düzgünce cevaplamış arkadaşlar sağolsun, forumu ya da veloturk etkinliklerini yakından takip etmediğim için bu projeyi duymamış olmamda yanlış bi yan görmüyorum, "çocuklara bisiklet bağışlanmasını istemeyen" sence bunu biliyor olsaydım sorar mıydım, ve herhangi bi konuda soru yöneltirken ses çıkartırken sana mı sorulmasını bekliyorsun ? Kusura bakma ama bu yakın bi gelecekte olmayacak. Boş mezar bekçiliğinden bıktıysan zamanını daha yararlı işlere harcamanı, nal toplamanın hıncını saçmasapan bi şekilde çıkarmamanı tavsiye ederim. Ha birde alıntılama butonu var, kimin hakkında ne düşünüyorsan sorunu ona yöneltmen daha karakterli bi hareket olurdu. "ben lafımı ortaya söyledim beğenen alır, beğenmeyen bilmemne" tavrı da bi yerden sonra kabak tadı veriyor...

• Beğen
Tepkiler: televole2
@hayriünal

Esasında çeşme belediyesi bozuk yollara el atsa idi,bence iyi olurdu,tekirdağ belediyesi el atmış idi ,ama yetersizdi,etap 73 km idi.gazi köy sahil yolu berbat idi.en iyi yol güzergahı orhangazi ve bursa nilüfer yolu idi.sıcak asfalt paso.

@Kudret Kurtcebe

Kudret abi kesinlikle katiliyorum. Granfondo Marmara , Edirne ve Granfondo Cesme 100 km uzun parkura katildim.
Bursa'nin tadi bambaskaydi. Mukemmel yollardi. Edirne bile bol inisli cikisli olmasina ragmen Cesmeden iyidi. Yollarin %70 i soguk asfaltti neredeyse keskin virajlar bir yana micirli yollarin olmasi mahalle aralarindaki bozuk yollar ve mazgallarin uzerinin tedbirsizce rastgele kapatilmasi.
Her seye ragmen emegi gecenlere tesekkurler. Keyif aldim mi aldim, kazasiz belasiz bitirdim mi bitirdim bana bunlar yeter. 2018 yılında hedefim inşallah Uludag ve kartepe Tırmanışı olacak.

• Beğen
Tepkiler: tifosi
Kısa parkur 55+ kategorisinde Polatlı Bisiklet Grubu'ndan Mustafa Sevinçel 1. oldu.

9827c4c5-4c83-4371-93e6-70ae65942c6e.jpg
393bd7aa-f521-4930-9eaa-c3c776f84eb8.jpg

@hashus1099 gelmiyoruz zaten senin gibi patavatsizlarla ayni yarista ayni oksijeni soluma curetine bile girmeyiz. her tarafindan buram buram kibir akiyor, bir soluklan kendine gel. dunyayi kurtarmadin okyanusta bir damla bile degilsin.

Sanırım ruzgardan dolayı performans beklenenin altında olunca bu kuralları uygulamadılar sanırım :) yoksa supurgede yer kalmazdı :)

Geri