Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Güneşten Korunma Yolları

Ali.K

Forum Bağımlısı
Tepki
470
Sıcak bir günde her ne kadar bisiklet sürmeyi sevsem de belli bir müddet sonra güneşten dolayı başım ağrımaya başlıyor.Özellikle başımızı güneşten etkili bir biçimde korumak için neler önerirsiniz?

Scudo
Kıyafetlerinizi açık renk giymeniz ve şapka takmanız iyi bir etken olabilir.

Şuan dün güneşte durmamım baş ağrısını çekiyorummm :S

açık renk veya beyaz renk bandana veya şapka takıp üstüne kask takabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: Aydın Diricanlı
Kask kafanızı güneş çarpmasından da beton çarpmasından da korur.Kask takmayanın kafasına güneş te geçer,kaldırım da,bilmem anlatabildim mi.Bununla birlikte:

Çok sıcak bir günde efor sarfederken çoğu kez 5-6 lt su tüketiriz ve şaşırtıcı bir biçimde bazen 1,bazen de hiç su dökmediğimiz olur.Nereye gider bu 5-6 lt su? Buharlaşır.İşte bu buharlaşma vücudumuzun tamamında olmakla birlikte,kafa bölgesinde yoğunlaşır.Kaliteli bir kask takmıyor ve o hava sirkülasyonunu sağlayacak kadar hız yapmıyorsunuz-ki burada bahsettiğim çok yüksek hızlar değil elbette-kafa tasınır gitikçe ısınır ve bir süre sonra çoğu geceleri nükseden yoğun bir baş ağrısı olarak size geri döner.

Yani kask aynı zamanda bu motorun soğutucusudur.Güneş tepenizde 35 leri bulmuş ve kask ta yoksa,o zaman Allaha emanet olun,zira O AŞAMADAN SONRA SİZİ BAŞKA HİÇ BİR ŞEY KORUYAMAZ.

Derya abi ve arkadaşlar gerekenleri yazmış bende bir kaç ekleme yapayım.Bol sıvı alıyoruz ama bu sıvının büyük yüzdesi su olmalı.Kafeinli (kola-enerji iceceği) içeceklerden uzak durmalı şekerli içecekleri de olabildiğince azaltmalısın.İlla içeyim şeker iyi geliyor dersen de turun sonuna doğru tavsiye ederim turun başlarında alınan yüksek şeker ileride sıkıntı yapacaktır.

Bu gün çıktım 35km sürüdüm öğleye kalamdan geri döndüm hava sıcaklığı 31.6 dı yanıyordum ya kollarım şuan bile ağrıyor zaten esmeriz iyice siyah olacağız :) yarın yine çıkacağım ama bu sefer kesin 5 de kalkıp 6 da çıkmam lazım sabah namazını kıldıktan sonra yatmıyacağım yani bende kask yok ama şapka var onu takıyorum şimdilik yarın uzun kollu giymeyi düşünüyorum güneş yakmaya başlayınca giyerim yoksa tam siyah olacaz

50+ faktör güneş kremi kullanın . Vücudun her tarafına , hatta formanın altına bile sürün . iyi kalite bir güneş kremi ve bol bol su + 5 gr tuz + 2 adet kesme şeker

@xxramazanknk

Sevgili Ramazan;

Yukarıda Derya Ağabey ve Ferhat kardeşimin söylediklerini dikkate alın derim.Sapka yerine kask tercih edin.Yukarıda sebepleri açıkça yazılmış ! Ayrıca yine belirtildiği gibi kaskın altına Buff yada bandana tarzı bir malzeme kullanın.Faydasını fazlası ile göreceksiniz.Ayrıca dediğiniz gibi uzun kollu forma kullanın...Hem sizi güneşten korur , hemde hava sirkilasyonu sağlar...

Pazar günü izmirden kuşadası'na yaptığım turda (117 km) hava sıcakligi saat 14.30 da güneşte 43 dereceydi, 6 buçuk saatte yaklaşık 6 lt su içtim, baş ağrısı falan yok ama diz ve dirseklerim 2nci derece yanık, kesinlikle uzun kollu, terletmeyen bişey giyerim bundan sonra ve krem tabi ki.

Yazın kaskın yük olacağını düşünüyordum fakat Derya Abi'nin yazdıkları beni bu düşüncemden vazgeçirdi.Tamam belli bir süratle giderken kaskla hava sirkülasyonunu sağladık peki yokuş çıkarken hızımız bazen 8-9 km/h ye kadar düşüyor ve yokuşlarda 9-10kilometreyi bulabiliyor bu durumlarda bandana ve ya buff etkili bir çözüm müdür?

