Scudo Sports

Gravel bisiklet sayfası

Hocam selamlar. Arkadaki goat için bir soru sorayım size. İnternette ve jant üstünde jant ile ilgili bir bilgi bulamadım, 622x17c vs gibi. Bu janta 25mm lastik takılabiliyor mu? Teşekkür ederim.
Öyle diye biliyorum şu anda bisikletin yanında değilim eve geçince bakar atarım.

• Beğen
Tepkiler: yilmaz_burak
Scudo
@catma teşekkürler. Bu bisiklete göre düşük bir göbek olmuş ama dağ serisi olduğundan sağlamdır diye düşünüyorum.
@tunahankayak bu modelde trainer jantı olarak disk frenli olmayan bir jant kullansak problem olur mu? Takılır mı?

@catma teşekkürler. Bu bisiklete göre düşük bir göbek olmuş ama dağ serisi olduğundan sağlamdır diye düşünüyorum.
@tunahankayak bu modelde trainer jantı olarak disk frenli olmayan bir jant kullansak problem olur mu? Takılır mı?
Bir problem olacağını zannetmem ama kalpere plastik balata sabitleyici takmanı öneririm.

Herkese merhaba, yakin zamanda hirsizlardan nasibini almis biri olarak yeni bir bisiklet arayisindayim. Genellikle yolda kullanacagim ve performanstan cok konfor ariyorum. Uzun turlarda duzenlemeyecegim. Aslinda endurance tarzi yol bisikletlerini incelerken, gravel modelleri ve bu baslik dikkatimi cekti. Dag bisikletine yakin gravel modelleri yerine nispeten yol bisikletine yakin modelleri dusunuyorum. Scott Speedster 20 Gravel disc (2019) ve Scott speedster 10 arasinda kaldim. Frenler, arka disli oranlari, ve lastik kalinliklari haricinde ikisi de ayni kadro geometrilerine ve 105 yol komponentlerine sahip.

Karar vermeden once sizlerin de fikirlerini almak isterim. Bu sekilde baska modeller var midir?

@Gkarinca

Öncelikle geçmiş olsun diyelim. Memlekette genellikle yaptığı yapanın yanına kar kalıyor ama belki bir umut bulunur bisikletiniz.

Gravel sınıfı bisikletler yolda da rahatlıkla kullanılabilir tabiki, fakat arazi şartlarına uyumlu olmaları için güçlendirilen yapıları sebebiyle eşdeğer özellikte bir yol bisikletine göre ağırlık dezavantajına sahipler. Eğer sadece yolda kullanacaksanız endurance sınıfı bir yol bisikleti amaca daha iyi hizmet edecektir.

Araziye de girerim derseniz Scott Speedster dışında Canyon Grail AL 7.0 modelini önerebilirim. Kadro geometrisi olarak yol bisikletine daha yakın olduğu için size daha uygun olabilir, üstelik gravel serisi olmasına rağmen 9 kg gibi bir ağırlığa sahip.

Son günlerde bikepacking çantaları bakıyorum. Özellikle sele altı heybe modellerine. Fakat fiyatlar çok çok yüksek kalıyor ya, bir çantaya o kadar bütçe ayırmak inanın üzecek yani. Hem seçenek az, hem pahalı. Yurt dışından bakıyorum, 30-40 dolara güzel çantalar var. Onu da kur farkı+kargo derken yine oluyor 300-400 liralar. Yurtdışında da öyle kimse uğraşmamış, gerçi 30-40 birim fiyata olsa bende uğraşmazdım. Neyse aklımda şöyle bir fikir var. Hatta üstünkörü denemiştim bir ara ama vazgeçmiştim. Fiyatları görünce tekrar uğraşmaya değer gibi geldi.

Yapmak istediğim şey şu; Sırt çantasını monte edip kullanmak. Bunun için deneme amaçlı sırt çantamı fotolardaki gibi bağladım. Evde kullanmadığım kumaş kemerler ile şekildeki gibi sabitledim. Aklıma yattı bu yöntemle kullanmak.

Gerçekte şu şekilde olacak: Ölçü olarak 20lt'lik bir çanta alıp, fotolarda kemerle sabitlediğim şekile uygun bir biçimde cırt bant alıp dikmek. 2 yandan bağlama ve 1 adet dikine bağlamayla 3 noktadan iyice sıkıp bağlayınca sağlam olur diye düşünüyorum. Bana olur gibi geldi sizlerin de fikrini almak istiyorum, ne dersiniz?

