Scudo Sports

Gravel bisiklet sayfası

Bence ıyı tart. yakında ise dene. Ben o yuzden elımdekını sattım donusum yapmayıp boyunda uzarsa bıraz üzülürsün :) arkadas güzel bi acıklama yapmış ama yinede denemeye çalış. Ben mesela denedim 52 yı o yuzden 50 olur bana dıyorum daha düşuk kadroda olmadıgı için.
Ben de 52 yi denedim o iyi oldu ama duyduğum kadarıyla gravel bisikletleri bir boy ufak almak çok sıkıntı olmuyormuş

Scudo
Denemeden bisiklet alınmaz. Aynı boydaki insanlar arasında bile vücut oranları, esneklik, kilo, güç gibi farklar kadro boyu tercihini etkiliyor. Ayrıca farklı markaların ürünleri arasında da farklılıklar mevcut.

Yol bisikletinde 56cm kadro kullanırken, Bisan AllTrail gravel için 52cm uygun oldu. Cannondale Topstone almış olsaydım 54cm tercih ederdim. Carraro için muhtemelen 52cm olurdu ama kesinlikle almadan 55cm denerdim.

Özetle, iki kere ölçüp bir kere biçmek gerekiyor.

Başlıkta daha önce sormuştum ama cevap gelmedi, tekrar sorayım.

7500-8000 TL civarına Triban RC 520 almak mantıklı mı? Bu fiyat civarına bunu alma şunu al diyebileceğiniz öneriler var mıdır acaba? Yurtiçi Gravel fiyatları hakkında çok bilgim yok, fikir verebilirseniz sevinirim.

Bahse konu bisikletin linki:

(link)
Eğer Türkiye sınırları içinde yaşıyorsanız en yakın RC520 'nin olduğu ülke Yunanistan ve Bulgaristan. Model ilk çıkardıklarında yurt içindeki decathlon ile mail yolu ile iletişim kurdum ve belirli talep doğrultusunda geleceğini belirttiler o kadar insanı o model odaklamak da zor bir ihtimaldi. Sonuna gravel gelen bisikletin fiyatı uçuyor, bana göre rc520 gravel bisikletten ziyade endurance bir bisiklete daha yakın gerek lastik genişlik seçeneği gerekse geometri kadro tipi olarak. Boyunuz uçuk kaçık bir şey değilse Bisan listenizin başında gelebilir, tabi son fiyat artışı ile fiyatlar ne oldu bilmiyorum. Biraz bir araştırma yaparak daha net fiyat sonucuna ulaşabilirsiniz.

Ben de yaklaşık 70km yol gideceğim boy denemek için. Oradaki kişilerle konuşup soracağım hangi kadroyu almalıyım diye

Denemeden bisiklet almayın derim. Ben g2ler ilk olarak tiagra set ile çıktığında bulunduğum şehirdeki carraro mağazasına gidip görmek istedim. Bana uygun kadro boyu olmadığı bildiğim halde sordum e oradaki kişi inatla öyle bir kadronun bana büyük geleceğini 55 alamam gerektiği söyleyip durdu. Ellerinde o ara 55 karo vardı. 198 boyum var bazı bisikletin 58 kadrosunda bile omuzlarım ağrıyor. Şuan kullandığım bisiklet 60 kadro, yani bir başkasına tam geliyor diye denememezlik etmeyin derim. Herkesin konfor anlayışı ve sürüş pozisyonu farklı olduğu için size de farklı gelebilir.

(link) sıkma.kuvveti harici hidrolikle ayni mantık çalışıyor bence hidrolik isteyenleri üzmez tabi kalipere şırınga bağlıyıp onuda sti kolun altına takmakta mantıklı 😁

Buna benzer olarak aliexpress'ten tel çekip hidrolik basan fren takımı almıştım, hemen hemen buna benziyor. Benim aldığım şundandı, şuan işteyim eve geçince kendi aldığım satıcının linkini eklerim.
(link) Hatta bu modelinin orijinalini TRP firması yapmıştı.

