Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gres yağı önerisi?

Scudo
@Kerim BEŞER hocam gümrüğe takılması mesele değil de kargo ücreti gresin fiyatından yüksek:) onu nasıl hallettin:) Ya da halledebildin mi?:)

Ben de yıllarrca normal gres kullandım. Akmaz ve uzun süre dayanır diye.
Ama çok fena toz topluyordu ve temizlemesi zor oluyordu.

En sonunda Shimano zincir yağı aldım.
Zincire çok az bir şey sadece birkaç dişliye birer damla damlatıp tüm vitesleri turlatıp yağı yaydırıyorum.
Hepsi bu kadar.

Fazla yağlamak yağın akması ve bisikleti kirletmesine neden oluyor.
Bu nedenle küçük bir kutu yıllarca yetecek :)

• Beğen
Tepkiler: Atas
Dün bisiklet zincirini ve dişlileri ıslak mendil ile temizledim.
En pis kısım arka aktarıcıdaki gerdirme dişlileri idi.
Ayrıca zincirin iç kısmındaki minik makaralar da iyice çamur gibiydi. Sanırım bunlar akıcılığı olumsuz etkiliyor?

Bisikletin performansı akıcı değildi zaten. Kötü durumda olduğunu ve yağın çamurlaşmasının performansı etkilediğini farketmiştim.
Ayrıca zincir sesi de artmıştı.

Shimano yağ ile zincir her dişli üzerindeyken 2şer damla damlatıp, pedala bir tur yaptırıp, vites değiştire değiştire güzelce yeterli miktarda yağladım. 2 damladan fazlası akıyor çünkü.
Neyse 1 saatlik temizlikten sonra 1,5 saatlik tura çıktım.
Zincir sesi yok
Çıkamadığım yokuşları çıktım
Ortalama hızım 1,5 km/h arttı.?

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: erman35
Merhaba, bisikletimin pedal, vb. gibi bölgeleri için gres yağı arıyorum. Bu yağlardan da pek anlamadığım için sizlere danışmak istedim. :D (link) sizce bu gres yağı uygun mudur? Pedalımı takacağım fakat bu kısmın mevcut yağının oldukça azaldığını farkettim, pedal kaynaması,vb. gibi bir durum yaşamamak için yağlamadan pedalı takmak istemedim.

Kendi sitesindeki tanımında da böyle bir bilgi var: "Üstün kaliteli baz yağlar ve katıklar kullanılarak üretilen, kalsiyum sabunlu genel amaçlı grestir. Ağır olmayan şartlarda çalışan, çalışma sıcaklığının yüksek olmadığı orta ve yüksek devirli rulmanlarda, düşük devirli düz yataklarda, şasi yağlamalarında kullanılır. " "Yüksek Performanslı Genel Amaçlı Yağlama Gresi" de yazıyor.

Merhaba, bisikletimin pedal, vb. gibi bölgeleri için gres yağı arıyorum. Bu yağlardan da pek anlamadığım için sizlere danışmak istedim. :D (link) sizce bu gres yağı uygun mudur? Pedalımı takacağım fakat bu kısmın mevcut yağının oldukça azaldığını farkettim, pedal kaynaması,vb. gibi bir durum yaşamamak için yağlamadan pedalı takmak istemedim.

Kendi sitesindeki tanımında da böyle bir bilgi var: "Üstün kaliteli baz yağlar ve katıklar kullanılarak üretilen, kalsiyum sabunlu genel amaçlı grestir. Ağır olmayan şartlarda çalışan, çalışma sıcaklığının yüksek olmadığı orta ve yüksek devirli rulmanlarda, düşük devirli düz yataklarda, şasi yağlamalarında kullanılır. " "Yüksek Performanslı Genel Amaçlı Yağlama Gresi" de yazıyor.
900 gram gres yağı sizin için abartı. Eğer en iyi performansı istiyor iseniz bisiklet parçaları için üretilen greslerden kullanmanız sizin için daha sağlıklı olur. Örneğin shimano. 125 gramı bile size uzun süreler yeterli olacaktır.

900 gram gres yağı sizin için abartı. Eğer en iyi performansı istiyor iseniz bisiklet parçaları için üretilen greslerden kullanmanız sizin için daha sağlıklı olur. Örneğin shimano. 125 gramı bile size uzun süreler yeterli olacaktır.
Teşekkür ederim hocam. Shimano'nun 2 tip yağı gözüküyor. Bunlar arasında bir fark mı peki? (link) (link)

Teşekkür ederim hocam. Shimano'nun 2 tip yağı gözüküyor. Bunlar arasında bir fark mı peki? (link) (link)
Adı shimano olunca fiyatı 10 kat oluyor.Pedal takmak için bahsettiğiniz yağ uygundur. Fiyatı da sizi üzmez. Ben yeşil renkli olanını tercih ediyorum .

Adı shimano olunca fiyatı 10 kat oluyor.Pedal takmak için bahsettiğiniz yağ uygundur. Fiyatı da sizi üzmez. Ben yeşil renkli olanını tercih ediyorum .
Teşekkür ederim hocam.:harika:

Geri