IMG_20201120_133410x.jpgIMG_20201120_133559x.jpgIMG_20201120_134729x.jpg

@bayihtiyar merak ettiğim için soruyorum bikepackingi hangi amaçla yapacaksınız ? Çantaların içinde ne olacak ?

@bayihtiyar yine de düşünürseniz bu çanta(lar) epey kaliteli fiyatına göre. Ben 18L lik siyah olanını almıştım. Kanalda da tanıttım .

(link)

@Superevo
uzun tur için değil, günü birlik gezi için kullanacağım. Mevsim geçişlerinde kullanmak için yedek giysi, ilave termos gibi şeyler

@TatanQa_tr
Gördüm bu modeli, güzel bir çanta fakat bütçemin üzerinde malesef. Teşekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
@Sadettin Z.

Kamera kayitlarini inceledim ama pek bir sey cikmadi ben de cok ugrasmadim dediginiz gibi yapanin yanina kalma ihtimali oldukca fazla. Ne diyeyim saglik olsun...
Onerdiginiz bisiklet gercektende hafif listeme aliyorum ama TR de satis yapan bir site/bayi goremedim.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Gkarinca

Canyon bayi aracılığıyla değil doğrudan satış yöntemi ile çalışıyor. Bu sayede fiyat performans oranı hayli yüksek oluyor. Özellikle Almanya'daki fabrikada elden teslim alıp yanınızda getirme imkanı varsa çok daha avantajlı olabiliyor.

çok beğendim bisikletinizi. çantaların modelini veya linkini paylaşırsanız çok memnun olurum
Teşekkür ederim. Soldaki çanta decathlonun btwin marka çantası. İçine yedek iç lastik, alyan seti, yama seti gibi ihtiyaçları koyuyorum.
Öndeki heybe de şok market :) üstte telefon yeri var, iki yanını da çanta olarak kullanabiliyorsunuz. Kısa turlarda yedek tişört bile alıyor 👍 onun yanında cüzdan, anahtar, küçük bir de kilitli zincir taşıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Taiyo
Arkadaşlar Goat 2.0 kullanan varmı acaba veya bilgi sahibi arkadaşlar suanki durumda 5500tl ye alınabilirliği nedir acaba 2021 yılında %20-%30gibinl bi zamdan söz ediliyor bi an önce almayı düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: kaydogdu
Teşekkürler her seferinde farklı bı sorun görünce harbiden bu markadan soğuyorum bunu gördüğüm iyi oldu
Sorunlar her markada olabilir doğaldır sonuçta fiyatı belli ucuz mal,

Ancak bu hatalar için hızlı çözümler üretmesi gerekir markanın eğer bir mal satıyorsan ve arkasında durursan o mal alınır diyecektir herkes, aksi takdirde sosyal medyada sürekli sorunlardan bahsedilmesi gibi konular görmek üzücü.. Hele ki Türkiye’nin ilk aluminyum kadro üreticisiyiz diye sektöre dalan bir şirket için kötü izlenimler.. Bu izlenimi düzeltmeleri çok uzun sürecek.

• Beğen
Tepkiler: Smhcetinkaya
Arkadaşlar Goat 2.0 kullanan varmı acaba veya bilgi sahibi arkadaşlar suanki durumda 5500tl ye alınabilirliği nedir acaba 2021 yılında %20-%30gibinl bi zamdan söz ediliyor bi an önce almayı düşünüyorum
Merhaba malum fiyatlar belli olduğundan bende bütçeme uygun olan goat 1.0 ı almıştım. İlk aldığım zamanlar kadroya güvenememiştim yinede bir sıkıntı çıkarmaz herhalde diyerek sürüyordum ta ki ''GOAT 2.0 SORUNLAR'' başlığındaki maşa sorununu keşfedene kadar. O gün bu gündür aldığıma pişmanım. Size tavsiyem bence hiç corelliye bulaşmayın.

Merhaba malum fiyatlar belli olduğundan bende bütçeme uygun olan goat 1.0 ı almıştım. İlk aldığım zamanlar kadroya güvenememiştim yinede bir sıkıntı çıkarmaz herhalde diyerek sürüyordum ta ki ''GOAT 2.0 SORUNLAR'' başlığındaki maşa sorununu keşfedene kadar. O gün bu gündür aldığıma pişmanım. Size tavsiyem bence hiç corelliye bulaşmayın.

Hocam bende almıştım dün ulaştı elime goat 1.0 iademi etsem acaba ? Henüz paketini açmadım kutusunda duruyor.

Geri