Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Gumrukle alakali onemli konu - Lutfen Bakin

Tepki
420
Arkadaslar merhaba. Oncelikle burasi uygun bolum mu emin degilim, moderator arkadaslar konuyu uygun gordukleri yere tasiyabilirler.

16 Temmuz 2013 tarihinde Chainreactioncycles sitesinden Mavic ayakkabi siparisi verdim. Ayakkabi gun itibariyle elime gecmis degil. Urun tracking code olmadan Royal Mail ile gonderildi. Arkadasim bugun durumdan suphe duydu ve soyle bir ikinci el sitelerini gezdi. Gittigidiyor.comda 26 Temmuzda 300 TLden ilani verilmis bir Mavic ayakkabi bulduk. Fiyat, tarih ve ayakkabi numarasi benim siparis verdigim ayakkabiya uyuyor. Urun ilani koyan adam tarafindan satilmis durumda. Benim ayakkabim oldugundan supheleniyorum. Yakin zamanda bu ayakkabiyi almis olan arkadas burayi okursa lutfen bana ulassin. Avukat arkadaslar da ulasabilirlerse cok sevinirim. Baska arkadaslar bu cetesel olusumdan magdur olmasinlar.

(link)

Scudo
Berkem bey merhaba .Sizden bolt ayakkabıyı aldıktan daha sonra bahsettiğiniz ayakkabıyı sahibinden sitesinde bende görmüştüm hatta favorilerime de almıştım ucuz diye :) 2 günde satıldıgını beyan etti ilan sahibi.konu üste taşınsın diye bu mesajı ve bilgileri ekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Berkem Ceylan
Postacılar kayıtlı olmayan paketleri bazen kapıya bırakıp gidebiliyorlar. Apartmandan yürütülmüş olabilir. Geçmiş olsun.

kapıya bırakma olayı olduğunu düşünmüyorum şahsen. satıcı arkadaş çeşitli çeşitli sıfır ürünleri piyasa fiyatının çok çok altına satıyor. yani gümrükte birileri bu paketleri iç edip satıyor. muhtemelen ülkeye girişi yapılmıyor paketlerin. ülkeye girişi olsa en son kimin üstüne zimmetlenmiş bulunur. alenen hırsızlık bence.

Geçmiş olsun :(

Ürün yelpazesi de çok genişmiş arkadaşın. Victoria's Secret bikini Mavic ayakkabı...

@Oğuzhan YAVUZ

Gerçekten huylanılmayacak gibi değil ama kimseyi de zan altında bırakmamak lazım. yapılacak en mantıklı şey Chainreactioncycles ile iletişime geçip postanın kaybolduğunu düşündüğünüzü belirtmek. Gönderilen Ayakkabı olduğu için mecburen kutuda gönderilmiştir. Posta ile gönderilen kutulara mutlaka bir kod verilir ama tracking yapamayabilir. Bazen bu kod ülke girişi sırasında işlenebiliyor PTT de. satıcıdan bu kodu talep edin, postanın sigortasını vs. sorarak zararınızı tazmin yoluna gidin. Gitti üzerinden satış yapan sahıs da çok şüphe uyandırıcı doğrusu, polise bildirmek lazım bence böyle şeyleri sever polis ilgilenir. Suç varsa başkasının canı yanmasın, yok adam dürüstse aklanmış olur.

Mantıklı görünüyor. Gümrük görevlisinin inisiyafitiyle olabilecek bir iş gibi. PTT'ye aktarıldığı anda kayıt başladığı için onların böyle bir risk alması söz konusu değildir. Eğer o ayakkabı sizinse(şüpheniz varsa) ve satıldıysa(ki satıldı demiyor ilan kapanmış diyor, kendisi de kapatmış olabilir) yapabileceğiniz iki şey var. Birincisi o ilanın sayfasını farklı kaydet diyerek bilgisayarınıza indirmeniz ve bir süre bekledikten sonra chainreactions'a ürünü teslim almadığınızı bildirmeniz. İkincisi de indirdiğiniz sayfa görüntülerinin çıktısını alıp en yakın bilişim suçları büro amirliğine ve kaçakçılık ve organize suçlar şube müdürlüğüne başvurmanız gerekmekte. Bilişim suçları büro amirliği malum site ile iletişime geçerek gerekli bilgileri toplayıp yer ve kimlik tespiti yapar. Kaçakçılık ve organize suçlar şubesi de malın gümrük işlemlerine tabi olmadan ülkeye girişine izin veren şahsın/çetenin peşine düşer. 5607 sayılı kanun bunun için vardır. Bir de şu ihtimal var. Kişi ayakkabının orijinalini alıp aynı pakete sahtesini koyup size ulaşmasını sağlayabilir. Bunlara da dikkat etmek gerekiyor. Umarım o ilandaki ürün sizinkinin bir benzeridir ve birkaç güne sipariş ettiğiniz ürün elinize ulaşır...

