Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Günlük hayatta bisiklet kullananların genellikle bisiklete düşkün kişiler olması

Orkun KnighTR34

Kara atlı prens
Tepki
1.967
İsim
Orkun
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
Peugeot
Evet arkadaşlar, çevremde günlük hayatında bisiklet kullanan yani işe, okula, çarşıya, pazara vb. çoğu yere bisiklet ile giden kendim ve çok az sayıda kişide gördüğüm kadarıyla bisikleti günlük hayatına adapte eden kişilerin tamamı televizyonda bisiklet yarışı izleyen, yeni çıkan bisiklet modellerini ve kompanentlerini takip eden, altusundan acerasına deoresine clarisinden sorasına 105'ine sramından campagnolosuna her türlü bisiklet parçalarının serilerini ezbere bilen, "üff bee deore lx vites kaymak gibi geçiyor, dt swiss göbeğin sesine ve akışına hastayım" gibi sözler ile sohbet eden, haftasonu velodromda tur atan veya yollarda antrenman yapan kişilerden oluşuyor. Mesela çok sayıda kişi günlük hayatında otobüse veya otomobile biniyor ama çok azı otobüsle veya otomobille içli dışlı. Günlük hayatında otobüse binip de yeni çıkan otobüs modellerini takip eden; Mercedes, Man ağır vasıta motor kodlarını ezbere bilen, "üff ve şu voith retarderin sesine hastayım, OM 550 motorunun torku bi acaiyp" diye konuşan kişi hiç tanımadım veyahut günlük hayatında işe, alışverişe, gezmeye otomobille gidenlerin arasında yeni çıkan modelleri alıcı gibi takip edenlerin, otomobillerin W205(güncel Mercedes C serisi), F20(güncel BMW 3 serisi), FB7(bir önceki kasa Honda Civic), E210(güncel Toyota Corolla) gibi model kodlarını ezbere bilenlerin, otomobil yarışlarını takip edenlerin, haftasonları pistlerde tur süresi kasanların, hangi aracın hangi kodlu motorunun ne yaktığını, ne kadar güç ve tork ürettiğini, modellerin 0-100 hızlanma süresini ezbere bilenlerin, kendi aralarında "ulan alfa giuletra quadrifoglio yola çok iyi yapışıyor, Honda Civic Type-R modelinin 5500 rpm'deki VTEC açma sesine hastayım" diye sohbet edenlerin oranı çok az ama iş bisiklete geldiğinde bisikletten iyi anlamayan kişiler günlük hayatında bisiklet kullanmıyor, kullanan kişiler de genelde bisikletten iyi anlayan, aynı ilgiyi otomobile gösterseler "petrolhead" olarak tanımlanabilecek kişilerden oluşuyorlar. Siz ne düşünüyorsunuz?

Scudo
Size denk gelmemiştir belki, otomobil "geek"leri de meşhurdur. :)
Bir noktadan sonra bisiklete devam eden insanlar ister istemez kendini bu muhabbetlerin içinde buluyor, hoşuna gidiyorsa da devam ediyor benim gözlemlediğim de bu şekilde.

• Beğen
Tepkiler: Hasankaran
Size denk gelmemiştir belki, otomobil "geek"leri de meşhurdur. :)
Bir noktadan sonra bisiklete devam eden insanlar ister istemez kendini bu muhabbetlerin içinde buluyor, hoşuna gidiyorsa da devam ediyor benim gözlemlediğim de bu şekilde.
Tabi ki meşhurlar techturkey forum sitesi tamamen bunlardan oluşuyor ve çevremde de otomobil geeki olan 2 kişi var bir tanesi fırsatını buldukça Clio 4 0.9 tce aracına coilover, egzoz, açık hava filtresi, jant gibi eklentiler uyguluyor diğeri de annesinin 1.4 act tsi 160 hp aracını kaçırırdı bir keresinde gizlice yazılım attırarak 220 hp güce ulaşmış sonra da piston kırmıştı(zaten bu motorda piston kırma kronik sorun). Ama anlatmaya çalıştığım otomobil kullanan 10 kişiden 2 tanesi bu alanda geek ise bisiklet kullanan 10 kişiden 8 tanesi bu alanda geek.