@MakRo peki nasıl sizce memnun musunuz mekanikten farki ne

Vallahi çok kullanma fırsatı bulamadım ama hidrolik ile ilgisi olduğu söylenemez tel arada gevşiyor sıkmak ayar yapmak gerekiyor, mekanik frenden 1 tık iyiydi.
(link)

Dosyalar

• 1111.jpg
    1111.jpg
    62 KB · Okunma: 29
Son düzenleme:
@MakRo peki nasıl sizce memnun musunuz mekanikten farki ne

Denemeden bisiklet almayın derim. Ben g2ler ilk olarak tiagra set ile çıktığında bulunduğum şehirdeki carraro mağazasına gidip görmek istedim. Bana uygun kadro boyu olmadığı bildiğim halde sordum e oradaki kişi inatla öyle bir kadronun bana büyük geleceğini 55 alamam gerektiği söyleyip durdu. Ellerinde o ara 55 karo vardı. 198 boyum var bazı bisikletin 58 kadrosunda bile omuzlarım ağrıyor. Şuan kullandığım bisiklet 60 kadro, yani bir başkasına tam geliyor diye denememezlik etmeyin derim. Herkesin konfor anlayışı ve sürüş pozisyonu farklı olduğu için size de farklı gelebilir.
52 yi denedim ama 50 yi denemedim. 50 aldığımda sorun olacağını düşünmüyorum.

Satan abimizden üst borunun yerden yüksekliğini ölçmesini istemiştim 78cm imiş. Benim için gayet iyi, 52 kadroda 80cm gibiydi dururken hafif parmak ucumda yere basınca oluyordu. Bunda iki ayağım da yere tam basabilecek. Eğer şu 1-2 sene içinde birkaç cm daha uzarsam da sıkıntı olmaz gibi. İyice bir araştırayım yine de

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: osmancan71
52 yi denedim ama 50 yi denemedim. 50 aldığımda sorun olacağını düşünmüyorum.

Satan abimizden üst borunun yerden yüksekliğini ölçmesini istemiştim 78cm imiş. Benim için gayet iyi, 52 kadroda 80cm gibiydi dururken hafif parmak ucumda yere basınca oluyordu. Bunda iki ayağım da yere tam basabilecek. Eğer şu 1-2 sene içinde birkaç cm daha uzarsam da sıkıntı olmaz gibi. İyice bir araştırayım yine de
En azindan su asagidaki yada benzeri sitelerden kendi olculerinizi girip kabaca uygun olup olmadigini, size hangi olculerin uygun olacagina bakabikirsiniz. (link)

• Beğen
Tepkiler: MakRo
En azindan su asagidaki yada benzeri sitelerden kendi olculerinizi girip kabaca uygun olup olmadigini, size hangi olculerin uygun olacagina bakabikirsiniz. (link)
368143AC-91E9-4A9F-B06B-C45A6BD21C7E.jpeg
böyle bir sonuç çıktı ancak o 2cm leri anlayamadım

Max standover height 79 çıkması 50 kadro için iyi,
53 kadro çıkması malum
Çok hatalı çıkmış çoğu değer yanlış

Max standover height 79 çıkması 50 kadro için iyi,
53 kadro çıkması malum
Çok hatalı çıkmış çoğu değer yanlış
Evet bir yerlerde bir hata var ama nerede bilemiyorum. Effective top tube rakamini da alsaniz aslinda bir cok acidan isinizi gorur. 50 yada 52 kadroda 44 gidon gelir mi ondan da emin degilim.

• Beğen
Tepkiler: Burak Altaç
Ben sizin teklif ettiğiniz 6800 üstünden alacaktım
Ya 52 istiyorum aslında ama yok yani satan yok
ben direk 6700 teklif ettim 6800 de buluştuk ilk 7 dedi :D ama 100 tl içinde vazgeçmeyi düşündüm :) gerçektende binmemiş olması kabul etmeme sebep oldu :D 300 tl civarıda yol masrafım olacaktı.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
En sonunda almaktan vazgeçip yazın motor alacağım o olacak...
Bu iş beni çıldırtıyor. Tam almaya karar verdiğimde boy değişikliği yapma gereği duydum.
Bence 50 de olurdu ama biraz uzarsam sıkıntı olur mu diye düşünüyorum

En sonunda almaktan vazgeçip yazın motor alacağım o olacak...
Bu iş beni çıldırtıyor. Tam almaya karar verdiğimde boy değişikliği yapma gereği duydum.
Bence 50 de olurdu ama biraz uzarsam sıkıntı olur mu diye düşünüyorum
1.77 boy 50 cm çok ufak kalır. 53 - 54 uygun olur yaşın da boy uzamasına müsait zaten . 55 cm bile olur

Geri