Scudo Sports

Günde kaç öğün yemeliyiz?

Abi benim buradan çıkardığım,

Süt içmeyeyim. Bol bol fındık ve kuru siyah üzüm yiyeyim. Efendime söyleyeyim ekmekten uzak durayım. Glutensiz buğday ekmeği olursa yiyeyim. Ayda bir kez devit-3 alıp içeyim. Bol bol roka ve ıspanak yiyeyim. Sebze ağırlıklı besleneyim. Koyun kemikli mercimek çorbası yapıp içeyim. Kasaptan kemikler alıp pişirim iliklerini yiyeyim. Aslında ilik çok sağlıklıdır bilirim. Şekerden , şekerli gıdalardan ve hazır paket gıdalardan uzak durayım bir de !
Bunun dışında sizler keçi boynuzu pekmezine nasıl bakıyorsunuz ? ve daha başka ne önerirsiniz ? Mesela @Kudret Kurtcebe Abi sabah kahvaltında neler var ! Akşam en son kaçta yemek yersin ve öğün ne ağırlıklı olur ¿

Saygılarımla.

Scudo
2 öğün yersem ölürüm açlıktan ne yersem vücut eritiyo , 69 kilodan 63 kiloya düştüm ve daha çok yiyom şimdi

@Kudret Kurtcebe
Abi söylediğin tank çok eski bir model,üstüne kaç tane tank çıkmıştır:D:D
(m-1 a-1 Abrams olabilir,Leopard ve Leopard 2 olabilir:harika::harika:)

• Beğen
Tepkiler: Groims
@İbrahim Aslanhan

keçi boynuzu aynen ,yalnız, pekmezi değil ,aktarlardan alırım ,çok faydalı,
pekmez almam ,kışın alırım ama çok az yerim onuda tam buğday dilimli ekmek üstüne bir dilimi geçmez ,

hafta içi -yaz

saat 12.00
-yumurta omlet -2 yumurta -yeşil çay aktarlardan sallama değil.çaya katarım siyah yeşil zeytin ,tamyağlı peynir,
saat 18.00
yaz ayları-ıspanaklı yumurta- mercimek çorba ,haşlanmış patatesli kuzu eti,

tahıllar kesildi,en fazla mercimek, pilav az makarna az,makarna buğdaydan yapılır, bu buğdayın genetiği ile oynanmıştır,
ayrıca hindistan cevizi kahve ile,bol yoğurt kefir kaymak ,
kuşkonmaz brokoli kışın bol bol.
zeytinyağlı fasulye şahane yaz yemeği.
sebze yenecek,ayrıca meyve mevsim meyvesi az tüketin hepsinde şeker var.
karpuzu bi oturuşta yiyen kişi ,üstüne bisiklette eğimde çatlar.
tatlı felan yok unutun tulumbayı bazen lahmacun o da kışın.

@bforummurat

ben 65 kiloyum boy 1.74 ölmedik animallah

@Emre Yönlüer

evet bu tarzan leopar bu tarzan asla eğimde hızlı çıkamaz froome gerçeği varken

@bforummurat

esasında şöyle bir deneme yap ,hafta içi ton balığı ,kuzu eti,ıspanaklı yumurta,kemik suyu,makarna fazla yeme tahıldan uzak dur ve buğdaydan ,
sebze yemekleri zeytinyağlı fasulye gibi,ekmeği unut ,en fazla tam organik buğday ekmeği 1 haftada bitecek.
tur öncesi 1 saat önceden yüklenme hiç bir şey yeme ,yalnızzzzzz
yanına kuru üzüm -fındık al matarana ise maden suyu ile ayran karışımı yap ,kesin açıkma hissi duyunca fındık ye ....
akşamdan yüklen ama diyelim sabah karnın açıktı hafif yap 2 yumurta omlet tam yağlı peynir ile siyah zeytin bunlar olacak sabahları kalkınca karnım kazınmıyor ,bunun nedeni ekmeği kestim.

