Scudo Sports

Gümrük sorunu

Selamlar , Bu konuyu ben de merak ediyorum. Shimano group set alacağım Almanya'dan ama bildiğiniz gibi yurt dışı sitelerin gönderimi yasak artık. Almanya'da yaşayan bir arkadaşım vesilesiyle alıp ordan kargo ile hediye gibi Türkiye'ye göndersek gümrükten geçer mi ?

Scudo
@saygin123 Wiggle dan gönderim var. Sorun olacağını düşünmüyorum.

• Beğen
Tepkiler: saygin123
Selamlar , Bu konuyu ben de merak ediyorum. Shimano group set alacağım Almanya'dan ama bildiğiniz gibi yurt dışı sitelerin gönderimi yasak artık. Almanya'da yaşayan bir arkadaşım vesilesiyle alıp ordan kargo ile hediye gibi Türkiye'ye göndersek gümrükten geçer mi ?
Evet arkadaşınız yollayabilir ancak Almanya'da bir adrese sipariş vereceğiniz için Türkiye'de görüntülediğiniz fiyatın %19 fazlasını (KDV'li fiyatı yani) ödersiniz sipariş verirken. Bunun üstüne ürün Türkiye gümrüğüne girdiğinde %18 gümrük vergisi de burada ödersiniz. Yani ürüne kabaca sitede listelediğiniz fiyattan %40 fazla ödemiş olursunuz toplamda. Bir de kargo ile gönderim ücreti var tabii.

@saygin123 Wiggle dan gönderim var. Sorun olacağını düşünmüyorum.
Teşekkürler evet ben de gördüm onu wiggle ve merlin İngiltere bazlı sitelerden alabiliyoruz sanırım ama orda da parça kalmamış. Baya eksikler var :(

Evet arkadaşınız yollayabilir ancak Almanya'da bir adrese sipariş vereceğiniz için Türkiye'de görüntülediğiniz fiyatın %19 fazlasını (KDV'li fiyatı yani) ödersiniz sipariş verirken. Bunun üstüne ürün Türkiye gümrüğüne girdiğinde %18 gümrük vergisi de burada ödersiniz. Yani ürüne kabaca sitede listelediğiniz fiyattan %40 fazla ödemiş olursunuz toplamda. Bir de kargo ile gönderim ücreti var tabii.

Aaa ben öyle düşünmemiştim Almanya'da vergisini ödediğim için ve Türkiyeye gelirken faturasıyla değil de direk hediye olarak kabul edilebilir mi diye düşünmüştüm. Anladım o zaman, evet kargoyu da hesaba kattım bir vergi kadar da ordan olucak ama yine karlılık var parça bulunmadığını düşünürsek :( . Ama bir %18 de TR'de ödemek tabi çok mantıklı olmaz. Çok teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: BveP

Dosyayı ekleyemedim ama şu link faydalı olabilir belki.

(link)

• Beğen
Tepkiler: saygin123

Hızlı kargo yoluyla hediyelik eşya yoktur.
Yolcu beraberi 430 Euroya kadar hediyelik eşya getirilebilir.
Eğer getireceğiniz eşyaya faturasını koymazsanız eşyanın değerini gümrük belirler.

Hızlı kargo ile alışverişte;
eşyanın 1500 euro ve 30 kg ı geçmemesi lazım
bu kapsamdaki eşyada maktu vergi ödeyerek ülkemize getirebilirsiniz. AB ülkelerinden %18 diğer ülkelerden % 20 vergi ödenmesi gerekiyor.
PTT 80 krş damga vergisi, 8 tl civarı gümrüğe sunum ücreti alıyor.
Bu ücretlerin hepsini hızlı kargo firması adresinizde eşyayı size teslim ederken alıyor.

Hızlı kargo yoluyla hediyelik eşya yoktur.
Yolcu beraberi 430 Euroya kadar hediyelik eşya getirilebilir.
Eğer getireceğiniz eşyaya faturasını koymazsanız eşyanın değerini gümrük belirler.

Hızlı kargo ile alışverişte;
eşyanın 1500 euro ve 30 kg ı geçmemesi lazım
bu kapsamdaki eşyada maktu vergi ödeyerek ülkemize getirebilirsiniz. AB ülkelerinden %18 diğer ülkelerden % 20 vergi ödenmesi gerekiyor.
PTT 80 krş damga vergisi, 8 tl civarı gümrüğe sunum ücreti alıyor.
Bu ücretlerin hepsini hızlı kargo firması adresinizde eşyayı size teslim ederken alıyor.
Tam anlayamadım kargo ile yurtdışından Türkiyeye hediye yollanmıyor mu?

Tam anlayamadım kargo ile yurtdışından Türkiyeye hediye yollanmıyor mu?
Kargo ile yurtdışından eşya yollanabiliyor.
O eşyayı yurtdışından bir firmadan hızlı kargo ile getirmeniz ya da bir tanıdığınızın yollaması arasında bir fark yok.
firmadan alırsanız eşyanın faturası olur, bir tanıdığınız gönderirse ve faturası olmazsa eşyanın değerini gümrük tespit eder
faturası ya da takdir edilen kıymet üzerinden tek ve maktu vergi alınır.

Arkadaşı yollarken dolduracağı gümrük faturasına ne yazarsa o fiyat üzerinden Türkiye vergi alır. Dolayısıyla sizin dediğiniz gibi %40 fazla ödemiş olmaz. Çok değil daha 8 gün önce içinde bilgisayar, tablet, çocuk kıyafeti, ayakkabı vb şeyler bulunan 18 kilo ağırlığında kargo yolladım. Kargonun içeriği 1000 euronun üzerinde ama ben gümrük faturasına düşük bir rakam yazdım ve ailemin ödediği vergi 198 TL.

Screenshot_2021-03-05 Arama Sonuçları - PTT Gönderi Takip.png

Çok teşekkürler çok açıklayıcı oldu. Tabi ordaki görevli anlarsa bunlar groupset biz de bisikletçiyiz hemen bakalım internetten diye değiştirme olasılığı da var sanki :)

Geri