Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Günlük kullanım için kışlık mont tavsiyesi

Engin ATAL

Forum Bağımlısı
Tepki
347
Bisiklet
Trek
Merhaba kışlık mont arıyorum rüzgar geçirmeyen ve termal özelliği olan güzel ve kaliteli bir kışlık mont-kaban arıyorum. Bütçem 200 TL bana önerebilceğiniz marka var mıdır? Columbia ürünlerine baktım fakat çoğu internet satışlı olduğu için içime pek sinmiyor.

Scudo
High Mountain, regatta, uppa polar veya softshell lere bakabilirsiniz bir outdoor mağzasından.(rüzgar geçirmez ürünlerdir ve uppa ile high mountain yerli üretimdir)Ya da boynerde jack jones kaztüyü ve dolgulu montlar vardı fiyat 250tl idi ama %30 hediye çekide veriyorlar.ama o ürüne kullanamıyorsunuz ama ben kaz tüyü olanı aldım 198 düştü ama hem indirim vardı hemde atatürk üniverstesinin indirimi kullanarak aldım

• Beğen
Tepkiler: Engin ATAL
kaz tuyu montlar soguktan en iyi koruyanlaridir fakat termal ozelligi yoktur.yagmur suyunu da gecirir hemen.kuru soguklarda cok iyi olduklarini soyleyebilirim.ya da cok fazla yagmura maruz kalmayacaksaniz iyi bir secim olabilir.400e cikabilseniz the north face magazalarinda indirimli kabanlar var.600den falan dusmus.ben aldim 1tane.bisikletde de kullanilabilir.

o fiyatlara kaliteli markalardan almanız biraz zor gibi, marmoth gibi markalar bu işin en iyileridir ama çok pahalılar. colombia alacaksanız bu sezon dişinizi sıkın sezon sonunda alın. % lik olarak en fazla indirim colombia dan gelir. kalite olarak ortalamadır.
gore-tex markasına çok takılmayın, bu bir firma ismidir aynı işi yapan hemen her firmanın yalıtım malzemesi var. bu kumaşın espirisi dokuma teknolojisidir. su buharını geçirecek kadar geniş, yine de sıvı moleküllerinin geçemeyeceği kadar sık dokunduğu için su geçirmezler. bunların geçirmezlik seviyeleri rakamla ifade edilir. 2000 lie 5000 arası şehir ve soğuk iklime uygundur.
montlarda içi ayrıca ceket olanlardan tercih ederseniz yağmur yağmayan güneşli yine de soğuk havalarda kullanım yapabilirsiniz. yalnız bu tip montlar içi çıkmayanlardan biraz daha pahalıdır.
alırken kalın bir polar (200lük olabilir) üzerine su geçirmez dış katman da alabilirsiniz.

ben geçenlerde türk markası olan kalyon dan rüzgar geçirmez ceket aldım. 60tl fiyatı vardı. terleme başladığında koltuk altı fermuarı ve sair olan bir ceket. alırken bu özelliği de tercih etmenizde fayda var. çünkü bu montlar iyi ısıtıyor. birden toplu taşıma aracına falan binerseniz havalandırmaları açmak iyi oluyor.

alışveriş için:

dış katman: (link)

iç katman: (link)

ara katman: (link)

The North Face'in hem kaz tüyü olan, hemde yağmur dayanıklılığı olan ürünleri var.
Bir sürü mont alıp toplamda fazla mont vereceğinize, kaliteli ve tek bir ürün alın, yıllarca kullanın.

bot ve kabana 1 kere para verip uzun yillar kullanilmasi en mantikli olani bence de.

• Beğen
Tepkiler: Engin ATAL
aklın yolu bir olsa idi north face markasının tüm montları tek tip olurdu, ki bendeki north face mont ara katman ve dış katman olarak ayrılabiliyor. istenirse ayrı ayrı istenirse tek satın alınabiliyor veya kullanılabiliyor.

Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Hepsini tek tek yazdım. Araştırıyorum

Ben de fischer var. kadiköy asal giyimde bulabilirsin..çok memnunum..ama snaki tma kışlık değil de bu havalar için gibi :) gerçi kalın yine baya

OutDoor sitelerinde ki montlar çok güzel fakat 500-1.700 TL arası fiyatları var. Bayanlar için olanlar daha ucuz , hatta bütçeme uyan bir kaç model beğendim fakat onlarda bayanlar içindi.

