Scudo Sports

Güneş yanıkları

azzurro

Aktif Üye
Tepki
135
İsim
Erhan K.
Bisiklet
Giant
Merhaba arkadaslar, genelde 40-50 kmlik turlar yapıyorum, pazar sabahları çıksamda bazen geç saate kalıp güneşten etkilenebiliyorum. Özellikle günün bazı saatlerinde güneş ense ve kolu yakıyor doğal olarak. Belki sizlerdende güneşin yakıcı etkisinden rahatsız olanlar vardır(sevenleride çok gördüm :)

Bunu engellemek için sanırsam sporcular için özel güneş kremleri satılıyo ama tam emin değilim. Sorum normal güneş kremleri terden etkılenır etkısını kaybetme gıbı bir durumu olur mu? Siz kullanıyor musunuz bu tip ürünler etkileri nasıl? ya da hiç bir şey kullanmamak en iyisimi?

Scudo
Bisiklet üzerinde vücudumuzun direkt güneşle temasa açık olan kısımları belli kollar ve bacakların üst kısmı boyun ( Ense ve omuzlara açılan kısım) burun ve kulaklar.
Bisikletle yapılacak turlarda bu bölgeleri kapanması mümkün kısımları açıkta bırakmamakta fayda var. Koruma faktörü yüksek güneş kremleri doğru uygulamalarla bu bölgeleri korumaya yeterli olabilir. Eğer bisiklet üzerinde hızlı bir şekilde bronzlaşmak gibi bir isteğiniz yok ise ben 30 faktör ve üzeri güneş kremlerini tercih etmenenizi tavsiye ederim. Çünkü bisikletle yapılan turlarda yukarıda saydığım bölgeler uzun bir süre aynı pozisyonda güneşe maruz kalıyor
Ter koruma değerini azaltıcı etken bu yüzden sık sık durup açıkta kalan bu bölgelere koruma yenilenmeli. Yazın hepimizin bildiği gibi 10.00 ve 16.00 saatleri arası ultraviyole ışınları açısından tenimiz için tehlikeli saatler mümkünse bu saatler arasında güneşle temastan kaçınmalıyız.

geçen cumartesi güneşin çarpacağını hesaplamadan direk çıkma gafletinde bulundum. 200 km lik turda bacaklar pancar gibi oldu :)

Güneş kremine katılıyorum,kullanmakta çok fayda var.

Arkadaşlar herkese yorumları için teşekur ederim. En iyisi belirli zamanlarda hiç cıkmamak ama gerektiğinde kullanmak için en kısa zamanda bir güneş kremi alıyorum +30 faktör olmak üzere..

Geri