Scudo Sports

Günlük maden suyu içiminiz ne kadar?

Maden Suları asidik değil baziktir. O Yüzden reflüsü olan insanlar yemeklerden sonra rahatlamak için içiyorlar. Spor yaptıktan sonra spor sırasında kaybettiğimiz su ve mineralleri almamız gerekiyor. Sadece su içmek kaybettiğimiz mineralleri vücudumuzda daha da azaltıyor( Suda mineraller ihtiyacımızı karşılayacak kadar yok. ) o Yüzden spordan sonra sadece su içmek yerine maden suyu içmek daha sağlıklı.

Scudo
@Dedekorkut
Asitsiz maden suyu nedir marka olarak söyle misiniz

@unaldemirel
Mineralli su dediğiniz hangisi maden suyundan farkı nedir

Verdiğim linkte doktor gayet güzel izah etmiş. Ama şu mide tembelliği olayı benimde kafa mı karıştırdı.
Bir de maden suyundaki baloncuklar asitlikten mi nedir

spor sonrası kayıp minerallari geri almak için powerade içsek nasıl olur.

Öğlen yemeği ardından 1 tane içiyorum olası şişkinlik durumunda 2.ciyide gün içinde içiyorum ama bencede günde 1 lt çok zararlı olabilir bence o 1 lt olaran minerali su olabilir

Her gün en az 3-4 tane içiyorum birkaç aydır. Bazen 5-6 olduğu da oluyor.
Bir zararını görmedim bugüne kadar, aksine faydalarını gördüm.
Maden suyu asitli değil, karbondiyoksitle zenginleştirilmiş. İkisi farklı şeyler.
Ayrıca her sabah bir avuç maden suyuyla yüzünüzü yıkayıp,
yüzünüzde kurumasına izin verirseniz, cildinize ne kadar faydalı olduğunu göreceksiniz.

1 bardak Borjomi minarelli su içiyorum. 150-200ml civarı.

Borjomi markasını bilmeyenlenlere denemelerini tavsiye ederim.

Avrupada kimse su içmiyor zaten. su dediğiniz de mineral water veya soda geliyor.

• Beğen
Tepkiler: monder33
Nasıl içerseniz için elde sallayarak şişeden için gazı iyicene gitsin. Tansiyon problemi yoksa 4-5 tane içilir. Mineralli suda bakteri çok hızlı yükselir bu yüzden co2 basılıp bakterileri oksijensiz bırakıyor. Aslında doğal halde co2 ile çıkan su bile bukadar Gazlı değil onu da arttırıyorlar.

o kadar çok "asidik" yazılmış ki, bir an tereddüte düştüm.

bildiğim kadarıyla maden suları asidik değil, aksine baziktir...yani ph değeri yüksektir. mideyi rahatlatır, hatta reflü hastalarına içilmesi tavsiye edilir.

asidik hissiyatını sanırım co2 veriyor. soda'da co2 kesin var ama maden suyunda var mı emin değilim.

maden suyu ile soda farklı şeylerdir. peki arasındaki en temel fark nedir: içilebilir nitelikteki herhangi bir suya karbondioksit eklendiğinde, artık o ürünü soda yapmış olursunuz. yani musluk suyuna bile co2 eklersek soda elde etmiş oluruz. hatta bildiğim kdarıyla bunun üretim makineleri satılıyor. yani içeceğini sodaya dönüştür diye... sodada mineral yoktur, maden suyunda ise mineral çoktur. soda asidiktir. bünyeniz almış olduğuğu kardondioksiti (aynı kola içerken olduğu gibi) geğirterek dışarı çıkarır.

(link)

ben, şunu kullanmaya dikkat ediyorum.
(link)

@SAVAŞ beypazarı maden suyunun içine extadan gaz basıldığını duydum.uludağ sodayı tavsiye ederim

• Beğen
Tepkiler: SAVAŞ
Beypazarı piyasadaki en popüler maden suyu markası, hastaları var.
Ben içinde alüminyum olduğu için tercih etmiyorum.
İçinde alüminyum olan hiçbir maden suyunu içmiyorum.
Alüminyum vücuda girdikten sonra hiçbir şekilde atılamayan bir maddedir.
Adıyla benzerlik gösteren alzaymer hastalığının da sebeplerindendir.

• Beğen
Tepkiler: SAVAŞ
İçmediğim günlerde oluyor. Ama mümkün oldukça günde 1 şişe içiyorum.

günde 6 şişe bazen 8 oluyor BIM de satılan cam şişedeki SIRMA maden suyu içiyorum

@Taxonera Markanın adı Kisarna Trabzondan başka bir şehirde satılıyor mu bilmiyorum.

Hayatım boyunca bir türlü asitli içemedim. Ne kadar denesemde o asitlerin boğazdan geçerkenki patlama duygusundan nefret ediyorum. Ama sürenlerin gerekli minarelleri alması açısından maden suyu içmesi gerekli olduğunuda biliyorum. Sizce ne yapabilirim?

Geri