saygin123
Üye
- Tepki
- 1
- İsim
- Saygın B
- Başlangıç
- 2019—20
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Evet arkadaşınız yollayabilir ancak Almanya'da bir adrese sipariş vereceğiniz için Türkiye'de görüntülediğiniz fiyatın %19 fazlasını (KDV'li fiyatı yani) ödersiniz sipariş verirken. Bunun üstüne ürün Türkiye gümrüğüne girdiğinde %18 gümrük vergisi de burada ödersiniz. Yani ürüne kabaca sitede listelediğiniz fiyattan %40 fazla ödemiş olursunuz toplamda. Bir de kargo ile gönderim ücreti var tabii.Selamlar , Bu konuyu ben de merak ediyorum. Shimano group set alacağım Almanya'dan ama bildiğiniz gibi yurt dışı sitelerin gönderimi yasak artık. Almanya'da yaşayan bir arkadaşım vesilesiyle alıp ordan kargo ile hediye gibi Türkiye'ye göndersek gümrükten geçer mi ?
Teşekkürler evet ben de gördüm onu wiggle ve merlin İngiltere bazlı sitelerden alabiliyoruz sanırım ama orda da parça kalmamış. Baya eksikler var@saygin123 Wiggle dan gönderim var. Sorun olacağını düşünmüyorum.
Evet arkadaşınız yollayabilir ancak Almanya'da bir adrese sipariş vereceğiniz için Türkiye'de görüntülediğiniz fiyatın %19 fazlasını (KDV'li fiyatı yani) ödersiniz sipariş verirken. Bunun üstüne ürün Türkiye gümrüğüne girdiğinde %18 gümrük vergisi de burada ödersiniz. Yani ürüne kabaca sitede listelediğiniz fiyattan %40 fazla ödemiş olursunuz toplamda. Bir de kargo ile gönderim ücreti var tabii.
Selamlar , Bu konuyu ben de merak ediyorum. Shimano group set alacağım Almanya'dan ama bildiğiniz gibi yurt dışı sitelerin gönderimi yasak artık. Almanya'da yaşayan bir arkadaşım vesilesiyle alıp ordan kargo ile hediye gibi Türkiye'ye göndersek gümrükten geçer mi ?
Selamlar , Bu konuyu ben de merak ediyorum. Shimano group set alacağım Almanya'dan ama bildiğiniz gibi yurt dışı sitelerin gönderimi yasak artık. Almanya'da yaşayan bir arkadaşım vesilesiyle alıp ordan kargo ile hediye gibi Türkiye'ye göndersek gümrükten geçer mi ?
Tam anlayamadım kargo ile yurtdışından Türkiyeye hediye yollanmıyor mu?Hızlı kargo yoluyla hediyelik eşya yoktur.
Yolcu beraberi 430 Euroya kadar hediyelik eşya getirilebilir.
Eğer getireceğiniz eşyaya faturasını koymazsanız eşyanın değerini gümrük belirler.
Hızlı kargo ile alışverişte;
eşyanın 1500 euro ve 30 kg ı geçmemesi lazım
bu kapsamdaki eşyada maktu vergi ödeyerek ülkemize getirebilirsiniz. AB ülkelerinden %18 diğer ülkelerden % 20 vergi ödenmesi gerekiyor.
PTT 80 krş damga vergisi, 8 tl civarı gümrüğe sunum ücreti alıyor.
Bu ücretlerin hepsini hızlı kargo firması adresinizde eşyayı size teslim ederken alıyor.
Kargo ile yurtdışından eşya yollanabiliyor.Tam anlayamadım kargo ile yurtdışından Türkiyeye hediye yollanmıyor mu?
Arkadaşı yollarken dolduracağı gümrük faturasına ne yazarsa o fiyat üzerinden Türkiye vergi alır. Dolayısıyla sizin dediğiniz gibi %40 fazla ödemiş olmaz. Çok değil daha 8 gün önce içinde bilgisayar, tablet, çocuk kıyafeti, ayakkabı vb şeyler bulunan 18 kilo ağırlığında kargo yolladım. Kargonun içeriği 1000 euronun üzerinde ama ben gümrük faturasına düşük bir rakam yazdım ve ailemin ödediği vergi 198 TL.Evet arkadaşınız yollayabilir ancak Almanya'da bir adrese sipariş vereceğiniz için Türkiye'de görüntülediğiniz fiyatın %19 fazlasını (KDV'li fiyatı yani) ödersiniz sipariş verirken. Bunun üstüne ürün Türkiye gümrüğüne girdiğinde %18 gümrük vergisi de burada ödersiniz. Yani ürüne kabaca sitede listelediğiniz fiyattan %40 fazla ödemiş olursunuz toplamda. Bir de kargo ile gönderim ücreti var tabii.