• Beğen
Tepkiler: The Working Dead
kaskın altına ben de buff takıyorum. hava sıcaksa ıslatıp takmak çok işe yarıyo...

• Beğen
Tepkiler: The Working Dead
Evet sevgili Candan,öyle hissettirir.Yani suni bir soğuma sağlamakla birlikte,çok sıcak havalarda ıslak bandana,hararetin kafa tasımızı terketmesini önleyerek ısıyı arttırır.Şöyle düşünmek lazım:Kasklarda hava delikleri bulunmasının sebebi ne? Üstelik bu hava kanalları profesyoneller için tam bir dert.Bazı sprinterlerin hava kanalsız kask kullandıklarına tanık oluyoruz.Sebebi elbette rüzgar direncini azaltmak.5-6 saatlik uzun sürüşlerde o hava kanallarının uğultusu uzun süre kulaklarımdan gitmiyor ancak çare yok.

Şimdi malum 20 sinde büyük tura hazırlanıyorum ve uzun antrenmanlar var.Pazar Polatlı,pazartesi Temelli yaptım.İki günde yaklaşık 250 km ve yolda sıcaklık 30 un üzerinde.6 litre su kaybettim Polatlı yolunda.Terin haddi hesabı yok.Bir tek yer dışında:Saçlarım-ki oldukça uzun-.Neden? Kask sayesinde ve hızdan ötürü hava sirkülasyonunun tam olması.Kask olmasa beynimiz kocaman kabuğu içinde küçük bir midye gibi olurdu herhalde.

Sonuç,kask kafanızı güneş dahil her şeyden korur.Üç beş km rampada varsın biraz ısınsın.Ne demişler,her çıkışın bir inişi vardır.

en iyisi suyu direkt kafaya dökmek o zaman :D

derya abi bu uzun turlarda uzun kıyafetler mi tercih ediyosun peki?

Evet Candan,Cem'in dediği gibi 50 faktör koruyucu ek olarak çok önemli.Üstte uzun kollu bisiklet forması,altta diz kapağının hemen üstüne kadar bisiklet taytı giyiyorum.Gerçi İstanbula giderken ne giyeceğime henüz karar vermedim ancak bunlara benzer bir şeyler giyerim her halde.Şu an beklediğim bir sipariş var,yola çıkıncaya kadar gelirse onları giyeceğim,değilse uyduracağım bir şeyler.

Bir de konuda bahsi geçmeyen yük taşıma meselesi var ki en büyük dert aslında eşya.Daha önce de yazdım.Ben hafifçiyim.Yanıma alacağım güneş kremini bile hesaplarım.Kendi tasarımım olan sırt sayesinde sırt terleme olayını kökünden çözdüm.Boş 400 gr.Gerçi bunlar satılmakta ancak biraz ağırlar ve sırt ile çanta mesafesi yakın.Benim modelde sırt ile çanta arasında neredeyse dört parmak var...

Çok terledim abi ya uzun kol giyince de çok terletiyor hem uzun kollu hemde terletmeyen bir şey yok mu ? He Derya abi taktik güzel eline sağlık

50+ faktör güneş kremi kullanın . Vücudun her tarafına , hatta formanın altına bile sürün . iyi kalite bir güneş kremi ve bol bol su + 5 gr tuz + 2 adet kesme şeker
Merhaba, bu karışımı mataradaki suya mı katıyoruz? Yoksa harici tüketmek için mi?

Mataraya katarsanız yarım saat sonra Tom Dumoulin gibi bir ağaç altına çövdürmeniz gerekir...
Güneş yağı cilde, izotonik katkı mataraya.
Ek olarak ; magnezyum ve potasyum katkısı duvara çarpmanızı engeller.
Muz, kayısı,kuruyemiş ilk akla gelenler.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Mataraya katarsanız yarım saat sonra Tom Dumoulin gibi bir ağaç altına çövdürmeniz gerekir...
Güneş yağı cilde, izotonik katkı mataraya.
Ek olarak ; magnezyum ve potasyum katkısı duvara çarpmanızı engeller.
Muz, kayısı,kuruyemiş ilk akla gelenler.
Güneş kremini biliyorum da tuz ve şeker suya mı katacağız yoksa haricen mi tüketimi uygun? Suya katıp içecek oluşturduğumuz zaman yine de çövdürme durumu mu yaşanır? Zaten çok sık idrara çıkarım. Bu yüzden iki saatten fazla bisiklet sürmüyorum.

Geri