@Kudret Kurtcebe

Abi, tamamdır. Bundan sonra dikkat edeceğim. Cidden ekmeğin zararı büyük. Dediğin gibi makarna da buğdayın genetiği ile oynandığı için bozuk !
Verdiğin bilgiler için ayrıca teşekkür ediyorum. Aslında 2 öğün çok iyi. Denemeye başlayacağım bu haftasonu kısmetse ! Bakalım neler değişecek !
Saygılarımla.

@İbrahim Aslanhan

neticeleri yazarsın benim metabolizma uyum sağladı .

bir de bir sorum daha var. Keçi-boynuzunu toz halinde mi alıyorsun ?

@vatan
günde 5-6 öğün yemek yaş 18
30 sene sonra faturası gelir hemde acı bir şekilde

@vatan

siz fitnes yapıyormuşsunuz ,vücut geliştirmede var ise normal ,ama bıraktığınız an işiniz bitiktir ,yukarda oluşan kaslar aşağı iner. örnekler çoktur.

(link)

eren dostum gönderdi özelden önemli.

sık sık beslenme sağlıklı mıdır?

en önemli beslenme efsanelerinden biri sık ve az beslenmenin eşit kaloride fakat az öğün yeme şekline göre zayıflamayı artırdığı ile ilgilidir. halbuki bilimsel çalışmalar böyle bir farkın olmadığını göstermektedir (1,2).

Sabah kahvaltım;

Süt, yulaf ezmesi, bal, kuru üzüm, keçi boynuzu özü, 2 yumurta, fındık, badem ve ceviz.

Ara öğün;

Meyve, sebze, tuzsuz beyaz peynir veya yoğurt.
(dönemine göre)

Öğlen;

Çorba, beyaz et

Ara öğün;

1.ara öğün ile aynı bazen dondurma, (cup şeklindeki)

Akşam;

Kırmızı et, sebzeli yemek(zeytin yağlı), tam tahıllı 1 dilim ekmek.

Gece yatarken 1 kaşık keçi boynuzu özü mis. Günde en az 5lt su, 2maden suyu, 1 ayran, 2 sade kahve sert olanından içmeye özen gösteriyorum. Fitness ve bisiklet sürerkense balllı süt, kuru meyvelerle enerjimi karşılamaya çalışıyorum, suyla maden suyunu karıştırıp yanıma alıyorum ve herkese tavsiye ediyorum. Son olarak ekmek ve işlenmiş gıdalar insanoğluna sunulan legal bir uyuşturucudur. Yemeyin yedirtmeyin.

@Kudret Kurtcebe Kudret ağabey sık ve az beslenmek en doğrusu kendi fikrimce

• Beğen
Tepkiler: vatan
Turlarımın geneli mesafeli,ilçe,mezra ve köyleri kapsadığından mevsimine göre doğadan enerji takviyesi yaparım.
Bunların başında;
Alıç,böğürtlen,çakal eriği,deli erik(ekşi,yabani),yabani dağ çileği,kocayemiş(davulga,ağaç çileği),yabani asma(kuş üzümü),kızılcık gibi tabii olarak yetişen gerçek vitamin ve enerji kaynağı olan meyveleri tüketiyorum ve gerçekten hızlı şekilde etki gösteriyor.Doğal şeker her zaman paketli barlara fark atar.

Az ve sık beslenme ise yaralı değildir mide ve barsak devamlı çalışır ve bu vücutta enerji kaybı ve yorgunluğa neden olur.1000 yıllık reçeteler halen geçerli İbn-i Sîna bugün bile bilim adamlarına ışık tutuyor.

• Beğen
Tepkiler: Demir Atlı Adam
Sık sık az yemek insanoğlunun bünyesine ters. Bir lokmada bile insülin gibi bazı hormonlarımız salgılanır , tekrar düşer bunun sık sık olması bünyeyi yorar ve devamlı vücutta bulunan insilün seviyesine alışan vücudumuz daha fazla insülin salgılamak zorunda kalacaktır bu da şeker hastalığı başta olmak üzere hastalıkların davetcisidir. Tavsiyem 2 öğün sabah-akşam.

