Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gres yağı seçimi

Emre Özhan

Forum Demirbaşı
Tepki
860
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
arkadaşlar gres yağı alıcam kararsız kaldım
suya dayanıklı sarı gresmi
(link)
kauçuklu yeşil gresmi
(link)
kırmızı gresmi
(link)

kullanacagım yerler furc takımı göbekler (pedal göbekleri dahil) teller
sizce hangisi

Scudo
3gres te aynı, ve fiyat çok iyi
bisiklete fazlasıyla yeterli özellikte 3 gres te

daha kaliteli istersen skf gres var
(link)

Ben kauçuklu gres(yeşil) kullanıyorum. Yukarıdaki greslerden sarı ve yeşil olanı tercih edebilirsin.

Emre bey, gres yağında alacağınız ürün yağlama amaçlı olacağı için çok fark etmeyecektir. Benim işim bizlerin kullandığı birçok ürünün bölge temsilciliği, bu noktada havalar çok sıcak olduğunda yaşanan ufak bir sorun ise gresin sıcak temmuz ağustos aylarında damlaması ve yine ilave etmek istediğin eğer ellerinizi kirletmekten korkmuyorsanız bu şekilde gres kullanabilirsiniz ama yok daha titiz çalışmak istiyorum derseniz sıvı gres almanız. Gazlı ürün olduğu için püskürtme özelliği sayesinde rahatça kullanırsınız.

• Beğen
Tepkiler: Emre Özhan
acaba kauçuklu alsam dayanıklılık açısından (pedalların iç tarafı ve arka göbeğin ruble tarafı gres çabuk eriyor) bu seferde yogun gelip direnç oluştururmu

Yoğunluğu açısından oluşacak direnç çok büyük bir fark oluşturmaz. Ben zincir ve göbeklerde sıvı gres kullanıyorum, amortisörün dış yüzeyi yani parlak kısmında ve pedal göbeği gibi kapalı yerlerde yağlayıcı sprey (fren kol aksamı gibi) ve genel temizliğe başlamadan öncede bütün yağlı aksamları balata spreyi ile temizliyorum.

• Beğen
@Emre Özhan Bunu ben de merak etmiştim, kauçuklu yeşil gresi ilk aldığımda.Acaba göbek dönüş direnci artarmı diye?

• Beğen
Dun sari gres soylemistim sonra adam aradi elimizde yok ayni miktar baska marka gonderelimmi daha kaliteli diye olur dedim bugun geldi (biraz daha pahali olan urunu gondermisler)
P_20170228_151631.jpg P_20170228_151645.jpg P_20170228_151721.jpg

• Beğen
Tepkiler: Metcansen
@avare Gres yağlarının zincir, ruble gibi açık sistemlerde kullanılması pek önerilmiyor. Çok fazla kir-toz topluyorlar bu şekilde kullanımda.

Benim tavsiyem SKF rulman gresi olacak. Kendi bisikletimde jant göbeklerindeki rulmanlarda, orta göbekte, furç takımının yağlanmasında uzun zamandır bu gresi kullanıyorum. Su itici özelliği sayesinde dayanımı daha fazla ve uzun ömürlü. Sözünü ettiğim parçaları senede bir defa temizleyip yeniden greslemem kafi geliyor.

@Mehmet Altuğ yağlayıcı özelliği olan bütün ürünler, özelliğini yitirmediği sürece zaten suyu iter. Sıvı gres önerme nedenim pratik olması, toz tutmaya gelincede her yağ toz tutar, sadece kullandığınız alanın ne kadar toz ile temasta olduğu önemlidir. Aslen zincir spreyinin toz tutma durumu, grese göre daha azdır ama oda toz tutar. Birde ben her hafta temizleme ve yağlama işlemi yapıyorum bisikletime. Bütün yağlı aksam balata spreyi ile temizleniyor ve tekrar yağlanıyor.

• Beğen
Tepkiler: Metcansen
Bugün rulman gresini orta göbekteki bilyelerde denedim . Önceden kırmızı renkte kauçuk gresi kullanıyordum pedal dönmüyordu , sürtünmeyi azaltmıyordu sanki 3-4 ay sonra gres yok oluyordu.
Rulman gresi rengi sarı sürdüğünüz yere yapışıyor . Sürtünmeyi sıfıra indirdiğini hissediyorsunuz . Sürüş esnasında pedalın yumuşacık olduğunu hissettim . Pedala yüklenince yumuşacık göbeğin aktığını hissediyorsunuz.

Ben Shimano nun yeşil renkli gresini kullanıyorum. Çok güzel tavsiye ederim. Ama arkadaşların da dediği gibi sadece gobek, rulman gibi yerlerde kullanmak lazım.

Ben Shimano nun yeşil renkli gresini kullanıyorum. Çok güzel tavsiye ederim. Ama arkadaşların da dediği gibi sadece gobek, rulman gibi yerlerde kullanmak lazım.
Çok para . Çok güzel . Çok para .

@MAERKEK yapacak bir şey yok ? Bisikletlerimiz de çok güzel, çok para ?
Güzelde lakin 7 senedir üstündeyim . Bilyeli tip benimki aşırı pahalıya değmez . 18.5 liraya rulman gresi miss . Baya bi elden geçmesi lazım şimdilik yürüsün yeter diyorum

@MAERKEK bende de bilyeli tip tüm akşamlar. Malum, 70-80 model. Ama zevkler ve renkler tartışılmaz ?

Fabrika kullanılan gres şunlar mı acaba seffaf sarı renklı olan?

(link)

(link)

Genel kullanım amaçlı üretilen, NLGI 2 sertlik seviyesinde ve lityum sabunlu tüm gresleri gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Zamanında 1 kg'lık SHELL GADUS S1 V160 2 almıştım, bisikletin her yerinde onu kullanıyorum.
Furş takımı ve göbekler gibi hareketli aksamlar dışında; pedal ve orta göbek vidaları gibi paslanıp kaynamasını istemediğiniz yerlere sürmenizi de şiddetle tavsiye ederim.

Bence özellikle bisiklet için üretilen shimanonun gres yağlarını kullanmakta fayda var çünkü çoğu gresin kullanım amacı farklı olabiliyor örneğin kauçuklu veya kauçuksuz vb

Geri