Beğendiğim modeller ise << (link)
(link)
(link) ( bütçemi aşıyor fakat modeli çok şık )
(link) ( Çok şık duruyor fakat Eskişehir ayazında ne kadar koruma sağlar bilemiyorum )

decathlon.com a da bakabilirsiniz.Ama tek şehirde yani hiç bir zaman dağda kullanmam diyor iseniz normal bir mont işinizi görür.(100 tl lik bile)Ama dağda giyerim derseniz 200tl aşmak gerek çünkü gün gelir iyiki almışım dersiniz.bende var ben palandökende ve ağrı dağında 5 senedir giyiyorum verdiğim parayı hak etti.

valla arkadaşlar tecrübeli biraz ama kendi açımdan tek bir kıyafet ile çözüme sıcak bakmıyorum, katman katman giyinmek daha mantıklı zira bisiklet üzerinde tempolu sürüşlerde kaz tüyü benzeri tek katman sizi aşırı terletir ve bir müddet sonrada pişersiniz.

en iyisi kaliteli fileli polyester ürünler alıp ilk katman dada polymid türü dayanıklı içlikler giymekte fayda var, bu tip ürünlerde teri dışarı atma önemli ama bir yandan da rüzgar yemek ıslakken ciddi hastalıklara yola açabilir. zira ter rüzgar ile kuruyunca vücut ısısını alıp götürecek ve sizi çabucak hasta edecektir.

bu yüzden windstopper, wind-out, clima-proof vs... patentli ürünleri kesinlikle dış katman olarak kullanmalısınız, zaten kısa sürede sauna etkisi yapıyorsa aldığınız üründe problem vardır. aynı zamanda boyun ve yüzünüzü korumak için kesinlikle balaklava kullanmalısınız zira bisiklet kullanırken üşümekten ziyade yüz felci ihtimali var...

seçimlerinizde sadece 1 er adet ürün yerine 1 den fazla kombinasyon yapmalısınız...

kendi tecrübem polyester de kalite fiyatıyla anlaşılıyor :) ama bir ürünün en pahalısı ile en ucuzu arasında iş görme açısından bir fark varmı oda denemeyle anlaşılıyor :) tchibo da kayak temasını bekleyin bence orta üstü kalitede ürünler çıkarıyorlar, özellikle içliklerde geçen sene 3 tip farklı modelleri vardı

kadıköy çarşısını bilirsiniz, alt katında askeri ve outdoor malzemeler satan dükkanlar var. tam ortada, epey bol çeşidi olan bir dükkandan 200 tl'ye harika bir mont aldım. fiyatını 399 tl'den düşürmüşler.
bisiklet için çok güzel, ince ve kaliteli bir mont. günlük kullanım için de uygun. ayrıca yakın fiyatta başka çeşitler de var, yolu düşenlere tavsiye ederim.

Engin bey bende Marmot mont var. su ve rüzgar geçirmez bir ürün. hava alıyor ve teri dışarı atıyormuş.
çok hafif, katlanıp kendi cebine sığabiliyor:) ayrıca koltuk altlarında açılıp kapanabilen fermuar falan var. yani tam bisiklet ve outdoor için.
250 tl'ye satılıyordu. tur için aldım. fakat eşimin özel durumundan dolayı bu sene askıya aldık.
etiketiyle falan herşeyiyle duruyor. ancak yalan olmasın sinemaya giderken bir kez deneme amaçlı giydim.
mavi-turkuvaz renkte, M beden
isterseniz size satabilirim.
google'den Marmot PreCip diye ararsanız özelliklerini öğrenebilirsiniz.

Arkadaşlar terletmeyen günlük kullanım için önerebileceğiniz bir mont var mı? Bazı montlar inanılmaz terletiyor.

Arkadaşlar terletmeyen günlük kullanım için önerebileceğiniz bir mont var mı? Bazı montlar inanılmaz terletiyor.
Selam. Seçimini bisiklet değilde,koşu montları olarak değerlendirirsen nike ve national geographicte harika montlar var 4.5 bin tl civarında.Ultra hafif,yağmur ve rüzgar geçirmez.

(link)
Bu montu önerebilirim, yurtdışından almıştım, ülkemizde var mı bilmiyorum.

Geri