Scudo Sports

Granfondo yarışları katılım ücretleri

Sizce nasıl olmalı

• Eskiden ücretsiz olan bir şeyin git gide pahalaşması beni endişelendiriyor

• KM başı 50kr uygundur

• Fiyatlandırmalardan memnunum

• Yarışın bulunduğu şehir dışından gelenlere ücretsiz olsun

• Bedelsiz yarışların değeri böyle zamanlarda ortaya çıkıyor, hep desteklenmeli

• Toplam katılım
    51

Fatih.acar

Forum Demirbaşı
Tepki
1.114
İsim
Fatih
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Sevgili bisikletçiler, pek çoğumuz geçen hafta sonu koşulan Tekirdağ yarışı ile 2017 sezonlarımızı açtık, gün geçmiyor ki yeni bir yarışın haberi gelmesin. Artan amatör yarış miktarı her ne kadar mutluluk verici olsa da ne var ki arkadaş çevrelerimizde son zamanda ücretli yarışlara karşı artışta olan değişik düşünceler/tepkiler/yorumlar işitmeye başladık. Bedelsiz koşulan yarışların karşısında bedelli olan yarışların da kendilerine göre avantajları ve dezavantajları olduğu bir gerçek. Maalesef Marmara bölgesinde yaşayan bir grup olarak Uzak yarışlara katılabilmek için ulaşım+konaklama+katılım ücreti derken hatırı sayılır masraflar ile karşılaşmaya başladığımız gerçeği zaman zaman ayağımızı yorganımıza göre uzatmamız gereği ile bizi yüz yüze getiriyor. Bu spor maalesef çok ucuza yapılabilen bir spor değil. Beri yanda federasyonun harcırah yönündeki tutumlarının ve bu ücretli yarışlara yönelimin sporun gelişmesine ket vurduğunu hissediyoruz. Bu konunun çok insanı yakinen ilgilendirdiğini biliyoruz, ve bu fırsatla siz arkadaşlarımıza konu hakkındaki düşüncelerinizi sormak istedik.
Not: Yorum yaparken lütfen birbirimizi kırıcı söylemlerden kaçınalım.

Scudo
yarışlara katılanlar için yolların kapanması kumanya vs hepsi masraf . yolda yapılan yarış her zaman tehlikelidir. işi ticarete dökülmedi şimdiye kadar benim gördüğüm .

@Burak_Cakir yalnış düşünüyorsunuz yarışlarda bir dünya sponsor neden var? Bu tür giderleri karşılamak için katılım ücreti altında neden bisikletçileri soyuyorlar?

• Beğen
Tepkiler: Burak_Cakir
Ücret alımı yeterli sponsoral destek olmazsa yapılmalı bence. Çok uygun sembolik ücretlerde alınabilir ama 100 tl lere varan ücretle şahsen federasyon yarışları daha avantajlı oluyor.

Katilim ucretleri biraz daha dusmeli bence ben bile defalarca ycret yuzunden gitmedim. Birde yolu osu busu derken katilim ucreti kadar tutuyor

• Beğen
Tepkiler: Fatih.acar
en Güzel madde şıklardan "Başka Şehieden otobüs kendi Aracı ilen kişilerden Ucret alınmasın"

Seçeneklerden bir tanesi "Eskiden ücretsiz olan bir şeyin git gide pahalaşması beni endişelendiriyor". Gran fondolar ne zaman ücretsizdi ki?

• Beğen
Tepkiler: dnz ve MehmetAliB.
@Murat B. Aa olur mu canım, eskiden bir sürü ücretsiz granfondo vardı, hangisine katılacağımızı şaşırırdık, hatta bir keresinde haftada iki yarış denk geldi de yazı tura atmıştım

Beyler kendimizi kandırmayalım, önceden granfondo kelimesi dahi bilinmezdi. Böyle yurtdışında imkanı olanlar uçağa atlar yapıp gelir anlatırdı, biz de bu ne diyor diye dinlerdik. Birazcık araştırma yapan aslında granfondoların çoğunun ücretli olduğunu, Wiggle gibi dev sponsorlu yarışların dahi 100 dolar civarında olduğunu, organizasyonların çoğunun sosyal sorumluluk için değil de kar amaçlı yapıldığını bilir. Ha sen ücretin azlığını çokluğunu eleştirirsin orası ayrı.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Benim anlamadığım bir şey var, yanlışsam arkadaşlar düzeltsin.

Granfondo adı altında yapılan yarışlar, Bisiklet Federasyonu'nun düzenlediği yarışlardan bağımsız diye biliyorum. Yani Granfondo'ların amacı farklı.

Buna rağmen, neden bu kadar dert olduğunu anlayamadım. Sonuçta kimse kimseyi zorlamıyor. Bu yazımdan "fakirler ölsün yaşamasın" gibi bir çıkarım yapacak olan varsa, lütfen kendisini yormasın. Ne demek istediğim gayet net.

bence alınan ücretler makul (sadece velotürk fiyatlarını biliyorum ) ha uzak yerlerde olması sıkıntı olabilir ama istanbu'lda olsa adana'dakilere uzak olacak mesafede görceli birşey.Birde seçeneklerdeki km başına 50 krş nasıl hesaplandı merak ediyorum?

Ülkede o bu neden bu kadar pahalı diye şikayet edileceğine keşke alım gücümüz neden bu kadar kötü diye kafa yorup sorumlularından hesap sorulsa, sorunlarımıza çözüm üretmek için daha çok çaba sarf etmiş oluruz. (Mesajım genele yazılmıştır, başlık sahibi arkadaş üzerine alınmasın)

Geri