Hay Allah.. Umarım ürünleriniz bir yerden çıkar. Benimde Tracking code olmayan ürünlerim apartmana bırakıldı, kutular açıldı, ürünler yerlere atıldı, kaybolmaması şans oldu. Ama Tracking Code olduğunuda imzasız teslim etmiyorlar. Ben yapabildiğimce Tracking Code ile satın alıyorum.

Gümrükle alakalı olduğunu düşünmüyorum, gümrüğe giren malların kayıdı tutulduğundan indiragandi yapılması çok zor. Büyük ihtimalle posta takipsiz olduğu için teslimata kadar olan aşamada kaybolmuştur. Belki kapıya bırakılıp kaybolmuştur belki de kapıya gelmeden başka bir aşamada.

Şöyle bir yol izlenebilir.
PTT ve Chainreactioncycles'a başvurulup gerekli kargo bilgileri alındıktan sonra postanın kaybolduğunun tespiti yapılır, bu aşamadan sonra ise postam kayboldu (çalındı) deyip emniyete başvurulur. Daha sonra süpheli arkadaştan elindeki ayakkabıyı nereden temin ettiğine dair fatura vs sorulabilir. Ama olayı ispat etmek imkansız gibi geliyor bana.
Umarım olay çözülür..

Chainreactioncycles a siparişinizen itibaren 23 gün geçmiş söylenenden 10 gün daha fazla ben bu siteden sele siparişi verdim 1 ayda geldi kargo takibi yoktu elimde siteye bildirdim elime ulaşmadığını söyledim biraz daha beklememi söylediler sonunda geldi sizin siteye kaybolduğunu değil size ulaşmadığını yazın sonuçta ne olduğunu bilmiyorsunuz takip numarası olmadığı için.

ayrıca bu gittigidiyor üzerinden satış yapan satıcıların takip edilmesi lazım eğer gerçekten böyle birşey varsa gümrükten alıp satış yapmak gibi aracı kurum olarakta gittigidiyorunda suçu var diye düşünüyorum kaç yıldır bu sektördeler neyin ne olduklarını biliyorlardır diye düşünüyorum

@kkazim

Kazım Bey, takip numarası olsa bile kapıya kadar gelip de imza almadan teslim edilen çok ürünüm oldu. Mesela;
RB054707790CN
RB445835624CN
RB271523743CN
RB481430397CN
RB481436032CN

numaralı kargoları inceleyecek olursanız, hepsinin bizzat teslim edildiğini görebilirsiniz ama teslim alan kim? Buna dair hiçbir veri yok ortada (Şansıma hepsini de ben teslim aldım yanlış bir adrese gitmedi yani). Bu 5 kargo haricinde, yine yukarıdakiler gibi adresime teslim edilen sadece 2 kargoda benden kimlik ve imza istendi, bir tanesi de adresime değil de bölgemdeki PTT şubesine yönlendirildiği için oradan kimlik kontrolü ile aldım. Yani takip numarası olsa bile kargonun akıbetinin ne olacağı hiç belli olmuyor PTT çalışanları sayesinde. Sık sık PTT'nin dağıtım merkezlerini arayarak bilgi almak gerekiyor.

Berkem Bey'in durumu ise takip numarası olmadığı için daha çetrefilli. Gümrüğü arayıp "kendisi adına gelecek bir kargo beklediğini" söyleyerek bilgi almaya çalışsa sanırım bir sonuca ulaşamaz (memurların takip numarası yoksa buna zahmet edeceğini pek sanmıyorum açıkçası). En kesin çözüm, ayakkabıları aldığı site ile iletişime geçip böylesi bir dolandırıcılık durumundan şüphelendiğini ve bu nedenle kargo bilgilerine ulaşması gerektiğini rica etmesi olacak sanırım.

• Beğen
Cevaplar için teşekkürler. Chainreaction'a durumu ilk günden belirttim. Yenisini yollayalım dediler ancak stokta yokmuş. Geri ödeme alacağım.

Ancak mevzu gümrükte bu işten para kazanan haysiyetsizlerin yakalanması. Peşini bırakmayı düşünmüyorum.

Gönülden istediğim ayakkabıyı da bu şekilde görmek içimi acıttı açıkçası.