Bizim Alibeyköy'de bi dede var, adam 60 yıldır Alibeyköy'den Eminönü'ne bisikletle gider gelir. Decathlon' dan aldığı tekli aynakol btwin bisikleti var.
Ne yarış, ne hub sesi, ne de grupset bilir.. Ama 75 yaşında adam o yolda herkesi tokatlar, biz o yolda 30-35 giderken bi anda yanıbaşımızda belirir, "kapışalım delikanlı" der gülerek, sonra yapıştırır uzar gider.

Birebir tanıdığım kimse böyle değil. Ben de değilim. Üniversite hayatım bisiklet üzerinde geçti diyebilirim. Hala daha en az 4 gün bisiklet üstündeyim.
Bir dk bile bisiklet yarışı izlemeye tahammülüm yok. Hangi grupset nasıl çalışır, nasıl ses çıkarır umrumda olmaz. Önemli olan çalışması ve işini yapması. Bazıları adam yerine koymasa da bisiklet kullananların ezici çoğunluğu bu şekilde. Bisikleti ulaşım aracı ve bireysel spor olarak kullanıyorlar. Yarış, üst seviye donanımlar ve aksesuarlar bu kişilerin umrunda değil.
Bir strateji oyununda botlara karşı oynayıp bundan zevk alanlar vardır. Bir de bu oyunu iyice benimsemiş, turnuvalarına vs katılanlar vardır. Hiçbirini yok sayamazsınız. Ama özellikle bu forumda bazı "profesyonel" abilerimiz bizleri yok sayıp küçümsüyor. Bu sitemimi de her fırsatta dile getirdim, getireceğim.

@emir yakup bulut Vallahi genelde yaşları benden büyük olduğu için böyle hitap ettim. Başka bir amacı yoktur.

Şu zamanda arabanın benzinlerinin, otobüs dolmuş ücretlerinin bu kadar artmasıyla daha çok kişinin bisiklete yoğunlaşacağını düşünüyorum. Belki de bu olumsuzlukların insanlara katacağı tek olumlu yanıdır.

Bizim Alibeyköy'de bi dede var, adam 60 yıldır Alibeyköy'den Eminönü'ne bisikletle gider gelir. Decathlon' dan aldığı tekli aynakol btwin bisikleti var.
Ne yarış, ne hub sesi, ne de grupset bilir.. Ama 75 yaşında adam o yolda herkesi tokatlar, biz o yolda 30-35 giderken bi anda yanıbaşımızda belirir, "kapışalım delikanlı" der gülerek, sonra yapıştırır uzar gider.
Off uzayıp gitmesi çok acı verici dimi :) Bizim de Bornovada bir Süleyman amcamız var 70 küsürlerde o da sanırım. Homeros vadisinin üstünde Kayadibi köyü vardır segmenti var stravada, orayı biz çıkardık sonra Süleyman amca kaybolurdu, bir bakmışız diğer taraftan inmiş bi daha çıkıyor. Bazı abiler çok tehlikeli :komik:

Şu zamanda arabanın benzinlerinin, otobüs dolmuş ücretlerinin bu kadar artmasıyla daha çok kişinin bisiklete yoğunlaşacağını düşünüyorum. Belki de olumsuzlukların insanlara katacağı tek olumlu yanıdır.
Aynı zamlar bisiklete de geliyor 30-40 lira olan zincir 50-60 liraya çıktı, 15 liraya aldığım 404 zincir yağı bitti yenisini 25 liraya alabildim zaten otobüsü minibüsü bırakıp bisiklete geçmiştim acaba bisikleti de bırakıp her yere yürüyerek mi gitsem?

@volkan Öz ünlü oldun hadi :p

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@turbotx150 Bisikletin seramik rulmamından tutun gramına kadar bilen ,dişli sayısından karbon kadroların yapım aşamalarına kadar kısaca işin b...çıkaran ve bilen arkadaşları bir de saha da görsek ama malesef ego kasmakdan,hava atmakdan vakitleri kalmıyor.;) en azından tanıma gafletin de bulunduklarım hep böyleydi.

Bisiklet bir spor, bisikletle ilgili bahsettiğiniz başlıklarla ilgilenmek ise bir hobi.

Geri