Bir elektrik-elektronik müh. Öğrencisi olarak böyle birşeye karşıyım.... Hatta elektrikli bisikletlere de öyle.... Madem pedallamayacaksiniz zorluklara göğüs germeyeceksiniz gidin motorsikletle binin....
Motorsiklete "benzinli bisiklet" mi diyoruz, bunlara diye "elektrikli bisiklet" deniyor ben de bunu anlamıyorum Neticede bunun da motoru yok mu? Sonra millet kendini kandırıyor "elektrikli bisiklet alayım pedal basamayınca elektrikle gideyim" diye.
@Emre Yönlüer Güneş enerjisi hakkında hic bi fikrimiz yok. Savunduğumuz veya karşı durduğumuz bi çok şey gibi. Öyle fantastik bi şaka olsun dedim ama sadece bi kişi farketti durumu
Ben onu diyorum zaten, bu fotovoltaik hücreleri isindikca elektrik üretimi düsüyor. Sürerken kendini sogutabiliyorsa bu verililigi bakimindan avantajli olabilir.
Termal günes panelleri ayri tabee, bunlarin görevi zaten isinmak.
bu iş hollanda'da biraz zor tutar. bu bisiklet park edildikten 17 dakika sonra çalınır. kimse ulaşım için giant, trek falan kullanmıyor. gerekli tedbirler alınmadıkça bu bisiklet de ulaşım için kullanılamaz. buradan amsterdam belediye başkanına ve asayiş şube müdürüne sesleniyorum. sesimizi duyun. bisikletleri çalmasınlar.
Bazı arkadaşların da yazdığı gibi insan gücü ile çalışmayan araç bisiklet değildir.
Kendi performansımın sınırları ile ölçemediğim yolculuğa çıkmam ben.
Resmini koyduğum üründe güneş panelleri verimi %21.5-%23.5 arasındadır.Toplamda maksimum 20 watt enerji üretir.Günümüz şartlarına göre oldukça yüksek bir değer.Açıldığında ne kadar yer kapladığını kabaca görebilirsiniz.Koydukları güneş panellerinin verimliliklerinin bu orandan yüksek olduğunu sanmıyorum.Kısaca jantın 2 yanına hayatlarını bu işe adasalar 100 watt gibi,bu iş için ölseler 150 watt gibi maksimum güneş paneli koyabilirler En iyi elektrik üretimi güneş ışınlarının dik gelmesi ile üretilebilir.Burda dik gelmesinin de bir yolu yok.Zaten açık ve çok güneşli havada %23 verimi yakalıyabiliyorsun.Hava kapalı hop yarıya düştü.Işınlar 90 dereceden geldi hop yarınında dörtte birine düştü.Jantta güneş panelleri de bir güzel tozlanır yada çamurlanır.Ne ürettik.150 wattlık panelden 20 watt elektrik .Ne yaparsan yap bu kadar güneş paneli ile ancak 2-3 hafta kullanılmayan bir bisiklet güneş altında belki aküsünü şarj edebilir.Güneşli havada toplam menzile faydası %5 den fazla olmayacaktır.