Tour de France'da yenilen gıdalar. Komik yapmışlar :)

(link)

TDF Beslenme Stratejileri.
CmwuNfNW8AALFTc.jpg

• Beğen
Tepkiler: eren cerciz
@HakanMaktav

mükemmel,yalnız o beyaz et tavuk ise günümüz tavukları hikaye ,70 lerde aldığım tavuk kaynatıldığı vakit sapsarı olur idi şimdikiler öyle değil,kırmızı ette kuzuya yönel,

yalnız aşağıda sorulan soruya ahmet aydının verdiği cevap

sık sık beslenme sağlıklı mıdır?

en önemli beslenme efsanelerinden biri sık ve az beslenmenin eşit kaloride fakat az öğün yeme şekline göre zayıflamayı artırdığı ile ilgilidir. halbuki bilimsel çalışmalar böyle bir farkın olmadığını göstermektedir (1,2).

(link)

@nonsteril

özetle,bal sabah kahvaltısında bir çay kaşığı olabilir ,ordöv tabakta,ayrıca pekmez kışın olur ise iyi ,
o da yarım çorba kaşığı ile tabakta,şeker her yediğimiz besinde vardır,50 'sinden sonra oturan ve şeker yüklenenlerin, sporda yapmıyorlar ise hali duman.balda ve pekmezde şeker fazladır kontrollü yiyeceğiz.

ben hem bisiklet sürüp hemde zayıflıyorum. diyetisyene gidiyorum onunla birlikte program belirliyoruz. Günde 6 öğün tüketiyorum. genellikle akşamları sürüş yapıyorum. gece 12 de geldiğimde 1 muz yarım litre süt 15 tane fındık yada badem yiyorum. günde 100 gram tam tahıllı ekmek tüketiyorum tam tahıllı olunca acıktırma gibi bir sorun olmuyor. Bazı yerlerde ekmek yemeyin dese de ben ölçüsünde herşeyden yeme taraftarıyım. 2 haftada 3 kilo yağ yaktığımı biliyorum diyetisyen bile görünce şok geçirdi :D bakalım yarın gene gideceğim bisikletle randevuma sonuç ne olacak :D

not: zayıflamak isteyen arkadaşlar lütfen ölçüm yaptırarak zayıflasınlar kaslar erimesin yağlar erisin :) bu arada konu çok güzel teşekkürler

@gokberk88

6 öğün ne yiyorsunuz bunlar önemli,sık sık yemek az yemek benim metabolizmama ters geldi,
ayrıca 30 km durmadan basarım,bura düz değildir,1 saat 20 dakika durmadan pedal çeviririm ,sabah çok yükleme yapmam 2 yumurta tam yağlı peynir ile domateste katarım,yeşil çay siyah zeytin ,evvel akşamdan yükleme kuzu etli sebze yemeği olur,kısa mesafe 10 km durmadan bastım sert eğimlerde hiç sabah kahvaltısı yapmadım müthiş bir performans oldu, ama 10'uncu km 'de açıktım fındık ve kuru üzüm takviye yaptım ,

menülerim,ıspanak-kaymak-kereviz-mercimek-balık-kuzu eti-hindistan cevizi,fındık kuru üzüm keçi boynuzu,muz,
tam yağlı peynir sakatat olarak sadece çiğer-bazen sucuk-meyveler az kararında-brokoli-karnabahar-türlü zeytinyağlı ayşe kadın fasulye-kefir,kuyruk yağı,kışın,
vücut benim acaip yakar,genetik-65 fiks kilo 10 senedir değişmedi boy 1.74 kalp bende yavaş atar nabız dakikada 58 atış yapar,eğimlerde kalp çılgın gibi atmaz......

Enduransa dayalı bisiklet sürenler protein, çevikliğe ve hıza dayalı bisiklet sürenler karbonhidrat ağırlıklı beslenmelidir. Kas tipi ve dolaşım sistemi bunu gerektirir. Öğün sayısı 3 ü geçmemelidir (mümkünse 2) ancak aktivite öncesi ve sonrası doğru beslenme takviyeleri (hazır takviye değil, sakın!) yapılmalıdır.

• Beğen
Tepkiler: bforummurat
Geri