Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gümrük vergisi ödeme

@Kadir Ahmet Yılmaz
sorun yok. chain'in sahibi wiggle, şirket olarak wiggle diye geçer. chain ptt ile göndermiyor. skynet adlı firma ile gönderim yapıyor. skynet'e gümrük vergisi ödemesini gönderdiğin zaman paketi sürat kargoya veriyorlar ve evinize geliyor.

Scudo
@Kadir Ahmet Yılmaz

Ödemeyin. 29 Euro gümrüğe takılmaz. sadece %18 KDV tabi olur. Onu da paketi size teslim edecek olan PTT dağıtıcısına elden ödersiniz.

@volkan ismail
eğer paket ptt ile gelmiyorsa her türlü gümrükte kalır. daha 3 gün önce aynı siteden paketim geldi. sürekli alışveriş yaptığım site. bilmeden emin olmadan insanları yanıltmayın. 22 euro euro'yu geçen her ürün gümrüğe takılır. ptt ile geliyorsa vergi kapıda ödenir, özel kargo şirketi ile geliyorsa sizin yerinize gümrük vergisini onlar öder.

Kadir kardeşim çok geç kalmadan parayı gönder. yoksa belli bir süreyi geçtiğinde bu defa ardiye ücreti talep ederler senden.

Adsız.png

• Beğen
Tepkiler: lightningstrike
Dünya kadar alışverişim oldu hiç böyle bir uygulamaya denk gelmedim. Alışverişlerimin tamamı PTT ile geldi.

@Kadir Ahmet Yılmaz
Takip numaranızı ya da takip ekranınızın görüntüsünü paylaşır mısınız

Kapıda PTT görevlisine ödeme olayı ilginç geldi. Bir paketin gümrükte tutar uyumsuzluğundan beyan istediler vergisini orada vezneye ödeyip PTT ye yönlendirmişlerdi.

Geçen bir kargom geldi gene gümrük açıp bakmış. Sonra PTT ye dağıtıma çıkmadan ben gidip aldım oradan geçiyorum diye. Gümrük e sunum ücreti alındı. Bunu kurye getirse ona verecektim.

Yani vergi çıkarsa sanırım o gidip gümrüğe ödeniyor. Vergi çıkmayıp sadece gümrük açıp bakıp yolladiysa o kurye kapıda alıyor.

ptt ile gelmeyen üründe böyle vergisini ödersiniz. bana çok denk geldi. hatta wiggle'dan takipli alınca hep böyle mail geliyor para yatırıyorum, bi defa ptt'den geldi mail hatta.
ödeyin alın yani n ormal bir uygulama
mesela asos.com'dan da alınca mail geliyor ödüyorsunuz kargo getiriyor.
ups ile gelen gönderirlerde de aynı DHL kargo ile gelenlerde de.

zira 29 euro aslanlar gibi gümrüge takılır.

• Beğen
Tepkiler: elric1982
@Kadir Ahmet Yılmaz Skyneti bende şüpheli bulmuştum birkaç telefon görüşmesi yaptıktan sonra (çok zaman oldu hatırlamıyorum nereleri aradığımı) parayı yatırdım, kargom birkaç gün sonra ulaştı.

@vetohan

Çok enteresan gerçekten. Wiggle dan baktım 8 alışverişim var ve hep ptt ile aldım. Beşi takipli üçü takipsiz geldi. Bir kere bile PTT den farklı bir kargo denk gelmedi. Nedenini çok merak ettim açıkçası.
Ben de öğrenmiş oldum. Teşekkürler.

Yanlış bilgilendirdiğim için özür dilerim.

Merlincycles tan dış teker siparişi vermiştim. Bugün FedEx takip sisteminde gümrükten çıktığı yazıyor (The item is released by customs şeklinde). Peki ben bunun vergisini nasıl ödeyeceğim? Kimileri kapıda teslim alırken ödemiş. Fakat benim aklıma takılan şu. Diyelim ki kapıda istenen vergi olması gerekenden fazla çıktı (forumda böyle bir durumla karşılaşanlar olduğunu okudum). Ne yapmam gerekiyor bu durumda?

Son düzenleme:
Bikeinn aslanlar gibi faturaya ürün bedelini üstüne kargo ücreti toplamını yazıyor. Ürün fiyatı kargo dahil bişey oluyor. Kargo bedelinin yüzde 18 vergisini de veriyorsunuz.

@myafacan bana da oldu bir kere ama eskiden ödediğim düşük vergilere saydım geçtim. En son alışverişte de satıcı kendisi aldı gümrüğü ve kargo ilk defa arasla geldi

• Beğen
Tepkiler: myafacan
Merlincycles tan dış teker siparişi vermiştim. Bugün FedEx takip sisteminde gümrükten çıktığı yazıyor (The item is released by customs şeklinde). Peki ben bunun vergisini nasıl ödeyeceğim? Kimileri kapıda teslim alırken ödemiş. Fakat benim aklıma takılan şu. Diyelim ki kapıda istenen vergi olması gerekenden fazla çıktı (forumda böyle bir durumla karşılaşanlar olduğunu okudum). Ne yapmam gerekiyor bu durumda?
Güncelleme
Ürün ptt ile geldi. Vergi miktarı olması gerektiği civardaydı. Ptt çalışanı 138.5 olan vergiyi 140 olarak söyleyip üstünü kendisine bahşiş olarak aldı sanırım :) Ptt sadece nakit alıyor.

Geri