Yahu, ben anlamıyorum. Herkesin yakındığı ve baya baya pislik niteliğinde gruplar var. İşte, teker patlar durmaz efendime söyleyeyim boş muhabbet yapar ya da bisiklet üstünde nasıl olacaksa kız kovalar. E abi bisikletforum'dayız. Buradaki herkes bir grupla sürüyor. Yani herkesin potansiyel olarak bu insanlar olma olasılığı var ama herkes temiz, burada olmayan adamlar tü kaka. Bu kadar tü kaka insan var ama hiçbiri bisikletforum'da değil öyle mi? Herkes biraz kendine baksın.
Onun dışında bu kadar duygusal olmayın ya. Yok arada 2-3 KM fark var, konuşmuyorlar, selam vermiyorlar falan. Size ne abi? Kendi işinize bakın siz. Sanki kişi bisiklet dışında iletişim kurduğun bir insan da sana karşı bir sorumluluğu varmış ve onu yerine getirmiyor da trip atıyorsun gibi davranma. Zaten 80-90 kişilik sürüşte kimin mekanik sorunuyla ilgileneceksin? 1. kişi ile 90. kişi arasında zaten kafadan 1 KM fark olur, grubun yarısı 5 KM önde sürüyor diye niye kendi kendine gönül koyuyorsun? Profesyonel pelotonda bile 80-90 kişi nadiren bir arada sürüş yapıyor. Grup sürüşü olsun olsun 15 kişi olsun, 15'i aşarsa o artık biraz keyfi bir etkinliğe dönüşür bence.
Bu kadar duygusal olmamanız lazım, tekrar söylüyorum. Bu duygusallıkla hiçbir yere varamazsınız. Beraber bisiklet sürdüğünüz insanlara sinirlenip, sorunu yüzüne karşı konuşmak varken gelmiş burada sinirli sinirli yazıyorsunuz. Dedikodudan bir farkı yok bunun, kişileri tanımıyoruz sadece.