(link)

İlan burada da var. Son koyduğu fotoğrafta ayakkabının seri numarası gözüküyor. Chainreaction'dan doğrulatmaya çalışacağım. Tek başına bir işe yaramaz ancak posta kayıtlarıyla beraber elimi güçlendirir.

@Berkem Ceylan

Bence olabilecek en önemli detayı yakalamışsınız Berkem Bey. Sattıkları malların seri numaralarının kayıtları vardır diye düşünüyorum. En azından CRC'den bahsediyoruz, bu tip ürünlerde bu detaylara önem vermesini umduğum birkaç siteden biri.

Eğer düşündüğünüz gibi bir durum söz konusu ise, bunu anlatımlarınızda da dile getirmenizi rica ediyorum. Böylece bazı ahlak yoksunları için bir nebze caydırıcılık teşkil edebilir. Malum; çok sayıda insan var ülkemizde yurtdışı alışverişi tercih eden. En azından takipli/takipsiz posta konusunda daha seçici davranır herkes.

Vay arkadas. Millet ne yollarla para kazaniyor. Aklima hayalime gelmeyecek duzenbazliklar. Eger boyle insanlar varsa ne kadar pislik bunlar. Gecmis olsun. Umarim urununuz bu degildir ve elinize sağ saglim ulasir

• Beğen
Gümrükten dışarı çıkaramayacakları tek şey "0" araçlar :)

İkinci ilandaki site yönetimiyle iletişime geçip durumu anlatın ve ilanı verenin IP adresini öğrenmeye çalışın. Bu bilgiyle polise derhal başvuruda bulunun şu şahıstan şüpheleniyorum diye. Kapısına 2 tane karakol polisi bile dayansa eli ayağına tutuşur ve aldığı malın faturasını gösteremezse vay haline...

• Beğen
Donanım Haber'deki ilan apar topar silinmiş. :) Berkem Bey, peşini bırakmayın. Kendilerini kolay belli ediyorlar bazı amatörler.

Konuyu görünce bende böyle bir ihtimali düşünmeye başladım. Evanscycles'dan takip/barkod no vermedikleri bir Brooks sele almıştım. Uzun süre gelmedi. Site ile irtibata geçtim ve para iademi aldım fakat benim de merak ettiğim;

1-Bu adamlar dünyaya beleş mal dağıtmıyor sanırım.
2-Benim sele nerelerde acaba?

Bir diğer mesele de ABD'den onlarca ürün aldım sağolsun arkadaşlarım olduğu için. Tüm kargolar kapıya atılıp geçiyor diyor arkadaşım. Dizüstü PC'yi bile eve gelince kapıdan aldığını söyledi düşünün. İnsan şaşırıyor, nasıl olur diyorum birisi alırsa falan -malesef Ülkemizin acı gerçekleri- yok öyle bişey olmaz burada diyor. Hasılı Türkiye şu an bu seviye de zaten değilken, herkes de bunu biliyorken adamlar bana diyor ki ¨kapıya bırakılmıştır, ordan almışlardır¨ diyor. E ben dağıtıcı olayım o zaman çuvalla kargoyu götürüp evimde ki depoya boşaltayım. Sonra da elimdeki belgelere teslim edildi notunu düşeyim. Telefon ihbarı yok bişey yok. Oh miss...

Yani meseleler böyle midir bilmiyorum ama bahsettiğiniz olaya bende ihtimal veriyorum.

Çok ilginç bir konu.

Üzerine gidilmesi gerekir.

+

Arkadaşın DH profili 26 temmuzda açıkmış. Şimdi ise kapalı: (link)

Ayrıca, daha önceki ismi Cihan Özkan iken şuan "metekan YİLMAZ" yapılmış. (profile girilmesede dh dükkandan görülebiliyor)

gg profili kapatılmış (5 işlemi olduğu halde): (link)

google önbellekten gg ilanı: (link)

satışı yapan elemanın facebook hesabı: (link)

ve sanırım delil olabilecek bir mesaj, başlığa dikkat "herşey çıkabilir": (link)

veeee son olarak bisikletforum profili: https://www.bisikletforum.com/member.php?u=69720

kayıt tarihlerine dikkat çoğu yerde 26 temmuz

Burnuma kötü kokular geliyor.. Sanırım olay gerçek, eleman burayı okuyup ilanları silmiş gibi.. Bir şeylerden kaçıyor ama neyden kaçıyor? Eğer gerçekten birşeyler dönüyorsa öyle profil kapatarak falan kaçamaz.

Geri